Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný díl Rockyho, který trochu vybruslil ze starých kolejí - Rocky už není prezentovaný jako chudý nesmělý ňouma, ale jako boháč, který ví, co chce. Někomu ta změna může vadit, mně naopak tenhle díl sedl mnohem líp než dvojka. Apollo se navíc na roli trenéra skvěle hodí; po boku Rockyho ho vidím mnohem radši než jako toho tvrďáka, co proti němu stojí v ringu. No a konečně nesmím zapomenout na tu krásnou stylovou písničku Eye of Tiger, bez které si dnes Rockyho jaksi ani nedokážu představit... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Takto sa mi to paci! Pokial druhy diel este mohol tazit z uspechu preveho a bol mu velmi podobny, treti by len s nastavovanou kasou neuspel. A veru sa o to ani nesnazi. Treti diel je vytalny, s mnozstvom necakanych a zaujimavych udalosti, a znova ma tu iskru a napatie ako prvy film (hlavne zaverecny suboj je pre mna najlepsi zo vsetkych dielov). Ked rocky po druhy krat ziskal svoj titul, doslova som to s nim prezil. Tomu sa vravi poctivo budovana atmosfera. A naozaj velmi vtipna a trefna zaverecna scena.....(10/10) ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

BOJ ZA ČEST. Tímhle se dá trojka opět charakterizovat, ale za čí čest to vlastně je? Za toho staříka co stojí v rohu pro trenéry, za toho chlápka s boxerskýma rukavicema a nebo je to boj za čest celé série? Kam se podělo to kouzlo obyčejného prostředí? Kam se ztratila ta přímočará surová strž záběrů, ta neobyčejná obyčejnost? Všechno zaplavil příliv komerce, ždímání dolárků dokud je koza celá a diváci jakožto vlci se jí ještě nepřejedli. Rocky se dostal do fáze, kdy už nejde o tu sílu vůle, o tu citovost a nezkrotnou touhu vítězit. Dostal se do fáze, kdy si válí šunky u bazénu svojí honosný vilky a rejžuje penízky z reklam, které v předchozím díle tak zajímavě voral. Jak zní Mickova slova: „Zcivilizoval ses!“ a stejně tak celý tenhle třetí díl. Sylvester Stallone tentokrát opsal oba původní scénáře a ona hra na city, která nebyla u dvojky už vždycky uvěřitelná se změnila v umělotinu. Motivační prvky hlavní postavy, které sem už jednou zmínil se tu z chuti něco dokázat mění v nenávist sama v sebe, ve strach a tu trochu teatrální bolest srdce. Burgess Meredith, který táhnul Rockyho ke splnění jeho snů si tady odkroutil už jen tu nutnou porci momentů ve scénáři. Spíš než jeho role už tady kráčí o dopad jeho postavy na city hlavního hrdiny. Stejně tak Talia Shire, která od trošku rozkoukanější ženy v domácnosti přešla na post bohaté paní boxerové. K dobru dostala možná až trochu falešnou kuráž, pro kterou jí Sly napsal speciální part. Samotný hlavní soupeř Clubber Lang v podání Mr. T je asi nejmíň chrismatický soupeř, proti kterému Rocky stál. Kupa keců, rádoby drsných hlášek a neotesaný herecký projev zachraňuje tak jen jeho muskulatura, která oproti vyhublému Rockymu působí nezdolně a mohutně. Jestli se Meredith stal pouhou vzpomínkovou vložkou, pak Burt Young už je pouhou upomínkou. Chodící připomínka starých časů, kdy Carl Weathers alias Apollo Creed namísto rad a řečí i trocha oblékal rukavice. Právě tenhle tah možná rozkrývá fakt, že spíš než cestu za vítězstvím tady půjde o cestu za přátelstvím, které má leckdy v životě větší hodnotu. Hudebně jde opět o ty samé motivy, sem tam doplněné trochu sentimentálním klavírem, opět v rukou skladatele Billa Contiho. Navíc prvně písničková vložka v podobě nezapomenutelného vypalováku kapely Survivor - Eye of the Tiger. Pohled tygra, několikrát proklamovaný, dotváří trochu dynamičtější kamera, opět v rukou Billa Butlera, především v lákavějším pojetí tréninkových dávek. Jindy však tatáž kamera dostává až nechtěný televizní ráz. Třetí Rocky je zkrátka taková akční fraška na téma sportovního dramatu, které právě jeho první díl pozdvihl na světlo. Proto se dostávám na hodnocení 2 a 1/2. Zkrátka opisováním toho samého scénáře by to dál nešlo (zvláštní, o tomhle jsem už jednou mluvil). ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Nářez. Oproti jedničce a dvojce velká změna, ale podle mě k lepšímu. Celkově se film už nebere moc vážně a nese se v podobnym duchu jako čtyřka (během sledování jsem si několikrát říkal, jestli mi přijda lepší právě trojka nebo čtyřka - podle mě oba dva díly sou nejvíc cool z celý série a zřejmě na stejný úrovni). Potěšil mě trénink s Apollo Creedem (Carl Weather je prostě borec každym coulem a nezmění na tom nic ani fakt, že sem to sledoval s německym dabingem a daboval ho nějakej bukváč). Hulk Hogan byl taková dobrá, lehce komická vložka a Mr. T hustej soupeř, ale do Ivana Draga a Apolla Creda mu něco chybělo ještě. Nicméně nářez za 90%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Třetí Rocky je vydařené pokračování slavné série, s parádní hudbou (nejen ústřední Contiho melodie, ale např. skladba Eye of the Tiger), snad ještě zapálenějším Stallonem, který vás svým výkonem zvedne ze sedadla a drsným soupeřem Clubberem v podání Mr. T. Stallone na jedničku i jako režisér, ty různé prostřihy a černobílé flashbacky byly fajn a vynikající je i odlehčující vložka, kdy Sly soupeří v exhibičním zápase s Hulkem Hoganem. To nemá nejmenší chybu. Tohle je největší ruka na světě! ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Celosvětová premiéra proběhla 24. května 1982 ve Filadelfii. (Varan)
  • V roku 1981 osemročná Nikol Bird chodila od dverí k dverám a zbierala podpisy, aby bronzová socha Rockyho (Sylvester Stallone) zostala navždy na schodoch pri Múzeu umenia vo Philadelphii. Mesto odmietlo ponechať rekvizitu pred múzeom a Sylvester Stallone poslal sochu späť do Los Angeles. Malá Nikol však rozbehla kampaň, aby sochu priniesla späť. Postavila stôl pred štadiónom Veteran's Stadium v tú noc a nazbierala 2000 podpisov. Celkovo vyzbierala viac ako 10-tisíc a predložila ich mestskému zastupiteľstvu. Stallone bol vďačný. Socha bola onedlho presunutá späť na schody v roku 1982 pri uvedení filmu Rocky III, Stallone zdvihol Nikol nad hlavu pri slávnostnom uvedení a potom ju odprevadil na premiéru v Sameric na Chestnut Street. (Pat.Ko)
  • Hulk Hogan bol prepustený predsedom WWF Vincentom McMahonom kvôli prijatiu úlohy v tomto filme. Kvôli popularite z tohto filmu ho o dva roky neskôr McMahonov syn, Vince McMahon, ktorý vtedy vlastnil spoločnosť, priviedol späť do WWF a Hogana ustanovil ako ústredný bod svojej expanzie do iných častí krajiny, ktorá vyvrcholila v prvej Wrestlemánii v roku 1985. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama