foto

Michelle Pfeiffer

  • nar. 29.4.1958 (58 let)
    Santa Ana, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Krásná stálice hollywoodského nebe se narodila 29.4. 1958 v Sante Aně v Kalifornii Donně a Dickovi Pfeifferovým. Má tři sourozence Lori, Dedee a Ricka. V dětství jí byly bližší klučičí kolektivy, ale jinak jako každá dívka trpěla v pubertě komplexy ohledně vzhledu. “Mám křivou pusu a nos jako kačer Donald.“ To bylo ale úplně zbytečné, už za pár let, kdy se rozhodla stát herečkou (po zkušenostech s prací v supermarketu), vyhrála Miss Orange County. Začala brát kurzy herectví, přestěhovala se do Hollywoodu, chodila na konkurzy a postupně se objevovala v malých rolích např. v seriálu „DELTA HOUSE“.

Dá se říct, že její kariéra začala opravdu propadákem jak má být, POMÁDOU 2. Ale o co slabší je film, o to krásněji vypadá představitelka hlavní role. Všimli si jí producenti, ale např. režisér Brian de Palma jí zprvu kvůli Pomádě do své ZJIZVENÉ TVÁŘE odmítal a rozhodl se jí obsadit až po tom, co ji viděl ve skutečnosti. V roce 1985 získala hlavní roli v JESTŘÁBÍ ŽENĚ, romantická fantasy o prokletí a lásce, kde se krásná Isabeau v noci mění v jestřába, byla role pro křehkou Michelle jako stvořená. Po pár nevýznamných filmech se objevila jako Sukie Ridgemont v hororové komedii ČARODĚJKY Z EASTWICKU, spolu s už opravdovými hvězdami Jackem Nicholsonem, Susan Sarandon a Cher. Od této chvíle přichází období její největší slávy a největších úspěchů.

V roce 1988 ji obsadil Jonathan Demme do krimi komedie MANŽELSTVÍ S MAFIÍ. Role manželky gangstera jí vynesla první nominaci na Zlatý glóbus. Hned na to se objevila jako Madame de Tourvel v jedné z nejzdařilejších filmových adaptací NEBEZPEČNÝCH ZNÁMOSTÍ Choderlos de Laclose a její výkon v tomto historickém dramatu byl oceněn nominací na Oscara. Do třetice odlišných žánrů v roce 1988 si zahrála majitelku restaurace v TEQUILA SUNRISE, s Melem Gibsonem a Kurtem Russelem. Film nebyl pro její kariéru nijak důležitý, snad jen jako pikantnost, byl to druhý film, ve kterém Michelle podstoupila scénu „bez“.

Další nominaci na Oscara získala za roli barové zpěvačky ve filmu BÁJEČNÍ BAKEROVI HOŠI, písničky které se tu objevily sama nazpívala. Snímek RUSKÝ DŮM, kde hrála po boku Seana Conneryho nebyl nijak úspěšný, ale i tak byla za roli v něm nominovaná na Zlatý glóbus. V roce 1991 si podruhé zahrála s Al Pacinem a to ve velice příjemné romantické komedii Frankie a Johnny (opět nominace na Golden globe). Ústřední melodií filmu je nádherný Svit luny Clauda Debussyho. V roce 1993 další nominace na Oscara za film POLE LASKY, odehrávající se v době zavraždění JFK.

V roce 1992 už na ní čekala záporná postava Kočičí ženy a roztržité zakomplexované sekretářky Seliny Kyle v jednom, v Burtnově pokračování Batmana, BATMAN SE VRACÍ. O rok později vyměňuje kožený černý oděv za historický kostým v dramatu Martina Scorseseho VĚK NEVINNOSTI, kde se jako hraběnka Olšanská připlete do idylického vztahu mladých snoubenců. Ve VLKOVI se po dlouhé době před kamerou objevila s Jackem Nicholsonem. V roce 2001 ztvárnila právničku Ritu v dramatu JMENUJI SE SAM, kde byla ale trochu zastíněna výkonem Seana Penna, ale jen malinko.

Michelle je šťastně vdaná za scénáristu a producenta Davida Kellyho, má syna Johna Henryho a adoptovanou holčičku Claudii Rose. Častokrát byla umístěna mezi padesátku nejkrásnějších lidí světa, pyšní se titulem nejlépe oblékaná hollywoodská herečka, a její obličej je odborníky považován za dokonale souměrný.

Iva "Ingrid" J.

Herecká filmografie

2017 Day 6
Murder on the Orient Express
2016 Beat-up Little Seagull
The Wizard of Lies (TV film)
2013 Mafiánovi
2012 Lidé jako my
Temné stíny
2011 Šťastný Nový rok
2009 Chéri
Vzájemná objetí
2007 Hairspray
Hvězdný prach
Nestanu se tvojí ženou
2003 Sindibád: Legenda sedmi moří
2002 Bílý oleandr
2001 Jmenuji se Sam
2000 Pod povrchem
1999 Druhá šance
Sen noci svatojánské
Ztraceni v moři
1998 Princ Egyptský
1997 Prokletá farma
1996 Báječný den
Intimní detaily
Muppets Tonight! (TV seriál)
Nezvaný host
1995 Nebezpečné myšlenky
1994 Vlk
1993 Věk nevinnosti
1992 Batman se vrací
Picket Fences (TV seriál)
Pole lásky
1991 Frankie a Johnny
1990 Ruský dům
1989 Báječní Bakerovi hoši
Simpsonovi (TV seriál)
1988 Manželství s mafií
Nebezpečné známosti
Tequila Sunrise
1987 Amazonky na Měsíci
Čarodějky z Eastwicku
Power, Passion and Murder (TV film)
Tales from the Hollywood Hills: Natica Jackson (TV film)
1986 Sladká svoboda
1985 Do noci
Jestřábí žena
1983 Zjizvená tvář
1982 Pomáda 2
1981 Callie & Son (TV film)
Charlie Chan a kletba Dračí královny
Children Nobody Wanted, The (TV film)
Splendor in the Grass (TV film)
1980 A zase zamilovaná
B.A.D. Cats (TV seriál)
The Hollywood Knights
1979 Delta House (TV seriál)
Solitary Man, The (TV film)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)

Dokumentární

2005 Shadows of the Bat: The Cinematic Saga of the Dark Knight - Dark Side of the Knight
2004 V záři reflektorů (TV seriál)
2003 Making of: Sinbad Legend of the Seven Seas, The
2002 Becoming Sam
De Superman à Spider-Man: L'aventure des super-héros - a.z.
2000 What Lies Beneath: Constructing the Perfect Thriller (TV film)
1999 Telling the Story of Us (TV film)
1998 Uttmost, The

TV pořady

2012 Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
2002 74. Annual Academy Awards (TV pořad)
1999 Exclusif (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1994 The 46th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1993 The 65th Annual Academy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

1995 Coolio feat. L.V.: Gangsta's Paradise (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace