Reklama

Reklama

Černé na bílém koni

  • Slovensko Čierne na bielom koni (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Rasťo Boroš natočil romantickou gangsterku z jižního Slovenska. Jakési nové „historky z podsvětí“ v nichž se mísí atmosféra Kusturicových a Tarantinových filmů. Rozhodně zábavný film bez střílení, kde se zločinci musí zastavit a naslouchat svému svědomí. Krev se v něm prolévá jen proto, že ženy neznají rozdíl mezi líbáním a kousáním... a protože láska přece vždycky trochu bolí. Zvlášť když je to láska k penězům... à propos úžera je slovensky lichva. (Balkanfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

ancientone 

všechny recenze uživatele

South is a feeling. A Čierne na bielom koni je kopec fajn nápadov a slušný potenciál utopený v storytellerskon opičení sa po 90tkach, ktoré zabíja súdržný dramatický oblúk. Film ostáva skicou (presvedčivo zachyteného) genia loci a jeho postavičiek bez adekvátneho dotiahnutia. Napriek všetkému ale stále skvelý sk film do letného kina - tým chcem povedať, že sa aj tak teším na druhé pozretie. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Zručne zrežírovaný svojský film z gangsterského prostredia á la Slovakia, ktorý sa neberie vôbec vážne a v zásade bizarným spôsobom ukazuje lokálne reálie. Čo ma ale fascinuje, ako si neznámy Boroš trúfol napodobniť slávnych hollywoodskych režisérov a priniesť trošku iný pohľad na gangsterskú komédiu. A aj preto pridávam štvrtú hviezdu. 70 % ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

"Nová (dokonca romantická!) slovenská gangsterka". Za mňa kvalitatívne nanajvýš priemerná a prudko lokálna variácia na Tarantina, koketujúca aj so Scorsesem (zamrznutý obraz). Je to "párty" kúsok, ktorému pomôže pokročilá večerná hodina, hladinka a kolektívny zážitok. Osobne ma veľmi bavili tie tarantinovské "kufrovky" (tzv. trunk-shots). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

A toto je čo? Proč někdo nenapíše že to je kokotina kde se mluví maďarsky a když se mluví slovensky, tak jim stejně půlka není rozumět. A to jsem federální televizí odkojený. Zajímavá byla zezačátku snad jen femme fatale slovenská (maďarská) Penelope Cruz (Rebeka Poláková), ale i ta se mi postupně přestala líbit. Vaňka a jeho afektované hraní moc nemusím, to cikánské zpívání skoro v celém filmu se taky omrzelo, takže tenhle film asi díru do světa udělá jen v okolí oblastí vyskytujících se ve filmu. Satorájaujhely. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to stále viac sympatický pokus o slovenskú gangsterku, ktorá by bola najviac cool gangsterkou od Bratislavy po Čiernu nad Tisou, než skutočná cool gangsterka. Niečo tu máme z Tarantina, niečo z Ritchieho a niečo z Kusturicu, na originály to samozrejme ani zďaleka nemá, ale to snáď nečakali ani v Rimavskej Sobote, ani v Lučenci. No ja ako sedlák Blavák som nečakal už absolútne nič, aj keď som samozrejme tiež cool a možno to tu raz budem celé vlastniť. Prepletené je to fajn, len tie vyústenia síce dávajú zmysel, ale sú proste v každom jednom prípade iba priemerné. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel ve městě Rimavská Sobota na Slovensku, kde se narodil režisér a scenárista filmu Rasťo Boroš. (SONY_)

Reklama

Reklama