Reklama

Reklama

Ač se Rebecca a Dylan nikdy neznali, celé dětství je něco spojovalo. Cítili bolest jeden duhého, prožívali navzájem významné okamžiky svých životů. Do nedávna si mysleli, že šlo jen o sny, halucinace a přeludy. Jejich životy se však začnou radikálně měnit, když zjistí, že je na druhé straně reálný člověk. (Farley)

Recenze (130)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Netradiční romance se strašně příjemným obsazením, která dokáže vykouzlit přiblble spokojený úsměv, což je vlastně měřítkem úspěšnosti všech romantických komedií. Ten potenciál faktu, že obě postavy vidí očima toho druhého, sice nebyl plně využit, ale díky ústřední dvojici a pohodové režii to zase nebylo tolik na škodu. 75% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Romantické drama naosnované přesně podle scénáře pro romantická dramata, až na to, že zde překvapí vcelku originální sci-fi zápletka. To je tak všechno, co je pravděpodobně potřeba k filmu prozradit. I přesto, že je děj ve své podstatě velmi prostý se na snímek dalo dívat bez újmy na vlastní důstojnosti, ta se ale ke konci začala už lehce otřásat. Konec by se dal popsat jako vše, jen ne nápaditý a povedený. Když ale od konce odhlédnu, tak se jedná o celkem vydařený film, který sice celou dobu těží z jednoho motivu, který je ale natolik solidní že to povětšinou není na závadu, a z přítomnosti Zoe Kazan, která celý počin držela pohromadě. Párkrát jsem se sice zasmála, ale komedii od filmu nečekejte,SPOILER možná jedině hodně zvrácenou parodii na béčkové akční/krimi filmy v závěru. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Už jsem to několikrát psal a klidně to napíší znovu, jelikož mě to nedělá problém. Mám rád malé nezávislé filmečky, kterou jsou točeny pro radost a ne kvůli penězům co vydělají. Jsou osobnější a mnohdy lepší, než typický mainstream. Na víc, se u těchto filmů cení nápad a ten In Your Eyes má. A o to taky jde u některých filmů především. Samozřejmě velkou zásluhu na tom má televizní guru Josh Whedon se svým scénářem, který je příjemně uvěřitelný, citlivý a i přes malou předvídatelnost hodně zábavný a zajímavý. Hodně mě překvapilo, že postavy hlavní zápletku nerozebírají, ale namísto toho se poznávají, což je podle mě jeden z nejlepší kroků, jaký film mohl udělat. Režiséra Brina Hilla neznám, ale odvedl velmi působivou práci. Netlačí vůbec na pilu a dává si docela na čas, aby nám vykreslil prostředí, ve kterém hrdinové žijí. Navíc díky jednotlivému střihu sekvencí, obě dvě prostředí krásně vynikají a jejich kontrast je působivý. To by, samo osobě nestačilo, kdybychom neměly dobře zahrané postavy. Zoe Kazan je boží. Mám jí rád, protože vypadá jako holka od vedle, která Vás rozesměje, když jste smutný a vždy Vás vyslechne. Navíc se mi na ní líbí ta její přirozenost. Její herecký partner Michael Stahl-David, je pro mě další velkou neznámou, ale i on dokázal krásně prodat svoji postavu a dát jí plno emocí a citů. A to se mě vlastně na celém filmu líbilo nejvíce. To spojení úplně rozdílných lidí, který si spolu povídají a prožívají krásné a špatné okamžiky, a jsou doslova blízko od sebe. Nemá cenu vypisovat některé konkrétní scény, jelikož by byly vytržené z kontextu, jenom že to finále je hodně povedené. Krásný a dojemný film. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Imaginární Ona z masa a kostí... co to je? Přece kouzelná Zoe Kazan, s človíčkem ve své hlavě, který je postižen stejným darem - a tak si spolu přes dva smysly chatují, dokud se nezamilují a s využitím dalšího smyslu tak vznikne jedna z nejhezčích self-erotických scén, co jsou k vidění. V obyčejném sdílení obav a radostí plynou rozhovory přirozenou cestou a neřeší nic, co se přímo nedotýká samotných postav (Linklater ať se jde zahrabat a vezme s sebou k pochování i krabici svých prďáckých stmívacích a svítacích dialogů) a i když by neškodilo víc vzruchu a ledacos by sneslo vylepšení, samotný nápad, jakož i jeho zpracování, mi nedovolí potopit slibného tvůrce hned na začátku kariéry... ne že by to stálo na mém hodnocení, ale přesto... :-). Napadá mě, že ani alternativní konec by nebyl marný, to by se však už jednalo o žánr psychologický, jen by se nesměl pro větší efekt šoku uvádět, ale u mě by měl čtvrtou hvězdu jistou... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, pro mě poněkud špatně uchopitelný, ovšem pouze slovně. Být zamilovaný je jeden z nejkrásnějších pocitů, co znám. A dívat se na svět očima své spřízněné duše je jedna z výsad pomotaných hlav a ani to nemusí být sci-fi. Přiznávám, že mi hlavní představitelé sedli, zamotali hlavu a především – vyloudili na tváři úsměv, který mi vydržel ještě několik hodin po odkoukání. Tedy zcela bez logiky, čistě pocitově, hodnotím velmi kladně. Season Challenge Tour, 2015. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Joss Whedon napsal scénář již roku 1992. V té době mu bylo 28 let a zrovna se stěhoval do Los Angeles. (Geriel)

Reklama

Reklama