foto

Simon Pegg

  • nar. 14.2.1970 (47 let)
    Gloucester, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Simon John Pegg (narozen 14. února 1970) je anglický komik, spisovatel a televizní a filmový herec. Je známý především díky filmům Shaun of the Dead, Hot Fuzz a sitcomu Spaced . Jeho nejlepší práce byly ve spolupráci s Nickem Frostem, Jessicou Hynes, Dylanem Moranem a Edgarem Wrightem.

Simon je také jeden z nejlepších přátel amerického herce Davida Schwimmera. Spolupracoval také na projektech Band of Brothers, Big Nothing a Run, Fat Boy, Run.

Pegg se narodil jako Simon John Beckingham v Gloucesteru, Anglii, jako jediný syn Gillian Rosemary (státní zaměstnankyně) a Johna Henryho Beckinghama (jazzový muzikant). Jeho rodiče se rozvedli, když mu bylo sedm let. Navštěvoval Stratford Upon Avon College, kde studoval anglickou literaturu. Později studoval i University of Bristol.

Roku 1993 se přestěhoval do Londýna, kde hrál v televizních komediích Asylum, Six Pairs of Pants, Faith in the Future, Big Train a Hippies. Pravidelně také uváděl pořad The 99p Challenge v radiu BBC Radio 4's. V roce 1999 vytvořil s Jessicou Hynes sitcom Spaced, kde si zahrál se svým nejlepším kamarádem Nickem Frostem. Za svůj výkon byl nominován na British Comedy Award. Později psal s Edgarem Wrightem komedii Shaun of the Dead, která se dostala v dubnu 2004 do kin a sklidila velký úspěch.

Pegg měl hrát i ve filmu Love Actually, ale nakonec dostal postavu Rufuse Rowan Atkinson. Byl také hostem mnoha pořadů jako např. Black Books, Brass Eye Special, I'm Alan Partridge, The Parole Officer a Factory Records.

V roce 2006 dokončil s Edgarem Wrightem i druhý film Hot Fuzz, který se dostal do kin v únoru 2007. Hraje zde opět s Nickem Frostem. V poslední době jsme ho mohli zahlédnout ve filmech The Good Night a Run, Fat Boy, Run.

23. července 2005 se oženil v Glasgow s Maureeu McCann. Pegg je také kmotrem dcery Gwyneth Paltrow. Peggovi rodiče i sestra se objevili krátce v seriálu Spaced.

Martin "marcek" Pölzer

Herecká filmografie

Filmy

2018 Mission: Impossible 6
Ready Player One: Hra začíná
The Gathering
2017 Terminal
2016 Doba ledová: Mamutí drcnutí
Quantum Is Calling (TV film)
Star Trek: Do neznáma
2015 Absolutely Anything
Mission Impossible – Národ grázlů
Star Wars: Síla se probouzí
Vzmuž se
2014 Hektorova cesta aneb hledání štěstí
Phineas a Ferb: Noc oživlých lékárníků (TV film)
Škatuláci
Zabij mě třikrát
Zuřivá salsa
2013 Star Trek: Do temnoty
U Konce světa
2012 A Fantastic Fear of Everything
Doba ledová 4: Země v pohybu
Pokoj na koštěti (TV film)
2011 Mission: Impossible - Ghost Protocol
Paul
Simon Pegg and Nick Frost's Star Wars
The Death and Return of Superman
Tintinova dobrodružství
2010 Burke and Hare
Scrat's Continental Crack Up
2009 Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů
Star Trek
2008 Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám
2007 Deník mrtvých
Grindhouse: Don't
Hezké sny
Jednotka příliš rychlého nasazení
Maraton lásky
The Big Fat Anniversary Quiz (TV film) - a.z.
2006 Mission: Impossible III
Nula od Nuly pojde
Zachraňte Jimmyho
2005 Spider-Plant Man (TV film)
Země mrtvých
Zkáza spolku gentlemanů
2004 Danger! 50,000 Zombies!
Funky Pete
Soumrak mrtvých
The Man Who Would Be Shaun
2003 Final Demand (TV film)
2002 Hra o smrti
Nonstop párty
2001 Brass Eye Special (TV film)
Válka policajtů
1999 Historky z metra (TV film)
Velký blázinec v malém hotelu
1998 Live from the Lighthouse (TV film)
Steve Coogan: The Man Who Thinks He's It

TV seriály

2014 Math Bites (TV seriál)
2013 Mob City (TV seriál)
2008 Star Wars: Klonové války (TV seriál)
2007 Phineas & Ferb (TV seriál)
2005 Pán času (TV seriál)
Dlouhá hra (S01E07)
2004 I Am Not an Animal (TV seriál)
Black Books (TV seriál)
Manny se vrací (S03E01)
2002 Look Around You (TV seriál)
2001 Bratrstvo neohrožených (TV seriál)
Den všech dnů (E02)
Currahee (E01)
Robot Chicken (TV seriál)
Stop! Kung Fu! (TV seriál)
1999 Hippies (TV seriál)
Spaced (TV seriál)
1998 Is It Bill Bailey? (TV seriál)
Velkovlak (TV seriál)
1997 I'm Alan Partridge (TV seriál)
We Know Where You Live (TV seriál)
1996 Asylum (TV seriál)
1995 Faith in the Future (TV seriál)
Six Pairs of Pants (TV seriál)

Dokumentární

2016 For the Love of Spock
2014 Doc of the Dead
From Borehamwood to Hollywood: The Rise and Fall and Rise of Elstree
Simon's Cam
2013 Bond's Greatest Moments (TV film)
Star Trek Into Darkness Special (TV film)
2011 Between the Lightning Strikes: The Making of 'Paul'
Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
Night with the Stars, A (TV film)
The Big Picture (TV seriál)
2010 The People vs. George Lucas
2009 Monty Python - málem pravda (TV seriál)
Special zu 'Star Trek XI' (TV film)
Star Trek: Gag Reel
2008 Starz Inside: Fantastic Flesh (TV film)
2007 British Film Forever (TV seriál)
'Hot Fuzz': The Fuzzball Rally
2006 The 50 Greatest Comedy Films (TV film)
2005 Doctor Who Confidential (TV seriál)
Když Shaun potká George
The Perfect Scary Movie (TV film)

TV pořady

2010 Conan (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
2007 The BRIT Awards 2007 (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2005 Derren Brown: The Gathering (TV pořad)
2004 Big Fat Quiz of the Year, The (TV pořad)
Dude, Where's My Movie Quiz? (TV pořad)
2003 Comic Relief 2003: The Big Hair Do (TV pořad)
2002 Eigo de shabera-night (TV pořad)
2001 Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV pořad)
Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
1996 Good News Week (TV pořad)
Saturday Live (TV pořad)
1993 Jools's Hootenanny (TV pořad)
1978 Top Gear (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Dokumentární

2014 Simon's Cam

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(1 593)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace