foto

Attila Mokos

  • nar. 13.12.1964 (51 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Na VŠMU v Bratislave úspešne absolvoval odbor herectvo v roku 1993. No už v roku 1984 nastúpil ako herec elév do profesionálneho Divadla Thália v Košiciach. Bezprostredne po skončení vysokej školy nastúpil do Jókaiho divadla v Komárne, kde ako člen umeleckého súboru pôsobí nepretržite doteraz. Dostáva tu množstvo dobrých a náročných hereckých príležitostí. Za úspešné stvárnenie niektorých svojich postáv získal cenu Ferenczy Anna. Od roku 1994 pôsobil šesť divadelných sezón ako umelecký vedúci súboru.

Nie je mu neznámy ani film. Účinkoval v napríklad v Prípade na vidieku Stanislava Párnického, v Krajinke Martina Šulíka, v Krutých radostiach Juraja Nvotu, v Démonoch Roberta Švedu. Hlavnú postavu stvárnil aj v slovensko-maďarskej snímke Marhuľový ostrov, ktorý sa má dostať do našich kín ešte tento rok. Hrá aj vo filme Nedodržaný sľub, ktorý má mať premiéru na jar tohto roka. Za hlavnú úlohu v študentskom filme Ďalšie dejstvo získal prémiu literárneho fondu IGRIC za herecký výkon.

Zdroj: Forza Production House

Herecká filmografie

2016 Agáva
Učitelka
2014 Krok do tmy
Láska na vlásku
Slovensko 2.0
Zapomeňte na Macbetha (studentský film)
2013 Ďakujem, dobře
Dobrý človek (studentský film)
Kolonáda (TV seriál)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
Momo (studentský film)
7 dní hříchů
2011 Cigán
Čerešňový chlapec (TV film)
Dům
Meruňkový ostrov
Tele-vision
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Nesmrtelní (TV seriál)
2009 Děkuji, dobře (studentský film)
Nedodržený slib
Pokoj v duši
2007 Démoni
2002 Kruté radosti
2000 Krajinka
1993 Prípad na vidieku

Dokumentární

2012 Film o filmu: 7 dní hříchů (TV film)
2009 Čas grimás
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace