Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já toho Roberta Sedláčka začínám zbožňovat čím dál víc. Kdybych si odmyslel děj, vizuální oko režiséra a moje jedno jsou, též herecké výkony (Langmajer se vrátil, aspoň na chvilku) potěší v určitých chvílích příjemným odstupem, jen vyústění a motivace hlavní hrdinky a rádobyšokující závěr to celé táhne ke dnu zbytečně víc, než bych byl ochoten tolerovat. 50%. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že šlo o pokus o českého Wallandera, ale apatický Langmajer a stokrát omletá zápletka tu nudu nezachránili. Ne že bych byla cynik, ale trochu jsem čekala, že poslední záběr bude na prázdné prkno u vody; vneslo by to do děje aspoň trochu vzrušení a Langmajer by snad (!) konečně projevil nějaký cit. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SMRT VĚTŠINY LIDÍ JE PODVOD. NEZBÝVÁ JIM NIC, CO BY MOHLO UMŘÍT“......(Ch. Bukowski) /// Masakr v posteli, oběť označená prstýnkem. A z prstýnků se začíná stávat sbírka…. Všichni (kromě tý holčičky) mluvěj tlumeně, jakoby tajemně. Jako třeba v Silent Hillu (nebo jiný temný díře…).Vyšetřovací tým, složenej z chlastajících policajtů, kteří maj už takhle svejch problémů dost …. televizní píčovina, u který bych rád věřil, že si jen Sedláček něco zkouší. Přeci jen ,,vymakanej“ dialog: ,,Jak jste mně našel?“ … ,,Prostě jsem vás našel“ … ještě nenese známky světovosti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čekám na českej film ,,noir“ a Agátu Hanychovou (ve filmu). 2.) K orgasmu mi stačí policajt chlastající kolu s rumem a Hana Vágnerová (vole ještě Agáta....). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem teda zvědavý! Radši kdybych nebyl! Velká reklama a ukradený (a pozměněný) název jedné velice slavné knižní série díru do světa teda neudělali. Pokus o realistickou kriminálku aspoň v mých očích totálně selhal. Místo napětí dlouhé dialogy odříkané ve stejném rytmu. No jo technicky dokonalé potsynchrony bez šťávy! Třešnickou na dortu Hanychová v roli modelky. Ony asi ty modelky nic jiného neumí než špulit pusu a koulet očima... ()

zencitizen 

všechny recenze uživatele

Tohle se Sedláčkovi bohužel nepovedlo. Chybí tomu frentický styl kamerových jízd, steadycamu, záběrů z jeřábů nebo z helikoptér, který tolik posouval Srače (však to taky dělal jiný kameramen než Koblovský) a dával jim halucinogenní ráz. Na začátku ještě funguje pěkná paralelní montáž v opuštěném domě, ale to je asi tak všechno. Jinak je zobrazování předkamerového prostoru dost konvenční a timeing dost nevýrazný. A samotná zápletka je prostě podivná konstrukce, kterou nepovyšuje nic dalšího. Tentokrát se dokonce zajídají sedláčkovsky přimrzlé repliky a kamenné ksichty. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)
  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno