Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

ladko 

všechny recenze uživatele

Po piatich dieloch prvej série musím zatiaľ skonštatovať, že ma Spaced veľmi nebaví. Áno, občas sa zasmejem, odkazy sú fajn, Resident evil,Tomb Raider, či Tekken na Playstatione vrátili pekné spomienky, ale tie postavy mi nesedia(ešte ako tak Tim a Mike) a od britcomu mám trochu väčšie očakávania... V okolitých komentároch sa možno dočítať, že Spaced treba dať šancu a nezatracovať ho po prvých dieloch - no to som teda zvedavý, kedy sa to rozbehne ak vôbec. Po komplet dopozeraní napíšem viac, možno aj zmením hodnotenie, ale zatiaľ to tak nevyzerá. Update: No po komplet dopozeraní zvyšujem na tri hviezdy, ale viac ani ťuk. Trochu sa to zlepšilo, ale nejako dramaticky zase nie. "The first rule of robot club is you do not talk about robot club. The second rule of robot club is you do not talk... no wait I've got that wrong... no smoking!" ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

No zo začiatku ma to teda veľmi nebavilo ale niekde v polovici prvej série sa to zlomilo, humor ma začal brať a odkazy a paródie boli naozaj vtipné. Druhá séria sa mi páčila o dosť viac, záver spravili naozaj pekne. Naj momenty - Buffy, Matrix, Robot Fight Club, Doctor Who Police Box, Tyresove tance na čokoľvek, Marshin tank .. Obľúbená postava: Brian, neskôr Daisy a Tim a v závere už úplne všetci. Obľúbené časti: Chaos, Epiphanies, Back, Mettle, Leaves... ()

Reklama

ganz 

všechny recenze uživatele

Pokud překousnete pomalejší rozjezd a o něco delší seznámení s charaktery, tak dostanete skvělý seriál, který si jede svým pozvolným tempem, nesnaží se o vtip v každém druhém slově, vyhýbá se typickým romantickýmn klišé, které v hodně místech už byly na hraně, ale nikdy se nepřehouply tak, aby poškodily výborné vztahy mezi jednotlivými postavami. Odkazů na filmy je tu mnoho, pro mě osobně je nejlepší parodie na Přelet, ale věřím že každý si zde najde svoji. Jedinou chybou seriálu je to, že má pouhých 14 dílů, já osoně bych bral dílů klidně dvakrát nebo třikrát tolik... ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Mám bohužel stejný pocit jako Fingon - na seriál jsem se natěšil, zejména kvůli duu Pegg & Frost, ale pak jsem byl bohužel lehce zklamán. Některé epizodky potěšily, jiné prošuměly a jen málo která vyvolala opravdu salvu smíchu (napadá mě Daisy v nové práci á la Přelet nad kukaččím hnízdem). Obecně tyhle parodické narážky, zjevně pramenící z velké lásky k předlohám, patří ve Spaced k těm nejlepším. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Kultovní nekultovní... Trio Wright, Pegg, Frost žeru a k tomuhle jsem se dostal relativně pozdě, ale COŽE?! Tahle nezajímavá, divná nuda mě zvládá tak akorát naštvat. Neviděl jsem všechny díly, ale viděl jsem jich asi 6. Dočetl jsem se, že první 2 jsou slabší.. ok, to zvládnu, ale z toho všeho jsem viděl jediný díl, který by za něco stál - nevim jak se jmenoval, ale zachraňovali tam psa. Dál na to koukat nebudu, ale na třetí kopeček zmrzliny a Antmana se pořád hrozně těším. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • V 6. epizodě 1. řady "Epiphanies", kdy všichni hrdinové vyrážejí do města pařit, jsou jejich jména v závěrečných titulcích nahrazena rapperskými pseudonymy. Například Jessica Hynes je uvedena jako Jazzy Jess, Simon Pegg jako The Fresh Pegg. (Alfréda)
  • Ve třetí epizodě první série hraje Tim, stále pod vlivem drogy, 24 hodin v kuse Resident Evil, což pozdějí vyústí v halucinace – Tim si myslí, že zombie napadají lidi. Toto posloužilo jako inspirace k natočení Soumraku mrtvých (2004). (HellFire)

Reklama

Reklama