foto

Mr. T

  • nar. 21.5.1952 (67 let)
    Chicago, Illinois, USA

Biografie

„I pity the fool!“

Mr. T, vlastním jménem Lawrence Tureaud, se narodil 21. května 1952 v Chicagu jako jedenáctý ze dvanácti (!) sourozenců, se kterými po otcově odchodu od rodiny když mu bylo pět vyrůstali jen s matkou po městských ubytovnách. Podle úsloví, „kdo nemá v hlavě, musí mít v nohou“ doháněl na střední škole slabé studijní výsledky na fotbalovém hřišti, kde si dokonce vyběhal sportovní stipendium na univerzitě, ze které ho ale po roce „vylili.“ Živil se pak různě, mj. jako armádní policista a vyhazovač. Když mu vysněnou kariéru profi fotbalisty překazilo zranění kolene, rozhodl se pro dráhu tanečníka na Broadwayi a začal si dělat konexe v šoubyznysu.

Ty mu dopomohly k místu bodyguarda hvězd, kterého dělal devět let, mj. i Stevu McQueenovi, Muhammadu Alimu nebo Michaelu Jacksonovi. Na jeho vizitce jste mohli číst že „S výjimkou Boha vás nikdo neochrání líp než já“ a na jeho výplatní pásce cifru 3000 dolarů na den. V roce 1980 si změnil jméno na Mr. T, aby mu lidé museli říkat „pane“ a ve stejné době také údajně objevil na stránkách National Geografic svůj proslulý účes, nošený africkými bojovníky. Dalším jeho trademarkem se pak stalo množství zlatých šperků kolem krku (v celkové hodnotě 300 000 dolarů), které kdysi jako vyhazovač odebral neposlušným zákazníkům.

V roce 1982 si ho na soutěži "The World's Toughest Bouncer" všiml Sylvester Stallone a angažoval jej jako svého protivníka do třetího ROCKYHO. Role hrozivého zvířecího zabijáka Clubbera Langa nevraživě cedícího primitivní invektivy, mj. i slavnou hlášku „I pity the fool!“ (Lituju toho blázna!) mu přinesla obrovskou slávu, kterou rok nato zúročil rolí v populárním akčním seriálu „A-TEAM“, kde ztvárnil dalšího zlobivého černocha, vietnamského veterána B.A. Baracuse. Když byl na tiskové konferenci dotázán, jestli je také tak blbý jako postavy, které hraje, s klidem odpověděl: „“Potřebujete chytrého, aby zahrál blbého.“ Ve stejném roce měl na stanici NBC premiéru šestnáctidílný animovaný seriál „MR. T“, ve kterém hrál sám sebe a jako majitel tělocvičny řešil s jejím osazenstvem různé záhady a bojoval se zločinem. Také si zahrál svérázného taxikáře v rané akční komedii Joela Schumachera D.C.CAB.

Na tu navázal v roce 1984 televizním béčkem THE THOUGHEST MAN IN THE WORLD a hodinovým výchovným videem se zpěvy „BE SOMEBODY OR BE SOMEBODY´S FOOL“ (Buď někým nebo buď něčím bláznem), ve kterém děti učil mj. porozumět jejich původu a cenit si jej, zvládat hněv a stres, chodit do školy a nebrat drogy a obzvláště pak vážit si svých matek (píseň „Treat Your Mother Right“ – Zacházej dobře se svou matkou). V tomto duchu také vydal rapové album „Mr. T's Commandments“ (Přikázání Mr. T).

Objevil se pak v několika cameo rolích (AGENT WC 40, INSPEKTOR GADGET, BULŠIT) a reklam a krátce se zapletl se světem profesionálního wrestlingu, když se po boku Paula Hogana zúčastnil první a druhé Wrestlemanie a dalších akcí. Vystoupil také v řadě televizních pořadů, mj. v programu křesťanské televize (je křesťan) a namluvil sám sebe v seriálu „SIMPSONOVI“. Fenoménem se staly fotomontáže na internetu, ve kterých bojuje s různými známými osobnostmi.

V roce 1995 mu lékaři zjistili rakovinu se kterou se ale v následujících šesti letech úspěšně popral. Z prvního manželství má tři děti, nyní je svobodný.

Josef "choze" Blažek

Herecká filmografie

Filmy

2009 Zataženo, občas trakaře
2006 Rocky Balboa - a.z.
2001 Bulšit
Judgment
1999 Inspektor Gadget
1996 Agent WC 40
1995 Kids Against Crime (TV film)
1994 Magic of the Golden Bear: Goldy III, The
1993 Freaked
1991 Rodney Dangerfield's The Really Big Show (TV film)
1989 T a T
1987 Alice a čarovné zrcadlo (TV film)
1985 Bob Hope Buys NBC? (TV film)
1984 Be Somebody or Be Somebody's Fool!
Nejsilnější muž světa (TV film)
1983 Taxikáři
1982 Penitentiary II
Rocky III
Twilight Theater (TV film)

TV seriály

2007 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
2003 Simpsonovi (TV seriál)
Krustyho zkouška z dospělosti (S15E06)
1992 Kocour Raplík (TV seriál)
1988 T. and T. (TV seriál)
1987 A-Team (TV seriál)
Without Reservations (S05E13)
1986 A-Team (TV seriál)
The Grey Team (S05E12)
The Spy Who Mugged Me (S05E11)
The Crystal Skull (S05E10)
další epizody (23)
1985 A-Team (TV seriál)
Uncle Buckle-Up (S04E12)
The Doctor Is Out (S04E11)
There Goes the Neighborhood (S04E10)
další epizody (24)
1984 A-Team (TV seriál)
Breakout! (S03E13)
Hot Styles (S03E12)
The Bells of St. Mary's (S03E11)
další epizody (24)
1983 A-Team (TV seriál)
The White Ballot (S02E12)
Steel (S02E11)
Water, Water Everywhere (S02E10)
další epizody (25)
Mister T (TV seriál)

Dokumentární

2018 Tough Guy: The Bob Probert Story
2015 W.W.E. 24 (TV seriál)
2014 WCW Greatest Pay-Per-View Matches, Volume 1 - a.z.
2013 WWE: Best of WWE at Madison Square Garden - a.z.
2011 True Story of WrestleMania, The
2009 WWE: The Rise and Fall of WCW - a.z.
2008 Nature Boy Ric Flair: The Definitive Collection - a.z.
2006 Bring Back... The A-Team
2001 Rank (TV seriál)
1999 Mr. T: The E! True Hollywood Story (TV film) - a.z.
1995 Battlecade: Extreme Fighting #1
1992 Sleazemania on Parade

Hudební videoklipy

2002 Busta Rhymes feat. P. Diddy & Pharrell - Pass the Courvoisier, Part II (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2014 WWE Hall of Fame 2014 (TV pořad)
WrestleMania XXX (TV pořad)
2013 The History of WWE: 50 Years of Sports Entertainment (TV pořad)
2009 Starrcade: The Essential Collection (TV pořad)
2004 The Nick & Jessica Variety Hour (TV pořad)
2003 Late Night with Conan O'Brien: 10th Anniversary Special (TV pořad)
2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
1998 Howard Stern Radio Show, The (TV pořad)
1994 Halloween Havoc (TV pořad)
Howard Stern (TV pořad)
Starrcade (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1986 WrestleMania II (TV pořad)
1985 The 37th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
WrestleMania (TV pořad)
1984 WWF Superstars of Wrestling (TV pořad)
1983 Battle of the Network Stars XIV (TV pořad)
Battle of the Network Stars XV (TV pořad)
The 35th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1980 Lou Rawls Parade of Stars (TV pořad)
1973 Praise the Lord (TV pořad)
1969 Sezame, otevři se (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace