foto

Jonny Lee Miller

  • nar. 15.11.1972 (44 let)
    Kingston, Surrey, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Johny Lee Miller se narodil 15. Listopadu 1972 do herecké rodiny. Nedokončil střední školu aby se mohl věnovat herectví.

V začátcích hrál v několika seriálech. Více prostoru dostal v televizním filmu HLAVNÍ PODEZDŘELÍ:DIVNÉ CHUTĚ. Nejvíce se proslavil rolí Sick Boye z kultovního filmu o drogově závislých, TRAINSPOTTING. Následovalo akční drama PLUNKETT & MACLEANE. Poté se objevil ve spíše nevýrazných filmech jako SPOLUVINA nebo UPRCHLÍCI. Zlom nastal s filmem THE FLYING SCOTSMAN, kde vystupoval jako fenomenální cyklista. Jednu z hlavních rolí dostal v americkém seriálu ELI STONE.

Johny je spoluzakladatelem výrobní společnosti "Natural Nylon", kterou spoluvlastní s herci Ewanem McGregorem, Sadií Frost, Judem Lawem a Seanem Pertweem. Zajímavostí také je, že byl v letech 1995 až 1999 manželem Angeliny Jolie.

Michaela "Dellylah" Another

Herecká filmografie

Filmy

2017 T2 Trainspotting
2012 Byzantium
Temné stíny
2011 Frankenstein (divadelní záznam)
2009 Finální hra
2006 Létající Skot
2005 Aeon Flux
2004 Lovci myšlenek
Melinda a Melinda
2003 Byron (TV film)
2002 Uprchlíci
2000 Dracula 2000
Love, Honour and Obey
Spoluvina
1999 Mansfieldské sídlo
Plunkett & Macleane
1997 Opravář na všechno
Za přední linií
1996 Trainspotting
1995 Nebezpečná síť
1994 Meat (TV film)
1993 Hlavní podezřelý: Divné chutě (TV film)
Olly's Prison (TV film)
1992 Dead Romantic
1989 'Itch (TV film)

TV seriály

2017 Jak prosté (TV seriál)
Hurt Me, Hurt You (S05E24)
Scrambled (S05E23)
Moving Targets (S05E22)
další epizody (14)
2016 Jak prosté (TV seriál)
Pick Your Poison (S05E10)
It Serves You Right to Suffer (S05E09)
How the Sausage Is Made (S05E08)
další epizody (28)
2015 Jak prosté (TV seriál)
Cena za obchod (S04E06)
Zakopané hry (S04E05)
Kostlivec v laboratoři (S04E04)
další epizody (22)
2014 Jak prosté (TV seriál)
Poslední pocta (S03E08)
Příhoda s muškátovým oříškem (S03E07)
Terra Pericolosa (S03E06)
další epizody (21)
2013 Jak prosté (TV seriál)
Internal Audit (S02E11)
Tremors (S02E10)
On the Line (S02E09)
další epizody (25)
2012 Jak prosté (TV seriál)
The Leviathan (S01E10)
You Do It to Yourself (S01E09)
The Long Fuse (S01E08)
další epizody (10)
2010 Dexter (TV seriál)
The Big One (S05E12)
Hop a Freighter (S05E11)
In the Beginning (S05E10)
další epizody (7)
2009 National Theatre Live (TV seriál)
Slečna Emma (TV seriál)
2008 Eli Stone (TV seriál)
2006 Smith (TV seriál)
2003 Canterburské povídky (TV seriál)
1996 Cesta mrtvého muže (TV seriál)
1992 Goodbye Cruel World (TV seriál)
1985 EastEnders (TV seriál)
1983 Mansfield Park (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace