Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový dokumentární snímek Víta Klusáka 13 minut vychází z jednoduché a o to účinnější úvahy: Nikdo z nás by se nechtěl stát viníkem závažné dopravní nehody. Nikdo z nás by nechtěl na vlastní kůži zažít okamžiky blížící se – a přitom úplně zbytečné smrti. Nikdo z nás by nechtěl do konce života žít s vědomím, že jsme někomu blízkému, či naopak úplně neznámému, sebrali život. Prostřednictvím pěti viníků tak snímek vypráví příběhy řidičů, kteří si výše uvedeným prošli a stále procházejí. Řidičů, kteří našli odvahu svou vinu přetavit do vzkazu, který se tak stává nejen nástrojem prevence. (Hypermarket Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Bush13 

všechny recenze uživatele

Ať už jde o sexuální predátory, nacíčky, Andreje Babiše, nebo právě viníky dopravních nehod, Vít Klusák se vždy rád v celé věci moralistně ponimrá. Nicméně i tady upozorňuje na důležité téma, které uchopuje ze správné strany a šikovně skládá portréty několika mužů, kteří udělali nezvratitelnou chybu, mnohdy s fatálním následkem. A otázka viny a pravdy se přesýpá jak v přesýpacích hodinách, sem a tam, nikdy nezůstane na jednom místě... některé věci jsou jen tušené a nevyřčené, přesto to vypadá, že si někteří protagonisté během natáčení prošli jakousi terapií i vývojem. Je to mrazivý emoční cloumák, který by se měl povinně pouštět ve všech autoškolách, ale asi raději i během servisních prohlídek apod. ()

willy1 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nebyl dostatečně osvětlen název dokumentu a jeho podstata, ve výsledku se mi spíše zdálo, že mělo jít o opatrný lynč viníků nehod, kteří se dobrovolně rozhodli, vystoupit před kamerou. Nápad na téma nebyl špatný, i co se týče "úvodní upoutávky", kde mladí lidé srazí kočárek, se kterým muž spěchá na autobus. Je ale pravda, že jako řidič, si z dokumentu určitě něco odnesu. Poselství předáno, ale na kampaň Kazmi to asi nemá :) ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Dokument, který by měl být promítaný povinně v každé autoškole, aby dementi za volantem nebyli takoví dementi. Bohužel si myslím, že žádný film nepomůže zamezit těmto situacím, ač bych si přála opak a samotné se mi tyhle skutečné příběhy těžko poslouchají. V Síti pro mě byl určitě zajímavější zážitek, protože tohle na mě bylo už moc deep, jakmile se to týká smrti. Nicméně, možná by to chtělo ještě trochu atraktivnější formu zpracování, na V Síti už jen tak asi něco nedosáhne. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Absolutní odbouchnutí, které nebere rozum. Na rozdíl od Daliborka, kde ona hraná doku forma stála za nic a spíše působila jako fejk, tak zde je vše dotaženo k dokonalosti. Hraná verze skvěle spojena s doku verzí, která hlavně důstojně a silně dramaticky popisuje události. Dokument o dopravních nehodách se ukázal jako nejvyhrocenější zážitek rok zatím. A i mnoho měsíců dozadu celkově. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Další Klusákův záslužný počin, ale spíš než v kinech by se to mělo promítat ve školách a především v autoškolách, místo těch trapných instruktážních videí ještě z dob VHS. Taky je zajímavé vyhledat si jednotlivé aktéry v denním tisku nebo tlači, např.: https://www.novinky.cz/krimi/clanek/rad-v-aute-machroval-pak-zabil-pri-nehode-16letou-kamaradku-40347745 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama