Reklama

Reklama

Železný opičák

  • Hongkong Shao nian Huang Fei Hong zhi: Tie Ma Liu (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Železný Opičák je ve svém městě něco jako Robin Hood - bohatým bere a chudým dává. Wong Kei-Ying se dostane do rvačky se zloději, kteří se ho snažili okrást. Vojáci si toho všimnou a je zatčen spolu s mnoha občany, kteří jsou podezřelí z toho, že se vydávají za Opičáka. Wong Kei-Ying slíbí pomoc při dopadení lupiče. Jeho podmínkou je, že propustí ostatní lidi. Bohužel jeho syna si tam nechají jako záruku, aby jim spolu neutekli. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Opičák je dílo klasické asijské školy, která ve stylu Mstitele s píšťalou, Opičího krále nebo Komnat Shaolinu využívá zrychlených záběru a musím konstatovat, že tohle byla ta největší slabina! Příběh neobvykle koukatelný. Stejně tak scénář a špičková choreografie jsou tím výjimečným. Je to ale k prdu, protože tahle mlátička vás vrátí do doby VHSek a přiznejme si, že retro ve filmařině nefrčí!! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Už jsem nedoufal, že zažiju takovou úžasnou atmosférickou a výtvarně geniální wuxia nakládačku jako v případě úžasné trilogie Once Upon a Time in China (1991) s Jet Lim. Ovšem hned od začátku mi "Žlezná opice" svým "lookem" tuto legendu připomínala a jakmile nastoupil Donnie Yen před kameru a rozehrála se ta geniální znělka ze všech tří dílů "Once Upon Time in China (1991 - 1993)", moje srdce vyloženě zaplesalo radostí... Divák tedy hlavně nejdřív musí přistoupit na to, co se ve filmu děje. Pokud má rád styl těchto filmů, užije si ho opravdu do sytosti. Každopádně triková stránka filmu je chvíle až tak moc a až tak moc viditelná (viditelné zrychlené, létání, až příliš časté používání drátů), že mi choreografie přišla už trochu příliš přehnaná ... prostě trochu přemrštěná, zejména oproti umírněnějšímu "Once Upon ...". Tyto filmy nejde nesrovnat, a to ani v hereckých výkonech, kde prostě musím jasně dát přednost výbornému Jet Limu v Once Upon in China, oproti Donnie Yenovi, který mi přišel stále stejně prkenný jako kdekoliv jinde (možná by už mohl již umírnit trénink své muskulatury a stylů a trochu víc zapracovat na herectví, protože se opravdu ani po více jak 10ti letech nikam neposouvá...). Jinak naprostá bomba je ten malý kluk, krásná přítelkyně lékaře a závěrečný záporák. Excelentní "kung fu", které by bylo pro mne ještě lepší, kdyby před ním nenatočil Jet Li 3 x po sobě "Once Upon in China" ... ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Choreografie Yuen Woo-pinga je už světově proslulá nejen díky Matrixu, ale jeho režijní počiny na své plné uznání teprve čekají. Iron Monkey by do toho výčtu best of best určitě měla patřit, technika wire fu je zde dovedena ad absurdum. Hrdinové takřka létají, dělají věci, o nichž se normálním smrtelníkům může jen zdát a ještě u toho vypadají zatraceně cool. Čínský lidový hrdina Wong Fei Hung je zde sice ještě malý capart, ale bránit se umí "docela" dobře, chtěl bych taky umět ty machrovinky s deštníkem a tyčí. No a Donnieho Yena ani nestojí za to komentovat, jak je dobrý. Pokud budete mít možnost film Iron Monkey zhlédnout a dokážete pochopit vzhledem k jeho pojetí fyziky "potlačit nedůvěru", nelze jej doporučit víc. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kam se na tohle hrabe Matrix. Yuen Woo-ping přesně věděl co chce natočit a film funguje skvěle. Z herců znám sice jen Donnieho Yena ale ostatní jsou taky mlátičky velkého kalibru. Humorné scénky jsou opravdu příjemně vtipné a vrcholem filmu je záporák kterej vypadá jak Emperor Ming z Flashe Gordona a jako bonus smrtonosně plive třešňové pecky. Tohle prostě musíte vidět. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh o Cinskom Robinovi Hoodovi - Zeleznom opiciakovi. Rongguang Yu konecne v poriadnej ulohe kde sa predvedie jak po hereckej tak bojovej stranke. Pribeh je obohraty, ale aj po miliontykrat funkcny a vsetky postavy su skvele natolko, ze ma bavilo sledovat ich osudy. Prave vdaka nim som vynimocne pretrpel aj lietacie kung-fu, ktore je neraz zrychlovane. Vsetci sa tam riadia heslom: kto stoji pocas bitky na zemi je luzer. A to si piste, ze tam nikto nechce byt za luzra. Nastastie su bitky kontaktne, takze som si ich predsalen trochu uzil. Naviac sa tam neraz predvadzaju tak sialene veci, ze aj ked su uplne nerealne, tak su ohromujuce a aj ked su nonstop vsetci zaveseny na lanach, tak z toho citit obrovske usilie vsetkych zucastnenych. Z postav ma najviac bavil Donnie Yen ako otec legendarneho Wong Fei-Hunga a jeho vztah s malym Wong Fei-Hungom v podani kurevsky nadanej dievciny. Donnie zatieni aj hlavneho hrdinu Opiciaka. Na strane zaporakov je demonicky Yen Shi Kwan so svojimi nadanymi dvoma poskokmi. Bavil ma aj komicky zly guverner, ktory si toho vela vytrpi a velkym prekvapenim je tradicny predstavitel totalnych magorov Yuen Shun Yee tentokrat v kladnej ulohe generala v ktorej pôsobi uveritelne. Na state kolena sa skoro uplne zbavil toho sialeneho pohladu. He, he. Takze vo svojom zanri zbesileho lietacieho kung-fu sa rozhodne jedna o spicku. Vyssie hodnotenie by som dal ak by boli bitky pojate normalne a film sa este o takych 10-15 minut viac venoval tym skvelym postavam. Az mi je luto, ze nevznikla skutocna dvojka v ktorej by sme sledovali dalsie osudy tychto postav. Ten film pod nazvom Iron Monkey 2 sa tvárme pre zachovanie dusevneho zdravia, ze neexistuje. 7/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama