Reklama

Reklama

Školní nářez

  • Velká Británie Slaughterhouse Rulez (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vítejte v elitní internátní škole, ve které jsou chlapci i dívky pod přísným dohledem učitelů vedeni k budoucímu úspěchu, uznání i volbě vhodného protějšku. Starobylý svět tradic a pevných zásad se ale oklepe v základech a to doslova když půdní otřesy vyvolané kontroverzní těžbou v místním vzácném lese vytvoří závrt a uvolní tak hrůzu nepředstavitelných rozměrů. Nastaly nové pořádky, ve kterých žáci, učitelé, ani ředitelka školy nemají jinou možnost, než se pustit do krvavé bitvy o přežití. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná britská hororová komedie, která se snažila nalákat na několik známých a oblíbených tváří, ale se samotným příběhem u diváků tvůrci moc nepochodili. A já se tomu ani moc nedivím. Větší polovina filmu totiž spíše než horor připomínala tuctovou teen komedii ze školního prostředí, kde jsou nováčci škatulkováni a šikanováni staršími žáky, nechybí kráska, třídní podivín /rebel, ještě podivnější učitelé – ředitel a samozřejmě nesmí chybět ani universitní tajemství.    To zdejší je situováno do podivné těžby v lesích za školou a smrti jednoho z žáků. Dojde k narušení zeminy a úniku smrtícího nebezpečí. Teprve v tu chvíli se dostaví i hororová podstata filmu. Krvelační tvorové rozpoutají jatka, nechybí gore v podobě uhryznutých končetin a hlav a všichni přeživší se musí spojit, aby zachránili své životy. Bohužel efekty nebyli zrovna vydařené – přesto ne nejhorší. Trošku se zlepšila i celková atmosféra a nemůžu říci, že bych se ve druhé polovině nebavil. Najde se zde i několik vydařených hlášek (sprostých jak jinak) a humorných situací.    Trojice Frost, Pegg a Sheen měla být zárukou kvality a přestože se snažili, znám několik lepších filmů, ve kterých se objevili. Tady plnili jen vedlejší úlohy a hlavní pozornost se dostala mladým tvářím (Cole, Butterfield či Hermione Corfield), kteří odvedli jakžtakž snesitelné výkony, ale velkými tahouny prostě nebyli. Taková přítomnost Margot Robbie (mé oblíbenkyně) byla zcela zbytečná. Šlo jen o další reklamní trik, ale její „štěk“ nestojí za řeč. Podívat se na tento film určitě dá, újmu na zdraví si neodnesete, ale nic světoborného to tedy není. 40% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vo svojom žánru uznávaní herci a mladí titány, ale ten príbeh nedokáže prekvapiť a „osloviť“ tak, ako to bolo v prípade Súmrak mŕtvych . Príliš predvídateľný a skutočne vydarených scén je málo. Nebolo by na škodu skrátenie filmu o 20 minút. Osobné hodnotenie: 61% (**) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

V tomto snímku je najväčším lákadlom trojica Pegg-Frost-Sheen, na ktorých sa je radosť pozerať aj keď hrajú v takejto vtákovine. To ostatné nemá ani zmysel komentovať, niekde na úrovni nedeľného hallmarkovského dopoludnia. The Goonies (1985) je proti tomuto napínavý hororový nervák. Ledva podpriemer, len vďaka sympatickým hercom. 30/100 ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Útok na věžák na druhou. Ovšem se zbytečně dlouhou stopáží, pomalým rozjezdem a nedostatečnou dávkou vtipů. Kdo viděl Slaughterhou Rulez i Attack the Block, určitě neodolá srovnání. Attack má super cool monstra, akci hned od první minuty a dokonalou délku pod hodinu a půl. Slaughterhouse se vleče a ti zabijácký červíci vypadají směšně. Moje hodnocení drží nad vodou hlavně dvojce Pegg & Frost, bez nich by to bylo minimálně o hvězdu dolů...Škodovka potěšila. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

První polovina je hororová komedie udělaná dobře. Druhá polovina je hororová komedie udělaná špatně. Vlastně to působí, jako by každá měla úplně jiné tvůrce, jak jsou stylově odlišné. Zatímco začátek jede pomalejším tempem a přináší dost tajemna a stupňovaného napětí, konec je krvavá řež neobratně imitující Edgara Wrighta. Naštěstí ale i ta neobratná imitace Edgara Wrighta je pořád hravá a zábavná, takže pozornost udrží, ačkoliv někdy jsou pokusy o humor absurdně silené. Jenom už je o dost míň zručně napsaná. Ostatně i vývoj postav si to zajímavější odbude kolem padesáté minuty a později sice přijdou jedna dvě pozdržené pointy, už ale vyloženě jako vyvrcholení vtipu a zbytek, se kterým si Mills nevěděl rady, poněkud antiklimaticky vykydlí. Pegg a Sheen jsou ale fajn, otrávený Asa Butterfield tomu naprosto kraluje a krtkoobludy vypadají fakt dobře (i když mě trochu zklamaly, protože z traileru to vypadalo na klasičtější hororový výtah). Slither, Attack the Block nebo irští Grabbers jsou lepší, ale tohle rozhodně žádná tragédie není – ačkoliv to z upoutávek vypadalo podstatně líp. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Píseň „Love in Separation“, která zazní asi v polovině filmu, se dostala i na poslední album skupiny Kula Shaker z roku 2022 „1st Congregational Church of Eternal Love and Free Hugs“. (thoreau)
  • Natáčelo se ve škole Stowe School, která se nachází poblíž Buckinghamu v Anglii. (MeanWhile)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama