Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obchodní loď Sea Star se v jižním Pacifiku ocitne v silné bouři a zachránit se dá jenom v oku tajfunu. Tam objeví velikou, ale liduprázdnou ruskou výzkumnou loď, která jeví známky boje a poškození, není však prázdná. Když posádka opraví její elektrické vedení, začnou se dít neuvěřitelné věci. Objeví se vystrašená vědkyně, která zázrakem přežila a řekne svým zachráncům, že na loď pronikla mimozemská inteligence, která zabila celou posádku! Vesmírní vetřelci zjistil všechno o lidské rase a využívají lidských těl na budování smrtících strojů, jejichž posláním je neutralizovat nebezpečný virus. Od jeho existence ale závisí osud naší planety – tím virem je totiž lidský druh... (Intersonic)

(více)

Recenze (125)

InJo 

všechny recenze uživatele

Řemeslně chabá parafráze Věci. Není to sice úplné peklo, s přivřením obou očí se to ale dá velmi opatrně doporučit akorát hardcore fandům nenáročných vyvražďovaček s výraznou sci-fi příměsí. Každopádně je to docela škoda, protože potenciál na obstojnou žánrovou podívanou tu určitě byl. 45 % ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vzbouřený kovošrot aneb vyvařujeme jatýrka z Vetřelce, střívka z Věci a kostičky ze všech povedenějších survival horrorů. Vzhledem k obsazení by měl snad člověk i tendence myslet si, že film Johna Bruna bude navzdory katastrofálně neoriginálnímu námětu něčím zajímavý, ale to by setsakra naletěl. Scénář je přesně tak tuctový jako námět, všechny slibné herecké osobnosti hrají své bezvýznamné role ochotnicky a otráveně, vizuální efekty smrdí béčkem (přesto jako jedna z mála věcí ujdou), napětí zabíjí směšná kovová monstra i monstérka a vůbec... tahle trapná taškařice nemá ani na to být tak pitomá, aby pobavila. Což je dost velká bota. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Prostě si jen tak čtu články na internetu a zjistím, že tento snímek inspirovaný komiksy vnikl už v roce 99 a tak se na něj jdu podívat a ono jeto celkem dobrý. Má to svojí atmosféru a hlavně zajímavý nápad. Efekty na tu dobu dobrý a i když se to pak z hororu přehoupl na trochu víc akční snímek neznamená to, že jsem si to neužil. Určitě zajímavý objev a jsem rád, že jsem si ho dohnal protože mimozemská entita co staví kyborgy je fakt zajímavá myšlenka. Do toho moje slabost pro starší snímky a je to doma. Poctivých 70% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Aspoň, že výsledkem tučnýho rozpočtu jsou slušný triky a solidní casting, jinak by byl Virus totální propadák. Ale ani takhle nejde o žádnej zázrak, protože se vůbec nepodařilo rozvinout dobrej námět kvalitnim scénářem (příliš předvídatelnej scénář, nulovej vývoj postav, spoustu nelogičností apod.). Trochu zábavná je hlavně druhá polovina, kdy se kromě umělejch robotů začnou objevovat i zajímavý "kříženci". PS: Distibutorskej popisek je totálně mimo, protože na ruský lodi nikdo neonemocní a jako "virus" je myšleno uplně něco jinýho. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joel McNeely: 1. Volkov And The Mir [2:14] ,2. Typhoon Leah [6:19] ,3. Another Ship [4:17] ,4. Anchor's Away [2:16] ,5. Squeaky Gets Greased [2:11] ,6. Nadia Runs [1:10] ,7. Nadia's Story [3:17] ,8. Seven Footer Chase [3:31] ,9. Turkey Hunting [2:58] ,10. We Can Kill This Thing [3:59] ,11. Robo-Captain [5:14] ,12. Interrogation [2:49] ,13. Sinking The Ship [4:21] ,14. End Credits [5:42], ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Loď byla po vyzvednutí z moře celá pokrytá rezí. Za účelem natáčení se proto jedna její strana natřela a natáčel se jen jeden bok. (HellFire)
  • Vydání filmu bylo plánováno již na začátku devadesátých let, ale tehdejší technologie nedovolovaly použití speciálních efektů v takové míře, aby film vypadal uvěřitelně. Trvalo tedy několik let, než se film dostal do vývoje. (HellFire)
  • Text ruské písně hrané v závěrečných titulcích jsou ve skutečnosti přezpívaná jména všech členů štábu a lidí, kterí se na natáčení podíleli, vyslovovaná odzadu. (HellFire)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama