Reklama

Reklama

Offseason

Trailer

Obsahy(1)

Po tom, čo obdrží záhadný list o poškodenom pomníku svojej matky, sa Marie (Jocelin Donahue) vydáva na odľahlý ostrov, kde pomník stál. Po príchode zostáva na ostrove uväznená, pretože je koniec turistickej sezóny. Čoskoro zistí, prečo ju jej matka pred týmto miestom vždy varovala. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temný a tísnivý příběh o cestě na ostrov, kam se Marie neměla nikdy vydat. Tedy, ona by se tam ani normálně nevydala, jelikož musela své matce slíbit, že nikdy nedovolí, aby se její ostatky na ostrov vrátily, dokonce ani ne jako popel. V závěti ovšem stojí, že chce být pohřbena na ostrově. Ačkoliv Marie ví, že se závětí musel někdo manipulovat, vykonavatel závěti na ní trvá. Jakmile je Marie na ostrově, snaží se splnit svůj úkol - najít správce hřbitova, jenž jí poslal naléhavý dopis. Moc času nemám, jelikož druhý den se most zvedne a z ostrova se nikdo až do jara nedostane. Jednoduchý příběh staví na skvělém vizuálu - temná obloha, neklidné moře, mlha, stíny, teskná prázdnota - a mrazivé hudbě. Je rozdělena do několika kapitol, v nichž se postupně divák dozví, jaké tajemství ostrov ukrývá. Občas jsem si vzpomněl na Karneval duší, zdejší hlavní motiv je ale přeci jen odlišný. A pak samozřejmě náznak Lovecrafta a jeho Dagon a také Cthulhu. Jocelin Donahueová chvílemi připomíná Famke Janssenovou. Snímek není určen mainstreamovému publiku. Škoda, že díky němu je zdejší hodnocení tak mizerné. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak napotřetí jsem to konečně dorazil. Tedy ne proto, že by to byla zase až tak veliká sračka nebo nuda, ale protože jsem měl náročnej tejden. Jinak Keatinga mám kompletně zkouknutýho a tohle byla taková jeho průměrná záležitost, odvázanej z ní nejsem, ale vyloženě špatná, jako třeba Psychopaths, tak to rozhodně taky není. Největší devizou filmu je asi jeho nešablonovitost, neschématičnost, nevypočitatelnost, zkrátka originální rukopis, jak je už u Keatinga obvyklé. Na druhou stranu by v tom mohl zase někdo vidět spíš mínus a charakterizovat ho (film) scénáristickým gulášem, poloamatérismem, kostrbatou komunikací s divákem apod. Kdyby bývala postava "démona z moře" dostala větší prostor, nebo byla třeba pojata víc "lovecraftovsky", nebo kdyby aspoň v hlavní roli hrála třeba Ashley Bell, dám čtvrtou. ()

Reklama

Charvy.666 

všechny recenze uživatele

Jako vždycky když se těším na film díky traileru. Koulel sem u toho očima jak moc se to snaží být artovým hororem ale ty lekací(v tomto případě spíš nelekací) scény, kdy všechny smyčce v orchestru náhle zahrají o 500% víc nahlas, dost nudí, ale co hlavně, nejdou tyhle dva styly moc dohromady. Nedá se tomu upřít atmosféra ale i tak se jedná o zklamání. Aspoň pro mne... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Súhlas so všetkými názormi, ktoré omieľajú omielateľné, že keď sa niečo nejako tvári, ešte to neznamená, že to naozaj aj niečím je. "Offseason" by strašne chcel byť atmosférickým hororom, no bohužiaľ, napriek pár zábleskom, je skôr sedatívom na spánok. Človek nato čumí, čaká a čaká, a hovno z toho. Proste absolútna klasika pre takmer všetky podpriemerné horory od hentej podradnej produkcie "RLJE", ktorá čo vyprodukuje, to je stratou času. Ja si ani nepamätám, kedy oni stáli pri nejakom snímku v rámci žánru, ktorý za niečo stál .. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo obdrží záhadný list o poškodenom pomníku svojej matky, sa Marie vydáva na odlahlý ostrov, kde pomník stál. Po príchode zostáva na ostrove uväznená, pretože je koniec turistickej sezóny. Čoskoro zistí, prečo ju jej matka pred týmto miestom vždy varovala. - Opäť velmi zaujímavý žánrový príspevok od Mickeyho Keatinga. Problém vidím v tom, že sa snažil v rámci tvorenia atmosféry v niektorých častiach až príliš podobať na mainstreamové horory z produkcie Jamesa Wana, čím to v mojich očiach ide trochu dole, pretože keby sa to celé nieslo v rovnakej atmosfére, ako temný záver, pozeralo by sa na to lepšie. Inak ale nemám čo vytknúť. Má to príjemne pochmúrnu atmosféru, skvelú Jocelin Donahue v hlavnej úlohe, pekné prostredie a vynikajúcu stopáž. Mickey Keating je zárukou indie kvality a dúfam, že to tak aj zostane. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama