Reklama

Reklama

Tři mušketýři: D'Artagnan

  • Francie Les Trois Mousquetaires : D'Artagnan (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V království rozděleném náboženskými válkami a pod hrozbou britské invaze, hrstka mužů a žen zkříží meče a spojí svůj osud s osudem Francie… Temperamentní mladý gaskoněc d‘Artagnan, neohrožení a věrní královští mušketýři Athos, Porthos a Aramis, křehká Constance, ďábelsky prohnaný kardinál z Richelieu či krásná a tajemná Milady de Winter jsou hlavními protagonisty nesmrtelného vyprávění o odvaze, lásce a cti. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (220)

campix 

všechny recenze uživatele

Už asi stá adaptace Dumasova románu, která přichází pravidelně ob pár let. Nicméně zpracování Martina Bourboulona působí poměrně sympaticky. Ať už hereckým obsazením nebo povedenou dobovou stylizací. Bohužel ani francouzská herecká špička v čele s Vincentem Casselem nebo Romainem Durisem krásně podpořených Evou Green mě nedokáže přesvědčit, že vidím něco, co bych si chtěl již poněkolikáté zopakovat. Uvidíme, co přinese druhý dál Milady, ale opět neočekávám nic světoborného. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fanoušek historických velkofilmů by s kinem váhat neměl. Do kin se nám dostala francouzská adaptace slavné klasiky od Alexandra Dumase a řekl bych, že jde i o nejlepší dosavadní zpracování. Obrovský rozpočet je znát, potěší nádherné lokality i prostředí a k dispozici jsou i nejlepší francouzské hvězdy. Vincent Cassel, Eva Green a Francois Civil. Původní příběh tu má lehké změny, takže to není přesná kopírka, ale jsou tu menší odchylky, což já vítám vřele. Nová Adaptace je bez debat drsnější, akčnější, špinavější a temnější verzí. Nejvíce mě zaujala akce natočená na jeden záběr, která tu skvěle pasuje a je dostatečně intenzivní. Nevybavím si z jiných filmů lépe natočené šermířské souboje. Především finále se může opřít o atraktivní prostředí katedrály a slušnéj chaos, který tam vypukne je lahodný. Všichni herci si odehrají své a baví i neakční pasáže, kde se tvoří politické intriky. Rozhodně je film i dostatečně napínavý a atmosférický a vizuálně působivý. Na druhou část se těším. 7.5/10. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Hned ten začátek pro mě byl nějak rozpačitý. První bojová scéna měla divný střih i kameru a obraz mi přišel úplně rozmazaný, takže už tam v podstatě začaly mé obavy z tohohle snímku. Naštěstí se to pak celkem ustálilo a nabídlo to hezké prostředí, kostýmy a akci. Nemůžu se ale ubránit tomu, že je to spíš film určený pro děti rovnou na Disney+, o čemž by mohl svědčit i fakt, že byla docela bojovka sehnat ho v kině pouze s titulkami. Zklamala mě hodně i postava Vincenta Cassela a jeho nevyužitý potenciál a Eva Green by už taky mohla začít hrát i něco jiného než drsnou nezávislou sexbombu. Na jedno zkouknutí dobré, ale spíš ve vzpomínkách převažují neutrální pocity, takže těžko říct, zda budu chtít vidět druhý díl. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

U Tři mušketýři: D'Artagnan Martin Bourboulon a spol. k adaptování legendárního románu Alexandra Dumase přistupují krapet jinak, než většina známých adaptací, výsledkem je poté realističtější a vážnější záležitost, která známý příběh představuje v krapet jiném světle, přesto se jedná o řemeslně zdařilou a dostatečně vtahující záležitost, která snadno vyvolá zvědavost na druhou část. Příklad evropského velkofilmu, který by se v Hollywoodu neztratil.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná klasika klasik o kvartetu héros, co jsou sice loajální králi, ale jmenování nebo milost si zaslouží až poté, co mu přeleští parohy.. Na eskamotérské prasárny od Hereka i Andersona možno zapomenout, Francouzi vrátili svým románovým hrdinům ztracenou čest prostřednictvím přirozenosti, důvtipu, šarmu a kinetické akce hrající si s perspektivou. Ten, co by pronesl: „Úkol splněn, potvora je mrtvá“ nebyl v tu dobu ještě ve službě, takže natěšenost na druhý díl může plně propuknout. Kvůli přítomnosti Cassela můžeme říct stejně jako u Mesrina.. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • François Civil bol prvou voľbou a prvým hercom, ktorý bol do projektu obsadený. Jeho detským snom bolo hrať D'Artagnana. Keď sa začiatkom roka 2020 dozvedel, že producent Rassam sa s ním chce stretnúť a porozprávať sa o projekte, rozhodol sa dať zo seba všetko, a tak si upravil fúzy, dal si vlasy do malého copu a počas stretnutia sa vydával za D'Artagnana. Dokonca klamal Rassamovi tým, že mu povedal, že "Traja mušketieri" sú jeho knihou na nočnom stolíku a že ju pozná naspamäť, hoci si ju kúpil len dva dni predtým ako audio knihu a počúval ju trojnásobnou rýchlosťou, aby urýchlil príbeh a bol pripravený na stretnutie s Rassamom. Všetko však zafungovalo, Civil Rassama presvedčil, že je ideálnou voľbou do hlavnej roly a Civilovi pomohla aj pandémia, počas ktorej mohol knihu reálne prečítať. (Arsenal83)

Související novinky

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama