Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 4

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (455)

Nin 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený, poctivý horor. Přečetl jsem si původní povídku a ta je taky moc fajn, ale tento film je lepší v tom, že má fakt dobré postavy. Jsou velmi dobře napsány, aby si je člověk hned zapamatoval a dokonce jim fandil a zároveň jsou velmi dobře zahrané mladými herci. V povídce jsou postavy obyčejnější a spíš jen letmo načrtnuté, což ale vzhledem k její krátkosti dává smysl. Samozřejmě museli autoři filmu ale také rozšířit děj, což se jim v lecčem podařilo... a v lecčem ne. Úplně si vymysleli tu stylovou masku (je vtipné, že nyní vyšel Černý telefon i v souboru povídek s maskou z filmu na obálce, ačkoliv ji v povídce nemá) a dost rozšířili děj - ale překvapivě se přitom obvykle drží vize Joea Hilla, a především rozšiřují to, co už tam je (např. i v povídce má ségra hlavního hrdiny nějaké zvláštní schopnosti, jen je moc nevyužije). Přimysleli si ale ještě třeba to, že má hlavní hrdina otce alkoholika, což ale do filmu krásně sedí. Je to další dobrá postava a není úplně černobílá. Ve filmu si toho hlavní hrdina stihne hodně zažít ještě před svým únosem. V 70. letech USA to asi pořádně rozjížděli se šikanou a dalšími krutostmi ve škole i mimo ní. Jak tvůrci pěkně rozšiřují děj, tak bohužel se jim sice všechno podařilo nějak dotáhnout do zdárného konce, ale zanechali taky tímto rozšiřováním za sebou mnoho nezodpovězených otázek a věcí, které by se daly považovat za nelogičnosti. Například je vrah příliš slepý k chlapcovým pokusům o útěk a linka ohledně feťáka dává taky větší smysl v povídce, zde už je to trochu přehnané. V každém případě jsem si tenhle horor fakt užil. Dají se v něm najít chybky, ale není vůbec hloupý, naopak. Přináší děsivý, zajímavý příběh s výbornými postavami. (8/10) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, aj keď v rôznych variáciách už videný. Záporák obstojný. To hlavné plus - a domnievam sa, že je to vďaka odkazu, ktorý zanechali svetu Stranger Things (aj keď to odkazuje skôr na It) - sú neskutočne sympatické detské postavy, a to zároveň obsadením (dievčatko), tak scenárom, ktorý vám hneď v úvode robí opakovanú, satisfakčnú radosť. Ďalšia derricksonovka, z ktorej bude klasika. 85% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekna pracicka, ale je tam toho mozno az prilis. Atmosfera je posobiva, postavy funguju a je to s chutou natocene. Nadsenie z jednotlivosti sa vsak aj tak nepretavilo v uzasny celok. Neviem, ci sa blbo adaptovalo alebo prilis strihalo, no tato story si zasluzila kosatejsiu stopaz, nech to vsetko viac vynikne a dokaze intenzivnejsie chytit pod krkom. 7/10 ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Nikoliv horor, nýbrž duchařský thriller, ze kterého je již na první pohled zřejmé, že scénáristé neví kudy kam. Tolik chyb, nesmyslů a nereálných situací se pohromadě jen tak nevidí. Hned v úvodu diváka nejspíše zarazí neschopnost policie. Vždyť únoscovu černou dodávku by za normálních okolností musel vypátrat i obyčejný pochůzkář při pravidelné obchůzce svého okrsku. Chování postav navíc velmi často nemá žádnou logickou návaznost, čímž děj ztrácí na srozumitelnosti. V jedné scéně kupříkladu Finney drží sluchátko, načež mu antagonista s ledovým klidem oznamuje, že telefon nefunguje. O několik desítek minut později ho však totožná situace rozzuří k nepříčetnosti. Proč? Čekal jsem, že nám scénáristé alespoň odhalí nějaké střípky z jeho života či přinejmenším vágně naznačí jeho motivaci, ale bohužel. Divák si musí všechno domýšlet. V úplném závěru ještě svítala naděje na překvapivý twist, kterým by si scénáristé částečně zachránili svůj krk, ale nakonec vše vyústilo do předvídatelného a vnitřně nesoudržného finále, během něhož celá příběhová linie Finneyho sestry a jejích jasnovidných snů vyšuměla do ztracena. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku The Black Phone uděluji pouhou jednu silnější hvězdu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„HALÓ? NEZAVĚŠUJ…“   V hlavní roli (opět) děti…., ale celkem mi to tady štymuje. Jejich postavy jsou zajímavý… a prej co tě nezabije, to tě posílí. Takže v podstatě taková únikovka (s mrtvou nápovědou…), která je dost na pohodu. Je to vůbec horor?…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou povídku, kterou v roce 2004 napsal syn Stephena Kinga, Joe Hill, jsem nečetl.  2.) Furt mi volaj mrtvoly.  /// Thx za titule „num71“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu v Severní Karolíně od 9. února do 27. března 2021. (noelcoward73)
  • Podlouhlá skvrna nacházející se ve sklepě, kde je držen Finney (Mason Thames), je odkazem na plakát k filmu Sinister (2012). (NiWi)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama