Reklama

Reklama

Snafu: V háji jako obvykle

  • Čína Hidden Strike (více)
Trailer

VOD (1)

Úkol zněl jasně – za každou cenu ochránit civilisty pod palbou. Jackiemu Chanovi a Johnu Cenovi v roli elitních vojáků v tomhle filmu není co závidět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Film má dvě jasně oddělené poloviny, a je velká škoda, že ta první část trvá tak dlouho. Upřímně jsem čekal, že k propojení hlavních postav dojde po nějaké úvodní akci, ale že bude celá ta akce trvat přes 40 minut, to by mě vážně nenapadlo. Bohužel tak první půlka trpí na to, že díky absenci různého pošťuchování a rozdílnosti hlavních postav, tedy klasiky u Jackieho filmů, a je to tak bohužel docela nuda, protože ani humor se nedostaví, stejně tak chybí klasické Jackieho triky. V druhé půlce už ale všechno tohle je. Dojde k propojení Ceny a Jackieho, a už je to prostě další klasická Chanovka, kdy už je pochopitelně vidět, že Jackie není nejmladší a pomáhají mu různá lana, ale pošťuchovní je fajn, akce v rámci možností také, a celkově vás to v klidu přenese do zlaté éry Jackieho filmů. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Neškodná blbina sympatická tím, že je aspoň nonstop akční a pořád se tam něco děje. Je jasný, že Jackie má to nejlepší za sebou, ale akci ještě pořád v pohodě zvládne a jeho souhra a špičkování s Johnem Cenou funguje celkem slušně. Jenom škoda slabýho CGI a místy hodně přehnaný akce popírající fyzikální zákony hlavně cisternové finále, ale jako nenáročná jednohubka bez vyšších ambicí je to docela fajn.65% ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

S ohliadnutím na to, že Hidden Strike mal postupne asi 5 rôznych názvov, prechádzal náročnou post produkciou, roky ležal v trezore a úprimne som myslel, že sa ho nikdy nedočkám, tak relatívne fajn. Prvá polovica zoznamuje s dejom, postavami, prostredím, je vcelku vážna a úprimne nie moc zaujímavá, Druhá už prepne do klasickej chanovskej akčnej komédie, pre tentokrát skôr buddy typu keďže Jackiemu zdatne sekunduje John Cena, a tá je o dosť lepšia. Dej je primitívny, dialógy plné klišé, spracovanie a tech. stránka vzhľadom na utratené milióny nič moc (neviem koľko sa natáčalo vonku ale viacero scén pôsobí nechutne digitálne, CGI a akoby boli celé natočené pred zeleným plátnom). Jackie už má bližšie k 70ke ako k 60ke, takže je jasné že v akcii a bitkách nemôže mať takú bláznivú choreografiu ako za mladi, ale na svoj vek predvedie stále slušné kúsky (vrcholom je scéna s penou). John Cena je omnoho viac doma v humorných scénach než v dramatických (v ktorých absolútne nefunguje) a s Jackiem mali dokopy počas filmu vcelku fajn chémiu. Záverečná scéna s kamiónmi, kde išli fyzikálne zákony na dovolenku pobavila, podobne ako aj making of zábery pri záverečných titulkoch, na ktorých vidno že Cena (a aj Chan) si natáčanie tejto jednorázovej čínskej odbočky od Hollywoodu (určite veľmi solídne zaplatenej) vcelku užíval a je škoda, že niektoré z jeho improvizácií v dialógoch sa nedostali aj do finálnej verzie filmu. Vo výsledku: pohodová jednohubka na odreagovanie. 55-60% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Čínská low cost variace na Mad Max: Fury Road se špačkujícím se Jackie Chanem a Johnem Cenou. Jsou vlastně i horší nápady na to jak poskládat dohromady akční film. Zvlášť když se po otravném úvodu trochu víc vykašlou na digitální orgie a začnou dobře využívat přednosti (komediální i pohybové) obou hlavních bijců. 6/10 ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho blbinu a to to som aj dostal. Príbeh tu hľadať rozhodne netreba ani v najmenšom, je to jedna akcia za druhou a pomerne dobre baví. Duo kvôli ktorému som to pozeral, Cena a Jackie mali vynikajúcu chémiu a ako akčná komédia to v ich podaní fungovalo skvelo. Finále riadne akčné, za mňa fajn. Celovo sú to čisté 3* ale po dlhšej dobe som videl Jackieho tak si jednu prihodím. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Při natáčení exteriérové scény na jihovýchodě Číny došlo k sesuvu půdy a část produkčních vozů zaplavila řeka bahna. Nikdo nebyl vážně zraněn, ale produkce byla na pár dní pozastavena. (Geralt z Rivie)
  • Scény z Blízkeho východu boli natáčané na zástupných miestach v Číne. Film sa natáčal už v lete 2018. (Arsenal83)
  • „Diaľnica smrti“, o ktorej sa v príbehu hovorí, že je v blízkosti Bagdadu, nie je v Iraku. „Highway of Death“ je vlastne diaľnica 80 vychádzajúca z Kuwait City v Kuvajte a je vzdialená od Bagdadu skoro 700 kilometrov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama