Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (180)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Millie herecky vyrostla, je to zde velmi patrné a vůbec to není na škodu. Svou roli si vyloženě užívala. Takže oproti prvnímu dílu je toto opravdu koukatelný film. Přímé interakce s divákem ubylo, ale osobně bych byl rád, kdyby jí úplně vynechali. Diváka to totiž odtrhuje od děje a celkově mi to nezapadalo do prostředí filmu. Příběhová linka týkající se její matky, kterou ztvárnila smrtijedka Lestrange mi přišla naprosto zbytečná a i přes to, že mám tuto herečku rád bych ji radši také úplně vynechal. Případ, který pak Enola řešila nebyl vůbec hloupý. Snaha autorů zasadit případ do reálných základů a dodat tak tomu přidanou hodnotu beru jako neprosto bezvýznamné plus. Film je zejména pro adolescenty. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to asi ta největší feministická agitka co jsem kdy viděl, na druhou stranu je tu ovšem jedna z nejsympatičtějších silných ženských hrdinek, co je v posledních letech k vidění. Není ze všech nejsilnější, má emoce, nedělá z mužských postav neschopné imbecily (vždyť tu jsou minimálně dvě opravdu sympatické mužské postavy, což je o dvě víc než je v těchhle filmech zvykem. Není to nic převratného, ale rozhodně to neurazí. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Docela pohoda. V podstatě jako jednička jen se případ proplétá více s Sherlockovým. Cavill hraje nalitého Holmese a Enola zjišťuje, že být sama není fajn. Ty šokující castingové zvraty zase tak překvapivé nejsou, protože Black live marters jenom možná kdyby ten šok v závěru nestál jen na tom. Enola toho totiž přehlíží mnohem více než divák. Stávka v sirkárně je ale super. Aspoň víme proč všechny fabriky čeká automatizace. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka jako první díl. Pokud se Vám první film nelíbil, tak nemá cenu koukat na druhý díl, jelikož byste byli opět zklamaný. Já osobně mám první Enolu Holmes rád, a na druhý film jsem se těšil. A jsem rád, že mohu napsat, že mě film nezklamal a dostal jsem od něho to, co jsem od něho dostat chtěl. Režisér Harry Bradbeer odvádí velmi dobrou práci, jeho režie je svižná, zábavná, má několik parádních momentů a naplno se mu daří využít jistou odlehčenost samotného příběhu a i samotné hrdinky. Osobně jsem byl příjemně překvapený, protože samotná detektivní zápletka je hodně dobrá a parádně vystavěná. Millie Bobby Brown je v této roli velmi dobrá a je vidět, že si jí užívá a má radost, že tu postavu může hrát. Brown dává Enole jisté osobní kouzlo, hravost a zábavnost. Henry Cavill si krade každou scénu pro sebe a jako Holmes je bezchybný. David Thewlis si svého slizkého záporáka dost užil a jeho lehce přepálený výkon výkon mě bavil. Totéž vlastně platí i pro Helenu Bonham Carter, jenž má zábavné scény plné výbuchů. Film má dobrou vizuální stránku, a je vidět, že se na něm nešetřilo. Kostýmy, detaily a výprava vypadá moc dobře. Já si film hodně užil, ale rozhodně není bez chyb. Co se týče délky, tak tam bych krátil klidně o dvacet minut, aby byl film údernější a nebyl, tak ukecaný. Líbilo se mi poselství a vyznění filmu, i přestože působí lehce křečovitě a vychtěně. Bohužel už teď vím, že to pro mnohé bude největší zápor filmu a bude to důvod, proč ho budou hodnotit hůře, než si skutečně zaslouží. Enola Holmes je fajn oddychovka, která dokáže dobře pobavit a něco sdělit. ()

sQelle 

všechny recenze uživatele

Enola jde ve stejných šlépějích jako první díl. Tempo to má stejné, otázky si klade člověk totožné. A pocit z Anglie je tentýž. Nicméně už teď je jasné, jak se někteří hodnotící rozhodnou tenhle film poškodit. Při tom to je krásná oddychovka, kde si člověk užije tu a tam dobré akce, dostatek zábavy a dobré výkony herců, především Sherlocka tedy Henryho Cavilla a dost podlé roli Davida Thewlise. Škoda, že lidem zas přijde akorát na mysl otázka pigmentu a pohlaví. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Příběh je založen na skutečné historické události, stávce dívek z roku 1888 a na životě dělnické aktivistky Sarah Chapman. Nemoc způsobená bílým fosforem byla rovněž skutečná. Od stávky r. 1888 v Anglii uplynulo více jak dvě dekády, než byl bílý fosfor v r. 1910 zakázán. V ostatních zemích Evropy byl zakázán dříve (sirjohn)
  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii ve městech Kingston upon Hull, Londýn a ve filmovém studiu Shepperton. Točilo se v období září–říjen 2021. (GASTON73)
  • Firma i ve skutečnosti tvrdila, že pracující umírají na tyfus. Jednalo se však o skutečné onemocnění po práci s bílým fosforem. Žíravá povaha fosforu, se kterým pracovali a každý den vdechovali, vedla k tomu, že se jim nejprve pomalu rozkládaly zuby a poté čelistní kosti. (sirjohn)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama