Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (225)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Šílený Scar, který nechá v Africe krvácet víc lidí než krvácivá horečka vs. neúplná rodinka z velkoměsta na žádoucím teambuildingu. Kormákur by rád pozdvihl prachobyčejné animal attack béčko dlouhými záběry a vcelku povedeným CGI, tu a tam si něco vypůjčí od jiných (vidiny vdovce ala The Grey, park strýčka Attenborougha), ale ten marný boj s pitomoučkým scénářem mu otrhá tkáň technické vytříbenosti až na kost. Ve finále, které připomínalo Lvího krále střiženého soubojem Harmoniky Elby a Franka s hřívou, mi scházel už jen opičák Rafiki, aby se otočený zády předklonil a ukázal, co si o tom máme myslet.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jedeme do Afriky! Ne na černošky, ale na lvi. Jeden z nich tropí neplechu, tak se Idris Elba bude snažit zatnout mu tipec. Režisér Baltasar Kormákur předložil absolutně nevzrušivý "safari" thriller, kde jakékoliv herectví není potřeba, nebot vše důležité a podstatné obstará krvežíznivý král zvířat ve slušném CGI designu. Hlavní hrdina má dvě nezletilé dcery, které byste okamžitě obětovaly, protože živit a šatit takové dvě ochechule, to se ani nevyplatí. Takže co s nimi - předhodit je lvovi. Jenže ačkoliv má lev během filmu nespočet příležitostí je roztrhat, tak jako zázrakem ty dvě šeredy vždy uniknou smrti. Dalším hereckým přízrakem je Sharlto Copley v roli kamaráda a přemoudřelého průvodce hlavního hrdiny. Nepředvedl vůbec nic a naprosto nechápu, jak nějaký režisér může být nadšen z jeho nijakého hraní s jedním idiotským výrazem v ksichtu. Takže přece jen to relativně nejlepší z hereckého hlediska zůstalo na bedrech nebohého Elby, který předvádí jen uspokojivý průměr, s čímž si naprosto vystačí po celý film. Fandit někomu z lidských postav se prakticky nedalo, takže je dobré se orientovat na lva, který kdykoliv se zjevil, byla šance, že se divák probudí z letargie. Pochopitelně se lev nechoval přirozeně, přece jen by zvíře z masa a kostí nejednalo podle scenáristické fantazie, ovšem to je v rámci filmového dění celkem v pořádku. Vrcholem scenáristické nemohoucnosti je naprosto likvidační finále, které vesměs nudný film posílá úplně do savany poseté exkrementy všech divokých zvířat. Devadesát minut bylo celkem roztahaných a nenapínavých, postavy se chovaly stupidně a žádná scén mně neutkvěla v palici. Příště bych povolal lovce Pampaliniho. Hon na pštrosa, žirafu či hrocha by měl jistě dramaticky menší časový interval a ta dějová předvídatelnost by měla své opodstatnění. Nezajímavý film. A vůbec neobstojí tvrzení, že podobných počinů vzniká pomálu. 4/10 ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

"Si kočka, si kočka, si kočka, a perfektne urobená, si krajšia než obloha nočná, než modlitba na kolenách." Takže asi tak! Tahle perfekne urobená kočka si kráčala krajinou nech bol deň či obloha nočná a potom sa človek nemohol ani modlit na kolenách, aby sa ta kočka teraz naozaj zase nenasrala! Buďme radi že v tej prérii nebol Vašo Patejdl, ponevač ten by s Kristínkou na mačku asi neobstál! Nenechajte sa dlho prekvapiť, ako si s tou číčou zatancoval Idris Elba a pustite sa do toho! Pekný pohľad prajem chalani a dievčatá... 65% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné dobrodružstvo, ktoré vlastne padá len na tom, že ústredný lev je digitálny. Trošku mi chýbajú filmy ako The Edge, kde boli nebezpečné zvieratká skutočné a herci tak ani nemuseli predstierať strach. Kormákur je ale zručný režisér. Naplno využíva prostredie a necháva svojich dvoch ťahúňov (Elba a Copley) aby adekvátne reagovali na každú jednu nepríjemnú situáciu čo ich stretne. Rousselot sa pokúša o jednozáberovky a hoci nie sú úplne čisté, vťahujú do deja znamenite. Je to síce prehliadka klišé daného žánru ale je to spravené dobre a poctivo. Možno trošku zamrzí že skutočné nebezpečenstvo predstavuje len démonický lev a nie aj iné zvieratá, takže to od určitého momentu trošku pokulháva na logike. Ale mimo to sa jedná o výbornú chuťovku, ktorá si vôbec nerobí hanbu. Finálny stret je dokonca záživný. Za mňa spokojnosť. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO KDYŽ TEN LEV JEŠTĚ NEODEŠEL?…“    - a to je furt... řešej se píčoviny, všichni chtěj bejt klidní, ale stejně panikařej a ty dvě čůzy střídaj geniální okamžiky se stupidníma. To ale i táta…Ano, díky chování lidí je to znepokojující (ne vole lev jen plní svoji funkci…). Zvířátka jsou nádherný, lev nešťastnej a finále na píču. Ok, beru, že mě chcete houpat. Ale kurva točit sebou nenechám!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu na návštěvu ke lvovi.  2.) Zjistí, že na Safari se bez chirurga nejezdí.  ///  Thx za titule „lordek“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)
  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama