Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (721)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokázalo se, že nemám moc velkou fantazii. Protože takhle otravný, zbytečný, nezábavný, hloupý (i na poměry animáků) a celkově nepromyšlený film bych ani neřekl, že může vzniknout. Doba ledová 4 jako její souputníci doufá, že jí nekvalitu odpustíme, protože "je to jenom animák". Copak animáky nemůžou být kvalitní? I ty dvě hvězdy, co dávám, jsou možná moc. Humor je založený na těch nejprimitivnějších a nejvíce zrecyklovaných ˇfórechˇ (95 % tkví v tom, že do sebe postavy narážejí), originalita neexistuje, není tu jediný náznak zajímavého nápadu nebo i jen nového kontextu pro starý vtip. Maximální vaření z vody pro ty nejméně "náročné diváky", jak se tak říká. 30 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to. Nevím, jestli to bylo tak nezáživné, nebo mi vadil dabing, nebo jsem jen klimbal únavou, ale už od začátku jsem se nedokázal na sedačce uvelebit tak, abych měl nerušený zážitek, a po chvíli jsem chtěl dělat všechno možné, jen ne se dívat. Ke konci jsem se trochu probral, ale pro změnu mě zpražily nevkusné roztancované závěrečné titulky. 3D bylo ok, i když by to chtělo vyšší snímkovou frekvenci - u blízkých akčních scén byla znát snímkovitost. # [viděno: kino, 3D, dabing] # příběh 5 | hudba 8 | humor 3 | akce 5 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 (ale ještě si to zopáknu, dneska jsem fakt nebyl ve formě) ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kvalita filmov Doba ľadová z môjho pohľadu klesala, napriek tomu som ich možno ohodnotila o niečo lepšie ako som pôvodne chcela. Pri štvrtom pokračovaní však tento postoj nezaujmem a snímku neprilepším. Z jednoduchého dôvodu, a tým je, že i keď niektoré scény síce boli vtipné, scény s Mannyho dcérou mi prišli neskutočne nudné a celý dej a dialógy boli skôr určené pre deti veľmi nízkeho veku. Samozrejme uvedomujem si, že ono to je hlavne pre deti ale je kopa iných rozprávok, ktoré dokázali zaujať širšie publikum a dej nebol taký ten klasický..typu nekáž mi ako mám žiť, nenávidím ťa a potom sa stane niečo strašné a na konci sa všetci majú strašne radi... Sidova babka rozhodne najlepšia a za pár vtipných scén teda lepšie tie 2*... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AŤ SE DĚJE COKOLIV, NIKDY SE NEVYKAŠLEŠ NA PŘÍTELE....“ /// …a rodina je základ státu i v době ledový… Ta mamutí má problémy jako každá jiná. Broskvičce se totiž začínaj zapalovat lejtka (ještě že né … fuj! Pro děti vole!). No a Many, jakož to starostlivej fotřík to špatně nese… A aby toho nebylo málo, zachvěje se Země… Všechno je akční, všechno se pohybuje, všichni jsou ukecaný a zřejmě i 3dé bude úplně 3dé. Ale jinak je to taková pohádka s postavičkami z Doby ledový, kde už ani ten Scrat pomalu nemá co hrát. Možná je na čase to nechat roztát…. i když parchanti asi budou proti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem spíš na ty mamutí holky voplácaný, než na vyhublý kozy. 2.) Netrpělivě čekám na okamžik, až Broskvička přestane bejt malá holčička. 3.) Thx za titule ,,unchained“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ n ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příběhy nesourodé smečky a krysoveverčáka máme s dcerou rády od prvního dílu a ani tento díl nás nezklamal. Bavily jsme se od začátku do konce, smíchu bylo až až :-) Jsem spokojená s dějem, hudbou, s českým dabingem ... nenapadá mě nic co bych vytkla. V sále se ozýval smích neustále, jak dětí tak i dospělých. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 95 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když se Sidova (John Leguizamo) babička (Wanda Sykes) jde vykoupat do moře a říká: "Ani nápad, nekoupala jsem se už desítky let," okolo ní jsou vidět umírající ryby a barevná skvrna. Ovšem v následující scéně, kdy pro ni hodí Manny (Ray Romano) Sida, zde žádná skvrna ani umírající ryby nejsou. (TheStitch630)
  • Film bol do kín distribuovaný pod falošným názvom "Blowing Bubbles". (tarponko)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama