Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

Pedro 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem sledoval cca v roce 1992, když ho vysílali na tehdejším kanále OK3. Vzhledem k tomu, že mi tenkrát bylo sedm, tak si z něho opravdu moc nepamatuji. Vím jediné - byl jsem jím naprosto uchvácen. Co si ale pamatuji do dneška, je úžasná písnička z úvodních titulků. Ta sama by si nějakou tu hvězdičku zasloužila. No nic, doufám, že budu mít ještě někdy příležitost tenhle seriál vidět. I když zase na druhou stranu... Vzpomněl jsem si teď na jednu knížku. Myslím, že to napsal Honoré de Balzac, a jmenuje se to Ztracené iluze... :-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po 36 epizódach si myslím, že už si človek nejaký názor vybuduje. Tak si poďme o tomto seriáli niečo povedať. "Spaceship Sagittarius" vnímam ako dosť zrelý animovaný seriál, ktorý je vhodný pre celú rodinu. Deti si užijú nejaké tie dobrodružstvá a lety na planéty, dospelí v tom môžu vidieť aj určité skryté odkazy, ktoré sú tu celkom zaujímavo naznačené. Jednotlivé príbehy sú celkom zaujímavé a môžu za to hlavne naši protagonisti, ktorí sú dosť dobrí. Naša ústredná štvorka - Toppy, Gerard, Rana a Sibep sú všetci skvelí. Každý z nich vie občas prispieť nejakým tým vtipom alebo nejakou dobrou narážkou a majú aj celkom dobre spracované osobnosti. Chvíľku možno seriálu trvá kým zaujme našu pozornosť, plus si myslím, že ak by to niekto chytil od stredu, nemal by asi ani šajnu čo sa deje. To je možno trošku problém, ale zase nie je to robené klasickým štýlom, kde jedna epizóda je ako samostatný diel. Takže nováčikom, ktorí to nesledovali od začiatku to možno nebude úplne pasovať. Animácie sú ale podľa mňa dosť dobre spracované a postavy majú dobré dizajny. No nerozumiem prečo to majú byť ľudia zo zeme, keď reálne skôr pôsobia ako mimozemšťania. Je to japonský seriál, a tí predsa už v tej dobe vedeli robiť skvelé anime s ľudskými postavami. Takže úplne tomu nerozumiem a bol som z toho zmätený. Určite ale plánujem seriál dopozerať, lebo dáva dobré lekcie do života, dobrodružstvá sú zaujímavé a postavy dobre vyprofilované. A hoci niekedy vyhrajú aj nejaké tie negatívne stránky ich osobnosti, na záver vždy urobia správnu vec. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Inak to nejde, 5* je stále málo. Tento seriál som ako dieťa školoupovinné priam hltal a žil som na ňom. Príbehy o dobrodružstvách vesmírnych špeditérov boli často viac než len príbehy pre deti. Otázky života a smrti, priateľstva a zrady, lásky a nenávisti boli v tomto sci-fi anime podané absolútne dokonale a pri spomienke naň sa mi do očí derú slzy nostalgie. Preč so Star Trekom, preč s Babylon 5, vráťte mi moje detstvo... ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzi jsou seríálem number ONE mého mládí. Těch krásných chvil, co jsem prožil po boku televize, kde běžel tento seriál...ach...... Nedávno jsem se dal do stahování některých dílů a musím říci, že - ač již jsem starší - tak Dobrodruzi pro mě SKORO neztratili nic ze své krásy. Jen těžko najdete seriál, který je vhodný i pro děti, i pro dospělé a který dokáže takovým nádherným způsobem pojednávat mimo jiné i o otázkách morálky, odpovědnosti, či přátelství... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když tohle běželo na OK3, to mi mohlo být tak pět, možná šest. Bylo to kreslené a nebylo to tak hloupé, legrační, nechutně rozplizlé a roztomilé s písničkami Hanky Zagorové a Karla Gotta, které se linuly z tehdejších největších hitovek (Šmoulové a Včelka Mája). Jistě, spoustu věcí jsem neměl absolutně šanci pochopit nebo docenit, ale tohle zkrátka bylo moje první anime, i když jsem to tehdá nevěděl:) Profesorko Anno!!:)) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Dobrodruzi celkem navštívili 22 různých planet a světů. (geklon)
  • V 65. a 66. díle zazní píseň „Dakishimete“ od japonské zpěvačky, textařky a hudební skladatelky Mayumi Itsuwa. (Kri-kri)
  • Ještě než se začalo s výrobou seriálu, vznikl v roce 1982 pětiminutový díl s původní animací z komiksu. (geklon)

Reklama

Reklama