Reklama

Reklama

Věčná dcera

  • USA The Eternal Daughter (více)
Trailer 1

VOD (1)

Umělkyně a její stárnoucí matka musí čelit dávno pohřbeným tajemstvím, když se vrátí do bývalého rodinného domu, z něhož je nyní hotel sužovaný tajemstvími z minulosti. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (18)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Majestátné stromy shodily šat a utápí se v mlze, kterou se pomalu prokousává automobil. Scéna jak vystřižená z gotického hororu není ojedinělá. Julie s matkou přijíždějí do tajemného hotelu, který byl kdysi jejich rodinným sídlem. Julie je filmařka a chystá se natočit film o sobě a své matce, a proto naplánovala několika denní pobyt, aby začala pracovat na scénáři a současně s matkou prošla její vzpomínky. V řadě scén je ticho, když se ale Julie vydá se svým psem do parku a nebo když sama prochází starým domem, zní temná až mrazivá hudba. Pomalý film, který snad především díky výkonu Swintonové v klíčové dvojroli, nenudí. Pointa mě tak nějak napadla ještě před jejím vyzrazením, a tak jsem překvapen nebyl, spíše se utvrdil v tom, co jsem si myslel. A přirozeně jsem ji uvítal jako logickou. Mysteriózní komorní drama o vzpomínkách a vyrovnání se s minulostí. Některé obrazy, které kamera vykouzlila, jsou krásné. Mainstreamový divák by se měl tomuto filmu raději vyhnout. 3,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tildu Swinton treba pochváliť. Jednak za dvojrolu a jednak, že si aj po šesťdesiatke dokáže udržať svoj štandard škaredosti a v jej prípade platí: čím staršia, tým v šerednosti akceptovateľnejšia. Má ten dar vyzerať ako stará mlado a ako mladá staro. Film nie je pre každého, je pomalý až nudný, ale má svoje čaro sprevádzané vynikajúcou hudbou. Mysteriózny bľabot o ničom, ale niečo z toho sála. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Přesně vystihuje pojem nezávislého nízkorozpočťáku s dějem téměř o ničem. Film pro milovníky starých anglických zámečků uprostřed mlžných lesů, mysteriózní atmosféry a především Tildy Swinton, která zde bere, krom pár dalších figur, vše na sebe. Snímek se opravdu pomalu táhne a odkrývá tajemství, o kterém jsem sám měl trochu tucha už od začátku, filmaři si šikovně pohráli s realitou. 45% ()

cenitel 

všechny recenze uživatele

To byl jeden z nejdivnějších filmu co jsem viděl, úplně jsem čekal, s tím dortem, že tam nebude :D Celkem prdel, si povídala sama se sebou a vše si představovala, velmi psychologické ponuré drama plné deprese, typická Anglie. Nedoporučuji slabším povaham, ještě by z toho chytli depresi :D Jinak slušná dvojrole od Tildy :) ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Na bývalé rodinné sídlo, nyní prodané a přestavěné na hotel, přijíždí matka a dcera zavzpomínat na staré časy. Hotel je ovšem podivně opuštěn, recepční velmi neochotná a po ubytování se začnou dít divné věci. Nabízí se srovnání s The Others, i např. ve svém směřování k překvapivé pointě, tento film je ovšem i přes hororové prvky víc psychologický. Obě role matky i dcery zvládla skvělým způsobem Tilda Swinton, která tak téměř neopustí plátno. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Hotel se ve filmu nazývá „Moel Famau Hall“. Moel Famau je velšský název, jehož význam není zcela jasný, ale někdy se překládá jako „Kopec matek“. (Johnny.ARN)
  • U snídaně si Julie (Tilda Swinton) čte knihu „The Fontana Book of Great Ghost Stories“. „The Rocking-Horse Winner“ zobrazený na zadní straně je povídka od D. H. Lawrence. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama