Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

Masrii 

všechny recenze uživatele

Klasický suchý britský humor v podání Simona Pegga, Kevina Eldona a Marka Heapa, kteří se sešli opravdu výborně. Prvním šesti dílům nemám praticky co vytknout, obzvlášť 43. Mistrovství v zírání v našich pamětích jistě zůstane velmi dlouho. Druhá série ze začátku docela ztrácí smysl, když neznáme kontext té doby v Británii, nicméně poslední dva díly se opět vrátily na velmi vysokou úroveň. 85% jen kvůli slabším skečům v druhé sérii ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Až po půl roce jsem zjistil, že to je nástupce Montyho Pythona. Díl po dílu postupně uvadá v komičnosti, ale přesto se tam najde něco k zasmání. Klasikou se souboj v zírání, který je výborně animovanej a perfektně namluvenej. BBC dokáže opravdu vytvářet perfektní komedie. Policajt, který má strach je výbornej a to bych mohl mluvit dál a dál. ()

Reklama

ChandlerBing 

všechny recenze uživatele

Hojně se tu hovoří o tom, že se jedná o pokračovatele Monty Pythona. Já bych oponoval, většina skečů je založená na jiném principu než MP. Ačkoliv jsem velký fanoušek Pythonů, tak musím říct, že Big Train mě vě většině scének baví i víc. Autoři určitě z MP vycházeli ale nastavili tak trochu nový rozměr, který jsem předtím nikde neviděl. O anglickém humoru se říká, že je suchý, v tom případě v Big Train je to ten nejsušší humor, co znám. Snad mě chápete:) Mistrovství světa v zírání je ideální příklad. ()

Gann 

všechny recenze uživatele

Perfektni humor vetsiny scenek snadno vyvazi tech nekolik ne tak dobrych. A zirani? To je naprosta bomba "Postopoulus kouli sec mu bulvy staci!" "Videl jsi ten utok? - A dalsi no tedy, clovek by neveril ze je to ten stejny zapas! - A znovu vypad, no to je neuveritelne!" "Ano Davide, byl to vyrazny posun o 5 stupnu. A pak ze zirani neni napinave!" kdo videl nemuze zapomenout... ()

Forsetino 

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že jediné, co mě na tomhle seriálu mrzí, je nízký počet dílů. Jinak je to parádní přehlídka skečů, z nichž některé jsou naprosto vynikající a těch vyloženě špatných je jako šafránu. Komu se líbil Monthy Python, tak by si tohle neměl nechat ujít! Především skeče s jeptiškami, psem vypravujícím se do kina, ministryní diskutující o novém spoji do Edinburghu, otcem, co učí syna na kole apod. mě dostaly smíchem naprosto do kolen!!! ()

Zajímavosti (4)

  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama