Reklama

Reklama

Železný opičák

  • Hongkong Shao nian Huang Fei Hong zhi: Tie Ma Liu (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Železný Opičák je ve svém městě něco jako Robin Hood - bohatým bere a chudým dává. Wong Kei-Ying se dostane do rvačky se zloději, kteří se ho snažili okrást. Vojáci si toho všimnou a je zatčen spolu s mnoha občany, kteří jsou podezřelí z toho, že se vydávají za Opičáka. Wong Kei-Ying slíbí pomoc při dopadení lupiče. Jeho podmínkou je, že propustí ostatní lidi. Bohužel jeho syna si tam nechají jako záruku, aby jim spolu neutekli. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pod 88 % si představuji filmy opravdu úchvatné, které obrovská většina lidí považuje za nadprůměrně kvalitní. Když jsem však shlédl Iron monkey, film s budoucí hvězdou Donnie Yenem od choreografa Matrixu a všeho možného, začal jsem pochybovat na jaké filmy bych se měl dívat. Hodnocení na čsfd pro mě do této chvíle bylo velmi užitečné, ale když se podívám na film, který je pro mě na pomezí mezi 2mi a 3mi hvězdičkami a má tady 88%... Asi budu koukat na filmy s hodnocením 150% a výše. No nic, zaplakal jsem si a skočím zpět k filmu. Iron monkey je něco na způsob Zorra, kterému proti novému hlavními nepříteli začne pomáhat neznámý a pro lásku k synovy všeho schopný Donnie Yen. Výsledek? Neuvěřitelná snad 30 minutová závěrečná bitva, při které někdo do koho by jste to neřekli vymlátí snad celé městečko a pak oba hlavní hrdinové a hvězdy si dají bitku s hlavním záporákem. Souboj plný ohně, vysokých dřevěných tyčí, milionu metrů drátů a totálně přehnaná choreografie vévodí celému konci. Škoda, že jsem u filmu 3krát usnul a jeho wuxia kvality jsem neobjevil, nebo spíše mě naprosto minuly. Nejsem odkojen dráty a nemiluji nehoráznou přehnanost bojových umění a proto slabé 3* pro tuto prý kultovní a legendární akční záležitost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh o Cinskom Robinovi Hoodovi - Zeleznom opiciakovi. Rongguang Yu konecne v poriadnej ulohe kde sa predvedie jak po hereckej tak bojovej stranke. Pribeh je obohraty, ale aj po miliontykrat funkcny a vsetky postavy su skvele natolko, ze ma bavilo sledovat ich osudy. Prave vdaka nim som vynimocne pretrpel aj lietacie kung-fu, ktore je neraz zrychlovane. Vsetci sa tam riadia heslom: kto stoji pocas bitky na zemi je luzer. A to si piste, ze tam nikto nechce byt za luzra. Nastastie su bitky kontaktne, takze som si ich predsalen trochu uzil. Naviac sa tam neraz predvadzaju tak sialene veci, ze aj ked su uplne nerealne, tak su ohromujuce a aj ked su nonstop vsetci zaveseny na lanach, tak z toho citit obrovske usilie vsetkych zucastnenych. Z postav ma najviac bavil Donnie Yen ako otec legendarneho Wong Fei-Hunga a jeho vztah s malym Wong Fei-Hungom v podani kurevsky nadanej dievciny. Donnie zatieni aj hlavneho hrdinu Opiciaka. Na strane zaporakov je demonicky Yen Shi Kwan so svojimi nadanymi dvoma poskokmi. Bavil ma aj komicky zly guverner, ktory si toho vela vytrpi a velkym prekvapenim je tradicny predstavitel totalnych magorov Yuen Shun Yee tentokrat v kladnej ulohe generala v ktorej pôsobi uveritelne. Na state kolena sa skoro uplne zbavil toho sialeneho pohladu. He, he. Takze vo svojom zanri zbesileho lietacieho kung-fu sa rozhodne jedna o spicku. Vyssie hodnotenie by som dal ak by boli bitky pojate normalne a film sa este o takych 10-15 minut viac venoval tym skvelym postavam. Az mi je luto, ze nevznikla skutocna dvojka v ktorej by sme sledovali dalsie osudy tychto postav. Ten film pod nazvom Iron Monkey 2 sa tvárme pre zachovanie dusevneho zdravia, ze neexistuje. 7/10. ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Mladý Fei-Hung poctivě kopíruje pohyby Jeta Li a opravdu bojuje v duchu předchozích filmů (ne těch s Jackie Chanem, ten preferoval tvrdý styl a opilý box). Donnie Yen, který si zde střihl roli Fei-Hungova otce, již v tomto snímku ukazuje trošku z Wing-Chun (základní postoj má stejný jako v Ip Manovi). Pecka pro labužníky. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem si myslela, že je tenhle film mnohem staršího data natočení. Docela mě datum vzniku překvapilo. Ale to bylo tak jediné. Tohle je naivní pohádka vyšperkovaná bojovým uměním. Čekala jsem od filmu mnohem víc. Pořád jsem si říkala, že se chytnu. Nechytila jsem se. Tohle je jenom Zorro mstitel na čínský způsob. Některé scény byly značně přehnané. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

UÚuu... klenot Hong Kong-skej tvorby. Iron Monkey ( niečo na štýl Slovenského Jánošíka :) výrazne prispel do mojej vydenej zbierky... tzv. "stará škola" plná mravných ponaučení a múdrych viet plných kung fu. Mnohokrát vydení boj dobra a zla dostáva úplne novú tvár a nechýba ani častokrát zabudnutý nadhľad... 8/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama