Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO KDYŽ TEN LEV JEŠTĚ NEODEŠEL?…“    - a to je furt... řešej se píčoviny, všichni chtěj bejt klidní, ale stejně panikařej a ty dvě čůzy střídaj geniální okamžiky se stupidníma. To ale i táta…Ano, díky chování lidí je to znepokojující (ne vole lev jen plní svoji funkci…). Zvířátka jsou nádherný, lev nešťastnej a finále na píču. Ok, beru, že mě chcete houpat. Ale kurva točit sebou nenechám!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu na návštěvu ke lvovi.  2.) Zjistí, že na Safari se bez chirurga nejezdí.  ///  Thx za titule „lordek“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Natvrdlý scénář, kdy zejména starší z dcer dělá samá špatná rozhodnutí, versus působivé dlouhé záběry francouzského držitele kameramanského Oscara Philippe Rousselota a efektivně uchopená akce. To zhruba tak v kostce… Většinou bojují se žraloky, ovšem tentokrát vysílá naštvaná příroda krále džungle, který přišel vinou člověka (pytláků) o svou smečku. Nijak za to ovšem nemůže doktor Idris Elba, který vyvezl do divoké Afriky své dvě dospívající dcery, které před časem přišly o matku. Nacházejí se v místech, kde se rodiče poznali, což by mohlo „oživení“ nalomených vztahů pomoci. Za chvíli se ovšem ocitnou na okraji útesu uvěznění v nepojízdném autě, jejich průvodce-strejda se opodál snaží zastavit masivní krvácení a lev chytil slinu. Výhodou je, že se na nic moc nečeká. Výsledku (který je samozřejmě zoufale předvídatelný) dominují sebevědomě dlouhé záběry, i sekvencím s útoky (odolného) lva chybí střih a samotné triky jsou velmi kvalitní. Je to intenzivní a autentické, ovšem záhy začne pod taktovkou zkušeného islandského režiséra Baltasara Kormákura drhnout zmiňovaný scénář. Rozhodnutí hlavních postav jsou zvláštní, jako by místy (když musejí táhnout za jeden provaz) mluvil každý jinou řečí. Nicméně to má spád, je to krátké a účinné. A možná to budu mít někdy rád i na čtyři hvězdy. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

U tohohle se mi vybavili dnes už lehce zaprášení Lovci lvů. Jeden čas jsem Africe dost holdoval, dokonce jsem měl sen tam jednou dělat v nějakém parku rangera. Napsal jsem tehdy v devadesátkách kvůli tomu dokonce Josefovi Vágnerovi (neplést s hudebníkem Karlem Vágnerem! :-) )  a světe div se, on mi odepsal velmi milým dopisem a zodpověděl otázky co pro to zkusit  udělat. Ten dopis od tohoto vyjímečného člověka mám dodnes pečlivě uschovaný jako vzácnou památku. Josef Vágner zemřel v roce 2000 a zůstala po něm úžasná ZOO ve Dvoře Královém. Já zmoudřel, opustily mne romantické představy sebe sama jak sedím v khaki mundůru s kloboukem na hlavě při západu slunce kdesi na nekonečných pláních Serengeti na střeše landroveru a mhouříc oči do vlnícího se vzduchu, střežím stádo nosorožců před pytláky...  .-). Ale co, bylo to hezký si takhle snít a k mládí to halt patří. Navíc devadesátky byly náhle otevřenou branou do světa a možná kdybych do toho natvrdo šel a poslechl všech rad pana Vágnera, možná bych tam dneska na té kapotě seděl a nebo už bych byl někde zastřelen pytláky a trhán divou zvěří... Kdo ví. Každopádně Afrikou jsem jeden čas žil a hltal knihy nejen Joy a George Adamsonových. Dobře vím, co jsou divoké šelmy zač a že jsou to setsakra nebazpečná zvířata. Však je také evoluce určila být vrcholnými predátory miliony let vývoje. Sám George raději chodil s puškou i se svými nejvěrnějšími mazlíčky, protože dobře věděl, že zatímco on je bere jako přátele, oni jej mohou mít v mžiku za impalu. A pak vyhrává král zvířat. Na tento film jsem byl docela zvědav, bohužel je zde protivník ukázán jako nemyslící pomstychtivá věc, co myslí jen na zabíjení. Samozřejmě, že jsou známé případy, kdy zranění lvi nemohouc si obstarat kořist, šli po snadnějším žrádle - tedy domorodcích co jim zkřížili cestu. Když se takového lidožrouta podařilo zabít, často se zjistilo starší zranění postřelením apod. díky čemuž lev nemohl běhat. A protože člověk uvažuje tak jak uvažuje, z řady takových zmrzačených lovců co se jen chtěli nažrat se stala v očích domoridců pomstychtivá monstra co chodí v noci zabíjet do vesnic. Jedno takové je nám předvedeno i ve filmu, ke konci už to moc není o logice a lev se chová doslova jako šílenec. Bohudíky nestřílel z pušky, to msím ocenit. Rád jsem ve filmu viděl Sharlta Copleye, je vidět, že jej kreveťáci ze skvělého Dictrict 9 už vyléčili !:-). Celkem dávám za tři uspávací střely. * * * ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No se scénářem si tu hlavu nikdo moc nelámal. Aby tvůrci dostali hlavního hrdinu s dcerami a průvodcem do bezvýchodné situace, neváhali použít kdejaké klišé a idiotské chování postav bylo občas až alarmující. Nicméně jakmile se do toho vložil lev, bylo se na co dívat a je celkem jedno, že má šelma přinejmenším maturitu z gymplu. Trikaři se vyblbli a výsledkem je, že tahle bestie podle mě patří k těm nejlepším, jaké kdy studia vytvořila. Útoky byly efektní a došlo i na nějaká ta krvavá zranění, ačkoliv v tomto ohledu se film drží spíš zpátky. Ale nevadí. I herecky je to oukej. Ostatně na Elbu je vždy spoleh. Jen jedna z dcer, která měla tendenci řešit rodinné trampoty v nejnevhodnějších chvílích, mi lezla na nervy. Ale tak co už. Slušná práce, která mě ujistila v přesvědčení, že jediné safari, které se mě kdy bude týkat, je to ve Dvoře Králové. 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Komar Bajkonur /Everest 2015, Nez prisla Boure/ natocil film o nasranej africkej faune /lev/ a tato fauna sa rozhodla, ze bude prenasledovat chlapa s rodinou. Na poli utokov fauny na ludi ide o vyslovene slaby podpriemer, apropo najvrazednejsie levy ake vobec jestvovali boli levy z Njombe. Dajte si  do gugla Lions of Njombe  : 30 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama