Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 5

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (178)

sQelle 

všechny recenze uživatele

Poměrně vlažné zklamání, Jeden pro mne z nejočekávanějších filmů přinesl místo horkých malin s vynikající vanilkovou zmrzlinou, jaký rádoby lepší polárkový dort. Čekal jsem vřící a elektrizující biják, plný vášně a zapeklitosti milostného trojúhelníku a nakonec to díky šílené smyčce flashbacků je jen silně pulzující tenisový zápas, který má šmrnc stejně jako pohled na Zendayu, ale u těchto primitivních pudů, jako je dokazování ega si ve sportu a sexualita to zároveň i končí. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Mistrovské post-moderní melodrama, které tady nebylo snad od dob vrcholných kousků Xaviera Dolana (Imaginární lásky, Je to jen konec světa, Mami!). Absolutní syntéza kamery a hudby, kde nejde s jistotou určit, co je dominantnější a co ve vrchovaté míře dělá ze sebebanálnějších scén nervydrásající thrillerový zážitek. Luca Guadagnino je skutečným režijním auterem, ve své filmografii střídající neslučitelné žánry, pokaždé však s jiným kreativních uchopením. Challengers na papíře mohou vyznívat jako konvenční snímek o romantickém trojúhelníku, díky nelineárnímu vedení příběhu skrze pohyby a úhly kamery, významotvorný elektronický soundtrack a minimalistické herecké výkony ústředního tria však působí jako nevšední a progresivní dílo, které rozvibruje diváka ještě hodiny po zhlédnutí. Náběh na 10. P.S. Trent Reznor a Atticus Ross povyšují hudební zážitek z The Social Network na zcela novou úroveň. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Challengers. Perfektný filmový plagát a vynikajúco zostrihaný trailer. Lákadlo zafungovalo a v kine som bola medzi prvými. Obsadenie a herecké výkony super, najviac by som pochválila Zendayu. Najprv pôsobia Challengers tak trošku odľahčene, je tam aj zopár vtipných momentov, hlavne v spojitosti s tým, ako boli vtedy ešte dvaja najlepší kamaráti úplne paf do našej hlavnej hrdinky. Neskôr to už prechádza do psychologickej drámy, ktorá v poslednej možno pol hodinke naberá až thrillerovú atmosféru. Kto čaká typický športový film o tenise, bude možno sklamaný. Tenis je tu povedala by som len vedľajší, to mi ale vyhovovalo. Tashi Duncan je rozmaznaná, ale ambiciózna žena, ktorá je ochotná urobiť čokoľvek, aby to bola JEJ hra. Už v popise filmu je "Her game. Her rules." A to sa nevzťahuje len na tenis. Tenis pre Tashi nie je len hra. Ona tú hru neprestáva hrať ani v živote. Tashi je niečo ako moderná Scarlett O'Hara, ale bez tej osudovej lásky Rhetta Butlera, pretože Tashi má v skutočnosti rada iba seba. Už vtedy v hotelovej izbe hrali podľa jej pravidiel, vždy dosiahla, čo chcela neberúc do úvahy city niekoho iného. Aj napriek tomu, že postavy sú vykreslené zaujímavo, mám pocit, že sme sa o nich nedozvedeli všetko, hlavne o Patrickovi. Skutočné pocity, city, zmýšľanie a zámery všetkých troch postáv sú schválne nie vždy jednoznačné, bola by som rada, keby sa išlo ešte viac do hĺbky. Skoky v čase boli až veľmi často, pôsobilo to niekedy až chaoticky. Za najväčší nedostatok filmu považujem hudbu. Nechápem to rozhodnutie vložiť hlasnú hudbu aj do dialógov! Okrem toho ma výber hudby dosť rušil. Hudba vo filme mi dokáže celkový filmový zážitok spríjemniť, v prípade Challengers to bol pravý opak. Presne takúto hudbu nemám rada, hneď keď prišli záverečné titulky, utekala som preč. Luca Guadagnino dokáže divákovi podať príbeh dostatočne pútavo a zaujímavo, film naozaj nemá žiadne hluché miesto a skutočne graduje, ale aj tak moje očakávania úplne nenaplnil, no musím povedať, že z jeho tvorby sa mi práve tento páčil najviac. Nebojím sa povedať, že o komerčný úspech filmu sa postarala hlavne Zendaya. [Cineplex Mannheim, 25.04.2024, OV, BonusTicket] 70% Edit: Keďže o filme stále premýšľam aj o niekoľko dní neskôr, zaokruhľujem teda vyššie na tie 4*!!! ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

To už se dlouho nestalo, abych očekávala prudu a dostala jsem filmový bombónek. Hudebně neskutečně nabušený combo, kamerový záběry neotřelý a hodně zajímavý a scénář předčil má očekávání. Power play mezi jednotlivými charaktery zde byla velmi věrohodně vykreslena a i tak byl prostor pro divákovo překvapení, sezení na okraji židlí a očekávání, co bude dál. Josh je nepřekonatelný, Mike mu skvěle sekunduje jako herecký sparingpartner a o Zendaye si stále myslím a budu myslet, že je Disneyová princezna se skvělým PR, kolem které je až zbytečný hype. Člověk jí totiž tady prostě to mateřství nevěří. Navíc se nám tu rozšiřuje takový nešvar, že takovéto hvězdičky, které nemají ošahaná prkna, co znamenají svět, se až moc spoléhají na porty a jejich mluvený projev je velmi nekvalitní. Což se odráží na snad jediném škraloupu filmu, který přiřazuji velmi špatnému zvuku. A ano, některé záběry by lépe vynikly ve zkrácenější verzi. S nostalgií jsem zavzpomínala na natáčení podobně nervy drásajícího, ale o stupínek přeci jen lepšího zpracování slavného zápasu Borg/McEnroe (2017), kdy jsme několik týdnů trávili na Štvanici a přesně stejně jsme měli vykroucené krky a z přípravy a soustředění Shii LaBeoufa mezi záběry šel strach. Takže si dovedu představit práci, co za jednotlivými návaznostmi, sety, matchbally a propocenými tričky stojí. Skvělá práce, jsem ráda, že jsem tomu dala šanci. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Je to povedene, ale genialitu tam nevidím. Zendaya jako vždy top. Josh O'Connor vyrostl z Koruny a Durrelových v herečkou hvězdu áčkových kvalit. Mike Faist mi moc nesedl. Místo tenisové superstar hrál jako homosexuální prostitut.  Umělo to být zatraceně sexy a zábavné. Bavil mne konec, ale jinak mi to tak nesedlo. 6/10 s potenciálem pro růst. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Čo sa týka intímnych scén, Zendaya prezradila: "Mali sme koordinátora intimity, ktorý bol fantastický a veľmi nápomocný, pretože bolo dôležité, aby sme sa cítili bezpečne." (Arsenal83)
  • 12. dubna 2024 vyšlo v rámci propagace filmu album „Challengers [MIXED] by Boys Noize“, na kterém je výběr několika skladeb ze soundtracku od Trenta Reznora a Atticuse Rosse, které remixoval německý DJ Boys Noize. Samotný originální soundtrack pak vyšel 26. dubna, tedy v den premiéry filmu v amerických kinech. (Schyzartis)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno