foto

Kathryn Morris

  • nar. 28.1.1969 (50 let)
    Cincinnati, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kathryn Morris sa narodila 28. januára 1969 v Cincinnati v štáte Ohio i keď niektoré zdroje ukazujú na Dallas. Spolu s piatimy súrodencami Vyrastala vo Windsor Locks v Connecticute a veľkú časť detstva strávila cestovaním naprieč Spojenými štátmy v rodinnej gospelovej kapele nazvanej Morris Code. Študovala na Temple University vo Filadelfii.

Svoju prvú filmovú rolu získala v roku 1991 v televíznom filme Long Road Home (Dlouhá cesta domu) v ktorom si zahrala po boku Marka Harmona. V nasledujúcich rokoch dostala niekolko vedľajších rolí, napokon aj vo filme As Good as It Gets (Lepší už to nebude). Film bol ocenený dvoma Oscarmi.

Prvý Zlom v jej kariére nastal po víťaztve na rolu poručíčky Annalisa "Stinger - Žihadlo" Lindstromovej v americkom seriáli Pensacola: Wings of Gold v roku 1997. Objavila sa aj v seriáli Xena: Warrior Princess ako krásna bojovníčka Najara.

Ďaľší zlom nastal v roku 2001, kedy si mala možnosť zahrať vo filme Artificial Intelligence: AI (A.I. Umělá inteligence) pod režisérskou taktovkou Stevena Spielberga. Jej úloha rokovej hviezdy si vyžadovala lekcie spevu a hrania na gitare. Táto úloha jej však nesadla a dané scény boli zrušené. Slávny režisér sa jej však revanžoval tým, že ju obsadil vo svojom ďaľšom filmovom počine - Minority Report v roku 2002.

O rok neskôr získala hlavnú rolu v detektívnom seriáli Cold Case. Ako vyšetrovateľka Lilly Rush v ňom objasňuje nedoriešené vraždy. U nás je tento seriál známy ako Odložený prípad a celosvetovo je vnímaný veľmi pozitívne.

Úspech nie len v seriáli jej v roku 2004 priniesol ďaľšie role vo filmoch Mindhunters (Lovci myšlienok) a Paycheck (Výplata). Oba filmy boli úspešné.

V roku 2007, popri natáčaní piatej rady seríálu Cold Case účinkovala v dráme Resurrecting the Champ pod režírovaním Roda Lurieho (známy predovšetkým filmom Poslední pevnost). Hrá v ňom ženu mladého športového redaktora (Josh Hartnett), ktorý verí že objavil mŕtvu boxerskú legendu (Samuel L. Jackson).

Kathryn žije v Los Angeles a popri množstve aktivít sa vo volnom case venuje napríklad hikingu alebo yoge.

Richit

Herecká filmografie

Filmy

2017 You Get Me
2015 Dokonalý muž
Kosti a skalp
Roommate Wanted
2013 The Surgeon General (TV film)
The Sweeter Side of Life (TV film)
2012 Sunday's Mother
2011 Cougars, Inc.
2008 Atentát na střední
2007 Reportér v ringu
2004 Lovci myšlenek
2003 Výplata
2002 Minority Report
The Hire: Hostage
2001 A.I. Umělá inteligence
Nenechám tě odejít (TV film)
Poslední pevnost
Životní role
2000 Kandidáti
Pekelný roj (TV film)
To je vražda, napsala: Smrtonosný příběh (TV film)
1999 Deterrence
Kdo seje vítr (TV film)
Screenplay
1998 Peklo (TV film)
Proroctví
1997 Lepší už to nebude
1996 Prince, The
1995 Family Values (TV film)
Sleepstalker
T.A.J.U.P.L.N.Ý. svět (TV film)
1994 A Friend to Die For (TV film)
Nejstarší žijící konfederační vdova vypráví vše (TV film)
Vzestup a pád Dennise Byrda (TV film)
1991 Chladný jako led
Long Road Home (TV film)

TV seriály

2018 Reverie (TV seriál)
Point of Origin (E10)
The Key (E09)
Despedida (E08)
další epizody (9)
2016 Colony (TV seriál)
Zero Day (S01E09)
Broussard (S01E07)
Blind Spot (S01E04)
2010 Odložené případy (TV seriál)
Rána (S07E22)
Skoro jako v ráji (S07E21)
Volná láska (S07E20)
další epizody (12)
2009 Odložené případy (TV seriál)
Vražda na ledě (S07E10)
Debatní kroužek (S07E09)
Čínská čtvrť (S07E08)
další epizody (22)
2008 Odložené případy (TV seriál)
Křídla (S06E11)
Jiná kampaň (S06E10)
Děvče z magazínu (S06E09)
další epizody (18)
2007 Odložené případy (TV seriál)
Rodina (S05E11)
Spravedlnost (S05E10)
Šílená po klucích (S05E09)
další epizody (24)
2006 Odložené případy (TV seriál)
Červení a modří (S04E11)
Navěky modrá (S04E10)
Osamělá srdce (S04E09)
další epizody (24)
2005 Odložené případy (TV seriál)
Frankovy lahůdky (S03E10)
Perfektní den (S03E09)
Čest (S03E08)
další epizody (23)
2004 Odložené případy (TV seriál)
Dům (S02E10)
Lovec myšlenek (S02E09)
Rudá záře (S02E08)
další epizody (23)
2003 Odložené případy (TV seriál)
Stopař (S01E10)
Pocity viny (S01E09)
Babočkové odlétají (S01E08)
další epizody (10)
1999 Xena (TV seriál)
Karty se obrací (S04E18)
1998 Xena (TV seriál)
Křižák (S04E08)
1997 Pensacola - Zlatá křídla (TV seriál)
1995 JAG (TV seriál)
1994 Sweet Justice (TV seriál)

TV pořady

2004 The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace