Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 8

Recenze (306)

maddy 

všechny recenze uživatele

No ty bláho! Už ani The Expendables 3 neboli žiaden zázrak, ale stále sa jednalo o znesiteľné Béčko a hlavne film, ktorý pôsobil ako kino film. Expend4bles sa však dostali niekde na úroveň Seagaloviek, ktoré smerujú rovno na mŕtvy formát DVD. Hnusne natočený film v hnusných, lacných, bulharských lokáciach (prvá polovica v nejakom šednom hangári a tá druhá na lodi ... ktorá vyzerá ako ten hangár) a s hercami a pravdepodobne aj celým štábom, ktorých to ani samých nebavilo. Už dlho som nevidel film, ktorý by pôsobil vo všetkých ohľadoch tak znudene. Herci sa tvária, že tú sú iba preto, lebo musia, nemá to jedinú zaujímavú akčnú scénu, jeden akokoľvek zaujímavý kamerový záber, nič. Ale tak čo čakať, keď to s touto sériou dopadlo tak, že ju točí Scott Waugh, absolútne podpriemerný režisér, ktorému už ani v USA nechcú zveriť film a tak musí točiť nejaké čínske sr*čky typu Hidden Strike s Johnom Cenom ... alebo štvrtých Expendables. CELKOVO: 3/10 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabé pokračování, které nedokáže zamaskovat, že už o něj ani hlavní hvězdy nemají zájem. Sly na druhé koleji, mezi nováčky žádné skutečně lákavé jméno (leč Megan Fox jako jediná docela funguje) a scenáristicky to strašně toporně maskuje původně plánované obsazení (Garcia supluje Willise/Forda, 50 Cent Crewse, Scipio Banderase). Ale to nejhorší, akčně je to hrozná bída. V rámci stopáže se toho ve filmu nestane málo, ale příliš střihů, úzkých záběrů, žádné nápady a málo celků, v nichž by mohla nějaká choreografie vyniknout. K tomu docela ošklivé triky a obecný pocit unavenosti materiálem. Trojka byla přeplácaná a zmrzačená snahou o zacílení na mladší publikum, ale byla z ní cítit snaha o fanservis. Tohle už nefunguje vůbec. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Long story short. Je to o moc horší než Logan. Strašne smutná podívaná za 100 mega. Wrath of Man se Stathamem stálo 40 a seriálový SAS taky ani ne půlku. Uf uf uf, přitom je to hnusný jak kdyby to stálo 15. Fox uplně omylem, Garcia znuděný, Stallone 5 minut. Buď sedí na židli nebo za kniplem. Naprosto příšerný look všech postav, horší jak cosplay, o moc.  Vůbec to nijak nevyužije Uwaise ani Jaa. U obou je hrozná škoda, že nemají víc než 2 super filmy, přitom takové talenty v akci...  Na aspoň 3,4 hvězdy to tahá Statham, jinak by to byl čistý odpad. Neskutečný co ten chlap umí a dělá. My se tu celou dobu bavíme jestli je akční hvězdou této generace Diesen nebo Rock a on je to už čtvrt století Statham, snad mu to ještě přes 10 let bude kopat. 3-4/10 ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

S celou sérií Expendables mám problém s debilními hláškami a akcí bez napětí. Čtyřka se stárnoucími hvězdami nemusela vůbec vzniknout, kdyby byla natočená v 80kách, dal bych větší hodnocení, ale v dnešní době divák žádá víc a hlavně lepší napínavější příběh. Akce s digitalními efekty a krví to nezachrání. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Ne, není to dobrý - a to přitom určitě budu (opět) patřit k té "spokojenější" části publika. První tři díly taky nebyly žádné žánrové zázraky, všechny ale měly akčními legendami oplývající obsazení, které samo o sobě pokaždé jakž takž dokázalo kompenzovat účelově slátané scénáře a nedotažené pokusy o stylizaci do akčního filmu 80. let (přitom ve čtvrtém Rambovi se to Slyovi povedlo takřka dokonale!). Čtvrtí Postradatelní už ale působí vyloženě vyčpěle - přesunout fokus na Stathama nebyl špátný nápad, protože nenáročnou žánrovku stále dokáže v pohodě utáhnout. Se vším ostatním už je ale problém. Stáří známí už nemají co nového nabídnout (Lundgrenovy problémy se zrakem toho moc nezachrání) a práce s nováčky je těžce zoufalá. V lepším případě tu máme nezáživné náhradníky (50 Cent a Scipio) původně plánových herců (Crews a Banderas). A v tom horším Megan Fox jako sexy drsňačku. Před zhlédnutím bych nevěřil, jak moc může být její účast ve snímku katastrofální. Když má být sexy, je otravně afektovaná. A když drsná, je až směšně nepřesvědčivá. Ale hlavně má v každém záběru na ksichtě tolik mejkapu, že vypadá jako oživlá vyphotoshopovaná fotka nějaké druhořadé instagramové "modelky". Jednotlivé akční scény nejsou špatné (hlavní fight mi přišel vcelku ok), ale občas je kazí dost mizerné triky. Duo borců z Asie (Uwais, Jaa) se naštěstí podařilo využít vcelku uspokojivě, vizuální ošuntělost a celkovou lacinost tohohle sequelu by ale nedokázala patřičně vyvážit ani sebevětší herecká hvězda. 50 % ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení mělo probíhat na podzim 2014, ale nakonec bylo posunuto. (S.W.A.T)
  • Jméno Yoda, které zazní v 8. minutě, odkazuje filmovou sérii Star Wars. (Duoscop)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama