Reklama

Reklama

Cyrano

Trailer 1

Básník Cyrano z Bergeracu (Peter Dinklage) oslní hravými slovními hříčkami při ústním souboji i brilantním šermem v duelu. Kvůli svému vzhledu je však Cyrano přesvědčen, že není hoden lásky oddané přítelkyně, zářivé Roxanne. Když Cyrano konečně plánuje vyjádřit své city, Roxanne se na první pohled zamiluje do rekruta Christiana. Vědom si svých nedostatků, Cyrano z Bergeracu pomáhá mladému Christianovi získat srdce půvabné Roxanne, byť je do ní sám vášnivě zamilovaný. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Režisér Joe Wright se mi někdy trefí do chuti, někdy ne. Cryano je tak na půl. Je to velmi dobře zpracovaná divadelní hra/muzikál. A jsem nadšená, že hlavní roli ztvárnil Peter Dinklage, je to úžasný herec, který by měl dostávat víc příležitostí. Je tam pár scén, které mi přišly zdlouhavější a  pro dějovou linku zbytečné, vůbec bych je tam nedávala. Muzikál hodně drží nad vodou herecké obsazení, ať už skvělý Dinklage nebo Mendelsohn, u kterého jsem měla velké potíže ho poznat. I tak ale to vyloženě není film, který se mi zaryje do paměti. Jsem ráda, že jsem ho viděla, nelituji toho, ale nic velkého a dokonalého to není, i když konec je zpracovaný krásně. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl úplně klidně být OBŘÍ veleprůser. Ale naštěstí to není průser vůbec. Toto uchopení Cyrana mi připadá velmi šťastné a sympatické a navíc jsem si ho oblíbil. Tahle nová adaptace nádherně ctí Rostandovu klasiku a zároveň ji příjemně, nenásilně upravuje. Výprava je samozřejmě úžasná, písničky jsou vynikající, dvouhodinová stopáž je zcela adekvátní a Peter DInklage v hlavní roli naprosto válí! Parádní film pro dobrou náladu. 80 %. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Videné na čisto, len kvôli nominačke na kostýmy. Určite zaslúžená, historické filmy si na tom dajú záležať, poväčšinou, ale či ju premenia, to je otázne. Príbeh všetci poznáme, neskĺzlo to do úplného muzikálu, to cením. Je to ale dlhé a niekde v polke to stráca dych. Kvôli ústrednej trojke ale nemôžem dať viac ako 2 z 5 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem Cyrana, kdy ho hrála holka. Viděla jsem Cyrana, který se odehrával u hasičského sboru. Viděla jsem Cyrana na divadle. Je to má oblíbená hra, ALE NIKDY neuvěřím Cyranovi v podání Petera Dinklage. On je dobrý herec a mám ho ráda, ale při své výšce mě nepřesvědčí, že by mohl patřit k nejlepším šermířům své doby, který se dokonce utkal najednou ze stovkou soupeřů. Prostě ne. V tomhle podání by na ně ty kordy leda tak mohl házet z věže. ……  Kromě tohoto zjevného nesmyslu mi vadily drastické úpravy v ději, které byly jednoduše pitomé (zejména konec, ale nebudu spoilerovat) + to, že celá veršovaná hra je najednou v próze. Přišla tím o kouzlo a není k tomu ani žádný důvod, zvlášť, když jde o muzikál, ke kterému verše patří. To se jako autoři báli, že divák nepozná, kdy herci hrají a kdy už začali zpívat? Ostatně i ty písničky byly bez nápadu a šťávy. Jediná si mě získala emocionálně velmi dojímavá píseň na rozloučení před bitvou. Ale ta bitva potom, to byla taky slabota, žádná řež, jen chudičké plácání po sobě ve sněhu. SHRNUTÍ: Cyrano bez pořádného nosu, kterému k velikosti chybí opravdu hodně. ()

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Prišiel som, odrbal som sa  (videl som), odchádzam. A neodchádzam veru nadšený, pretože namiesto spracovania klasiky som dostal psychologický portrét hlúpeho, mentálne retardovaného dievčaťa, ktoré nevyzerá ani zďaleka tak dobre aby sa takto chovala (/sarcasm). Do nej boli zamilovaní rovno traja chlapi z ktorých to hral dobre jedine Dinklage, ktorý bol paradoxne jej bratrancom (lol). Samozrejme tu máme zopár woke trendov ktoré úplne dávajú zmysel, napríklad pomer ľudí tmavšej pleti je nanajvýš prekvapivý, čo by mi nevadilo, keby sa film nesnažil vo všetkom ostatnom byť historicky presný čo sa týka životných pomerov a kostýmov Francúzska roku 1640. Tie sú podarené, spolu s výpravou a kamerou (niektoré scény na jeden záber sú fakt dobré). Čo ma až tak neoslovilo boli skladby (aj keď tá orchestrálna na konci titulkov bola super), čiže som si po filme musel napraviť chuť pomocou Crystal Corruption II od Lia;quo. Tl;dr: Celkom fajn muzikál, avšak na mňa to pôsobí neskutočne priemerne. Síce som sa skoro nenudil, ale aj tak necítim potrebu Cyrana vidieť znova. 45%, 2*. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (2)

  • Podľa úvodných správ o produkcii filmu, Brian Tyree Henry bol jedným zo štyroch hercov obsadených do filmu. Ten bol však neskôr nahradený v úlohe kapitána Le Breta hercom Bashir Salahuddin. (drake31)
  • Film bol natočený na ostrove Sicília (Taliansko). (Arsenal83)

Související novinky

79. Zlaté glóby - nominace

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.… (více)

Reklama

Reklama