Reklama

Reklama

Psanci

  • Španělsko Las leyes de la frontera (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šikanovaný mladík se zakouká do dívky, která ho přivede mezi svoje kamarády. A léto plné krádeží, loupeží a lásky ve španělské Gironě roku 1978 může začít. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (59)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě mě tady hraje ta závěrečná nádherná skladba a jsem toho fakt plnej. Ta partička mě teda nějak sympatická nebyla, ale ta skvělá retro atmosféra šla do mě fakt na plno a celý to vyšperkoval dokonalý a maximálně silný konec. Vztrah Nacha a Tere byl jedinečný a příběhu dával jedinečnost a ty její oči, ten její pohled, to člověk nemusí bejt brejloun, aby kvůli němu propad peklu. Netflix mě naprosto nečekaně dostal do kolen. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre sa mi pozeralo, i keď o žiadne nadšenie sa nemohlo jednať. Bohužiaľ sa film zbytočne naťahoval a keď som aj chvíľu uvažoval nad štyrmi hviezdičkami, záverečná časť s naháňačkami, strieľačkami a scenáristickými saltami ma od zámeru odradila. Ale na Begóniu Vargasovú sa dalo dobre pozerať, takže siahnutie po tomto filme nebolo vôbec márne. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na chvíli na sebe neupozorňuj. Bejt tebou nechodím do Fontány. Teda, dělej si, co sakra chceš, ale jestli chceš mou radu, už tam nechoď.“ - „Proč?“ - „Nejsi jako my.“ - „Dělám to samý, co vy. - „Jo, ale to je něco jinýho.“ - „Teď tě nechápu.“ - „Máš co ztratit. My už ne.“ Ale pravdu o tom, co všechno člověk vlastně ztratil, se může dozvědět až už je příliš pozdě…Monzón mě zaujal už Celou 211. A dojem si nepokazil ani Psanci. A to přesto, že žánrem i atmosférou jsou oba filmy úplně jinde. Psanci jsou retro. A od kostýmů přes rekvizity až po (parádní!) hudbu vydařené. A dlouho navíc úsměvné a příjemné. Ačkoliv pohodová atmosféra nezřízeného života začne postupně houstnout, zamilovaný hošan se zaplétá do čím dál většího průseru, a tvůrci v druhé polovině brnkají na podstatně vážnější strunu. Což potvrzuje i zdánlivě nenápadný, ale emočně silný závěr (pokud byl člověk někdy podobně nešťastně zamilovaný a „nevěděl“, dokáže pocítit docela přesně to, co Nacho). Až na detaily (zvláštní rozhodnutí policisty) to budou solidní 4*. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Menší předělávka amerických mafiánovek z  minulého století akorát do Španělska s jiným tématem. Vlastně tento cit pro starý film, je silná devíza tohoto díla, která mu prospívá. To, co mohla být lehce bezduchá španělská prcárna, jaká od nich bývá, tak se stala být  decentní a silná mafiánovka, která nakonec chyběla trocha té hravosti. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jsem přesně na pomezí mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Ono o Psancích bych dokázal napsat dost superlativ, to ne že ne. Tu atmosféru "sedmdesátek" autoři zachytili bez chybičky úplně přesně, všechno to působilo v tomto ohledu nesmírně autenticky! Postavy si též člověk oblíbí, ať už se jedná o hlavního hrdinu s přídomkem "Brejloun", či o krásnou a svůdnou Tere! Dokonce seriál nabídne i vypjatější momentky (dojde i na naturalistické přestřelky!). Menší zádrhel za mě nastal ve scénáři. On ve svém jádru rozhodně nepatří ke špatným, ale očekával jsem něco více v druhé polovině, prostě něco šokujícího. Dotyčný moment se dostavil, ale bohužel až na úplném konci (což je za mě obrovská škoda). Ale uznávám, že takový soundtrack patří do kolonky "exkluzivní zboží". Takže ano, dám tomu tři hvězdy, ale i tak mohu s čistým svědomím doporučit, své spektrum fanoušků si tato španělská stylovka určitě najde. Za mě 7/10 ()

Související novinky

36. Premios Goya – výsledky

36. Premios Goya – výsledky

13.02.2022

Ve Valencii byly v sobotu 12. února 2022 předány výroční španělské filmové ceny Goya. Režisérem slavnostního ceremoniálu, jenž se uskutečnil v operním divadle Palau de les Arts Reina Sofía, byl… (více)

Reklama

Reklama