Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (205)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM TO POD KONTROLOU“ … „NEMÁŠ, PŘITÁHLS SEM CHLAPA S MINDRÁKEM“…  Uff. Já vám měl strach, aby to zase nebyla víc vykecávačka, než frajerskej film. Zbytečně! Je tady to nejlepší z Rockyho – příběh o outsiderovi, kterej se utrhne ze řetězu, návrat starýho a polámanýho boxera do ringu, vyrovnání s minulostí… a „padouch“ dokáže svým chováním vybudit ty pravý boxerský emoce. Samozřejmě i dostatečná dávka sportovního zážitku. Fakt Jordanův dobrej rodinnej boxerskej film.  ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o devátý film tzv. „Rocky“ série. Určitě se nejedná o film poslední. Dokonce se uvažuje o „spin-offech“. 2.) Ve filmu se (poprvé) neobjeví Sylvester Stallone. Jde o jeho spor s producentem Irwinem Winklerem, který vlastní práva na postavu Rockyho. 3.) Thx za titule „Petr Putna“.  ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sly nesype moudra, protože vyklidil s vyčichlou dvojkou pozice. Adonis se naštěstí už neutápí v mdlých rodinných hodnotách (jako minule), naopak ho dostihly vlastní přešlapy z dospívání. Drsné pohledy, burácivá muzika i kapky potu a krve ve zpomalených záběrech nicméně zůstávají. K tomu každopádně potřebujeme jistého Damiena (velmi dobrý Jonathan Majors), který strávil skoro dvě dekády ve vězení a v dětství byl Adonisův nejlepší kamarád. A taky talentovaný boxer. Pánové jsou najednou na kordy, postupně zjišťujeme, proč je jejich společná minulost poskvrněná temnotou, jen je to najednou trochu uspěchané a s nadužíváním zkratek. Zároveň se mnohé stává podstatně schematičtější, než by si divák přál. A ano, dočkáme se skvěle natočených soubojů, nechybí montáž funění, prskání a cenění (zubů) při intenzivním tréninku, ale emoce zdaleka nešlapou tak dobře jako třeba u prvního Creeda nebo čtvrtého Rockyho. PS: Michael B. Jordan je sebevědomý před kamerou i za ní, Tessa Thompson mě znovu nebavila. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po výborní jedničce, vyčichlé dvojce, přišla do kin rozdávat rány creedovská trojka, poprvé zcela bez Slye, když nepočítám jeho jméno v závěrečných titulcích. Očekával jsem adrenalinové boxerskésouboje s dobrou hudbou a kvalitní tréninkové videoklipové dávky, to jsem dostal a za to jsem rád k tomu jsem dostal ještě prvky rodinného filmu, což teda není úplně můj šálek kávy, ale naštěstí to nebylo v nějak klíčové míře a pak samozřejmě hlavní pointu, kvůli který se nám chlapci slíknou do trenek, ukáží svou top postavy a udělaj si z držky prejt. Jo a právě ta pointa nakonec rozhodla, že se přikloním ke 4*, líbil se mě ten "chlapácký" závěr i obě hlavní postavy s jejich dostiženou minulostí. Michael B Jordan umí solidně i za kamerou, boxerské souboje s bradou nahoře, rukama dole a bombama na ksicht jak od koně nepůsobí příliš věrohodně, ale tak to bylo i s Rockym, je to tím, že působí zatraceně dobře filmově. V Imaxu jsem díky kameře a střihu měl pocit že tu držkovou chvíli schytávám já, naštěstí si hypotéku na zubaře brát nemusím, ale i tak, míra intezity boxerských soubojů je na absolutním maxu. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Filmy o boxu jsou moje srdcovka. Zbožňuju je a moc mě baví. Na prvním Creedovi jsem byla v kině a byla jsem z toho nadšená. U druhého pokračování se tolik nepovedl ten příběh a trojka s tímhle bohužel pokračuje. Bylo to až moc předvídatelné, moc mi nešlo logicky do sebe, jak se člověk, který přišel z vězení dokázal dostat na šampiona. v boxu, prostě mi to tam úplně nesedlo. Nicméně jako režijní prvotina Jordana je to hodně povedé. Ale kapitolu Creeda bych nechala už uzavřenou, i když si říkám, že si tam trochu našlápli na případné pokračování nebo spinoff pro jeho dcerku. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

I napotřetí si Creed udržel vysokou laťku kvality a tnul plně do živého. Prostý návrat z vězení dávného kamaráda, "bratra", rozvířil usedlý prach minulosti kolem Adonise (tč. ve sportovním důchodu užívajícího si rodiny) – a rozpolcenost vzájemných pocitů míchaných s výčitkami a vinou okamžitě vytanula přímo hmatatelně. Navíc Jonathan Majors je zvíře, bestie (plus vynikající herec), takže intenzivní, fyzické zápasy v ringu s dynamickou kamerou jako třetím účastníkem vlastně jen doplnily jak ty dialogové, konfrontační, tak i vnitřní, osobní. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama