Reklama

Reklama

Tai ji quan

  • Hongkong 太極拳 (více)

Obsahy(1)

Mladý tai chi bojovník (Jacky Wu) se musí vypořádat se zkorumpovanými čínskými úředníky, postavit se opiovému gangu a k tomu všemu vyhrát souboj o ruku své vyvolené a získání úcty svého otce. (TomikZlesa)

Recenze (22)

Cvalek 

všechny recenze uživatele

Woo- Ping Yuen to prostě umí. Výborné provedení až na některé scény bez kterých by se film myslím mohl i klidně obejít. Film obsahuje docela výborné bojové scény a trochu i docela dobré srandy. Děj je celkem pozoruhodný ale i tak se mi pár věcí nelíbilo například některé scény které zrovna nebyly provedené dle mého gusta ale co naplat, krom toho je to skvělá podívaná na kterou se vyplatí mrknout. ()

Nandemaru 

všechny recenze uživatele

V některých chvílích by se dialogy mohly méně soustředit na odříkávání používaných technik a taky nevím, z čeho v číně vyrábějí lidi, že toho tolik vydrží. Ale to k tomuhle žánru nejspíš patří. Nebyl to dokonalý zážitek, ale rozhodně jsem nebyl zklamaný. A záporák je v tomhle filmu jaksepatří - v první vteřině, ve které se tam objevil se mi naprosto zhnusil a tento pocit se až do konce nevytratil, naopak stupňoval. Bez něj by mé hodnocení bylo o * níž. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na začátku sledování filmu jsem moc nadšený nebyl. Trapný hongkongský humor, až příliš mladičký Jackie Wu, ohraná dějová písnička ... Jenže jak to u těchto filmů bývá, většinou se skládají ze tří částí, kdy ta druhá už mne plně pohltila a závěrečná třetina bylo již klasické "martial arts peklo" na které jsme zvyklí zejména z filmů Jeta Liho... Navíc film má výborné kostýmy, prostředí, všechno je naprosto vypiplané. A dráty nejsou zas tak hrozné, je zde mnohem více perfektních klasických kung fu soubojů "na zemi", než létacích eskapád, ale i těch si užijete až až. Prostě pohodová martial arts oddechovka, kde mi Jackie Wu vlastně poprvé dokázal, jak velký a široký talent má ... ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Zasloužilý mistr bojových umění Yeung se rozhodne odejít do kung fu důchodu, ale neuvědomí si, že co je dobré pro něj, nemusí být dobré i pro jeho malého syna(Jackie Wu Jing), který se bojové techniky učí pokradmu z manuálů. Když si synek odskočí na festival s otcovou maskou pro lví tanec a zachrání dvě děti před obětováním, zamiluje se do krásné Rose(Christy Chung Lai Tai). Kvůli ní ho čeká nejen studium angličtiny a evropského tance, ale také dost bezvadných soubojů, při kterých musí použít rodinné tai ji. Navíc se musí postavit opiovému gangu, vedenému bílým padouchem(Darren Shahlavi) a zvítězit, aby získal ruku vyvolené a uznání svého otce. Wong Wai Hin a Yuen Woo Ping natočili klasický příběh, který neoslní dějem, ale je jasné, že choreografie jsou perfektní. I když to není moje naprosto srdeční záležitost, zaslouží si uznání, protože vznikla v době, kdy se moc kvalitních kopaček netočilo. A tai ji je v HK kinematografii pomálu, takže, proč ne... ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála čínských "kung-fu" filmů, kde děj není je strašlivá výplň mezi zajímavými souboji, ale kde se i u děje člověk baví. Samozřejmě je třeba brát vše trochu z nadhledem, ale párkrát jsem se u toho i pořádně zasmál. A k tomu samozřejmě souboje, které až na občasné přílišné "zalanování" jsou velmi kvalitní. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama