Reklama

Reklama

Zone 414

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Děj se odehrává v blízké budoucnosti. Soukromý detektiv David Carmichael (Guy Pearce) je najat excentrickým podnikatelem Marlonem Veidtem (Travis Fimmel), aby vypátral jeho zmizelou dceru. David se spojí s Jane (Matilda Anna Ingrid Lutz), vysoce vyspělou umělou inteligencí, aby záhadu vyřešil. (mac000)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Celkom sympatický low budget klon Blade Runner 2049 (hlavne dejovej línie s Joi) a Detroit: Become human. Za málo peňazí, z ktorých väčšina asi išla Pearcovi to celkom slušne triafa tú bladerunnerovskú atmosféru a vibe, Pearce je viac než slušný, Matilda Lutz pekná, bohužiaľ vo výsledku sa dejovo z tohto základu neuvarí nič zaujímavé. A Travis Fimmel to s tou snahou o excentrického miliardára trochu prepískol. Nedávny Upgrade na to išiel za ešte menej peňazí o poznanie šikovnejšie. Ale sympatický pokus. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodové béčko s roboty, kteří chtějí být lidmi a lidmi, kteří chtějí být roboty. Tedy zjednodušeně řečeno. Pearcovi drsňáčtí detektivové ze staré školy jdou, hlavní hrdinka vypadá jak Jessica Alba a tak nějak to ubíhá a dává smysl. Mínusem je vizuál, který mi ne úplně sedl a příšerně namaskovaný Fimmel, kterého začínám podezřívat, že neumí hrát nikoho jiného než Ragnara. 60% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle je náhodou solidní béčko, které navíc má tak hutnou atmosféru, že s ní hravě strká do kapsy kdejaká sci-fi áčka. Směšné nebo stupidní mi to osobně nepřišlo, snad jediné, co to tahá nějak dolů, je výkon Nedá Dennehyho, který sice má na svoji roli správný vzhled, ale zahrát se mu ji moc nepovedlo, ale jinak je to i solidně vedené a nebál bych se říct, že až bravurně natočené. V rámci možností tvůrců si myslím, že i vizuálně z toho vytěžili maximum a také samotná zápletka je dostatečně napínavá, zajímavá a postavy v ní mají určitě charisma a nepřehnanou šablonovitost, takže jsem o ně a jejich počínání měl upřímný zájem. Jako sorry, ale tohle je solidní sci-fi a popravdě moc nechápu, co od toho někteří vlastně čekali. Jakési pokračování toho zde často opakovaného Blade Runnera? Když on bombastický vizuál není všechno a nějakou myšlenku to má, i když podobnou a dost zjednodušenou. Ale u béčka mi tohle stačí a obecně vlastně taky, když si to nehraje na bůhvíco - vůbec, já jsem u jakéhokoli filmů rád, když z něj vypadne něco adekvátního tomu, jak se snaží tvářit. A to tady bylo a fungovalo to i jako poctivá sci-fi a v tomhle případě nemůžu být nespokojený. Není to úplně dokonalé (třeba nechápu, když celou dobu jezdí po Zóně 414 taxíkem, tak proč do toho aspoň trochu není nějak zapojený ten taxikář, protože ten film se tváří, jako by ani neexistoval), ale má čtyři hvězdy to vidím určitě. 4* ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je dámy a pánové totálně podhodnocenej klenot. Skvělý béčko, takovej Blade runner s 10% rozpočtem, ale přesto s těma 10% dostanete parádní atmosféru a jakejsi hybrid Detroit becomes human a Blade runnera o androidech s lidskou duší. Zároveň i film o úchylech, kteří dostávaj na androidech možnost zrealizovat svoje zvrhlé choutky, vstup do zóny pro vybrané super perverzní boháče. Cítil jsem v tom i paralelu na jeden nechvalně proslulý ostrov. Guy hraje skvěle a Ragnar zde ukazuje svůj hereckej um jako nikde jinde, tvůrce androidího cirkusu, kterej za každou cenu chce udržet svou show v chodu a sebe pasoval do role Boha. Někteří by si mohli myslet, že přehrává, ale byl to evidentně cíl sehrát roli tvůrce jako něco na pomezí mezi géniem a šílencem. 8/10, potěší zejména hráče Detroitu. Mimochodem hlavní představitelka tady je hezčí než Rachel :-) ()

carter... 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočené sci-fi Béčko s kvalitou Áčka! Smekám před tvůrci! Obsazení, Vizuál, atmosféra a hudba top! Příběh na svou stopáž naprosto adekvátní! Film se inspiruje Blade Runnerem, ať už tématicky se zaměřením na polidštění androidů či vyobrazením vizuálu a atmosférou. Všichni co dali filmu méně jak tři * bych nechal 100x opakovat vstupní csfd test a sestavit hadronový urychlovač částic! Proč vidět: 1) Máš rád(a) atmosféru sci-fi v prostředí deštivých zapadlých temných ulic, kde se v kalužích vody odráží světlo neonových zářivek a ve stínech se rýsují podivná individua 2) Od dětství jsi stavěl(a) Chevu, pak Merkur, vystudoval(a) jsi obor robotiky a ve snech sníš o tom, aby jsi jednou měl(a) doma model ,,Jane,, 3) Excelentní slizský výkon Travise Fimmela, že by jej mohl rozdávat na požádání po kýblech ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama