Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Prý horor. Hnusný, ošklivý a zákeřný psychothriller. Jsem z těch lidí co při zvuku zubařské vrtačky berou nohy na ramena. A tady máme šílence Feinstona, kterému zahne žena a on z toho pomalu ale jistě blázní a nabytou zlost si vylívá na chudácích pacientech, jelikož i zářivě bílé zuby vidí jako zkažené. Magor to je! A ještě ten film musí mít takovou vzrůstající atmosféru, že z toho začínám šílet i já. Zachází dál a dál, skoro až při tom realitu nevnímaje. Je mu pak až jedno, komu co udělá. "Moje vyjádření je extrakce." - "Extrakce čeho?" - "Všeho!" A ten konec. ten konec. Ne. Vím, že mě k zubaři na dlouhou dobu nikdo nedostane. NIKDO! Nemíním natrefit na podobného blázna (ale skvěle zahraného). ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Dvojica zodpovedná za RE-ANIMATORA sa vracia k medicíne. Liek na rakovinu sa im síce objaviť nepodarilo, ale o to sa ani nikdy nesnažili. Najdôležitejšie je, že ich dielo nedáva divákovi čas nudiť sa a neobsahuje jediné výrazne hluché miesto. Napätie spoľahlivo funguje všade tam, kde fungovať má a krvou sa nešetrí. Čo viac si priať? Charizmatického záporáka? Zoznámte sa, Corbin Bernsen. Zo všetkých jeho "zákrokov" mám však najradšej ten, pri ktorom zubárske náčinie nedostáva priestor - zabitie čističa bazénu nožom. Tak čo, ste objednaný? Posaďte sa do čakárne, urobte si poihodlie a prečítajte si nejaký časopis, pán doktor hneď príde. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

No pane jo, a teď už vím, proč se tak strašně bojím zubařů. Ještě by na mě vlítnul takový a to bych se asi zbláznil. Příznám se, že jsem čekal béčko, možná céčko a docela jsem od toho nic nečekal, ale že mě to dokáže zaujmout, to jsem nečekal ještě víc. Samozřejmě, film trpěl nedostatkem snad všeho, financemi počínaje a kvalitními dialogy a scénářem konče. Nicméně doktor mě prostě dostal a jeho rafinované zabíjení ještě více. a ten konec...mnam:-) ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Dentista. Časová kapsula pozdných 90s VHS, v podstate preslnený L.A. thriller, mixnutý s riadne čiernou komédiou, Yuznovskou bizarnosťou a bolestivými gore zábermi, ktoré stále dvíhajú z kresla. Neuveriteľné, čo všetko sa podarilo bez jediného digitálneho FX. Bernsen je vo svojej úlohe nedostižný, záver mohol byť dramatickejší(aj keď ten úplný je skvelý), a patrilo by sa narvať do toho ešte viac toho fantastického gore, ale aj tak. Táto jedinečná klasika je stale dobrá aj tak, ako je. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Doktor Alan Feinstone byl šarmantní muž a oblíbený u svých pacientu. Doma se ale choval jako pedant, který chorobně lpěl na čistotě, krásně vyžehlených košilých a ke všemu trpěl depresemi. Jednou nachytal svou krásnou ženu při nevěře. Tahle událost mu totálně změnila život a nejen jemu, pocítí to i lidé v jeho okolí. On se nespokojil jen s pomstou na své ženě. Začal se mstít i ostatním. Scény nejsou až tolik drastické, ale zasáhnou diváka na citlivém místě. Stačí si totiž jen představit, že by na místě šílence byla vaše lékařka nebo lékař. Představa dokáže udělat hodně. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Počet mrtvých - 4 (Musak)
  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)

Reklama

Reklama