Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

Maq 

všechny recenze uživatele

Mainstreamové drama, ale vysoko nad běžným standardem. Zemeckis dlouho vystačí s nejasnými náznaky, pracuje s napětím a tísní z neurčitého, a dělá to skvěle. Teprve poslední čtvrthodina se zvrtne v obyčejné nastavované "vyvrcholení". Spoiler: Kdyby oba z té koupelny nevyšli živí, byla by to elitní záležitost. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Duchařský horor, který ale není nijak zvlášť vydařený. Chvílemi se sice daří atmosféru vystupňovat docela dobře, ale většina situací je celkem lehce předvídatelná a závěrečná "šokující" pointa asi překvapila jenom úplné naivky. Oba hlavní herečtí protagonisté jsou sice hvězdy, ale tady se tváří tak nějak neosobně a nezúčastněně, což filmu taky dvakrát nepřidá. Je to škoda, šance byly rozhodně větší, než výsledek. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Michellce šplouchá na maják a Harrison, coby její manža, musí hormonální výkyvy řešit... definitivně. Mohla bych jít i do plného hodnocení, protože mám ráda dobré thrillery a horory, navíc Ford je prostě sympatický pan herec a Pfeifferka velmi charismatická herečka, k tomu film dovedně pracuje se zvolna houstnoucí atmosférou - takovým tím způsobem a´la King: uspi a udeř. Dvě věci bohužel hodnocení srážejí: přiblblý konec (pořád jsem doufala, že se z toho vyklube něco inteligentnějšího) a lehce přepálená stopáž. Z mého hlediska však stále jde o silný hororový nadprůměr: 75%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pod povrchem“ je prvním Zemeckisovým nahlédnutím do hororu, který by nebyl komediální, ale je pojat vážně. Je vidět, že je schopen převzít základní stavební kameny současné podoby žánru a udělat lekací scénu, ale nějak mi přišlo, že to prostě není ono, že je to křečovité a že to nefunguje tak dobře, jak by si tvůrci přáli. Snaha dobrá, ale výsledek tolik nezaujal. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě film mohl dopadnout lépe, ale to by chtělo příběh zkrátit a vynechat 3/4 filmu. Zpočátku to celé funguje přesně v tom stylu, kdy člověk netuší jaké budou věci příští. Musím říct, že na to že v domě strašilo, tak to Michelle docela zvládá. Finále je správně vygradované a Harrison ukázal, že i v záporné roli dokáže obstát. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Claiřina a Normanova loď je pojmenovína "Good Genes" (Dobré geny). (HappySmile)
  • Když se Claire probírá oblečením v Caitlynině šatníku, navrchu leží figurka E.T.ho. Manželka Harrisona Forda Melissa Mathion napsala a produkovala film E.T. - Mimozemšťan. Harrison Ford zde hrál ve vystřižených scénách ředitele školy. (HappySmile)
  • Když se jde Clarie (Michelle Pfeiffer) podruhé podívat do koupelny a nahne se nad vanu, můžeme v odrazu na vodní hladině spatřit jednoho ze členů štábu. (Claude Speed)

Reklama

Reklama