Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

tron 

všechny recenze uživatele

„Preboha! Smeruje to k nohe! Amputujte mu nohu!“ – „Doktor, je to nutné?!“ – „Postupuje to k miešku!“ – „Režte nohu, režte nohu!“ Krotitelia duchov 3 alebo Niekedy banda vyšinutých hrdinov a pestrá galéria monštier nestačí. Ivan Reitman sa bohužiaľ vystrieľal už v 80. rokoch a nezachránia ho ani najmodernejšie počítačové efekty. Napriek tomu je EVOLÚCIA solídna triková zábava s vtipnými dialógmi i scénami (košeľa v reštaurácii, traja chlapi s brokovnicou) a zaujímavo skombinovanými hercami: David Duchovny („Keby som bol nechutný obrovský vták, kam by som letel?“ – „Do oddelenia s bielizňou?“ – „Nie ja, ale nechutný obrovský vták.“ – „Do oddelenia s bielizňou.“), Stifler („Môžeš to zopakovať?“) a Orlando Jones („Päť rokov je to pre belocha. Mňa by obesili.“). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která určitě dokáže pobavit a alespoň u mne tomu tak bylo. Seann William Scott je pro podobné role prostě stvořený a přestože Stifler se prostě překonat nedá, tak i zde patřil k tomu nejlepšímu, co nám bylo nabídnuto. Duchovny tu hrál až třetí housle, protože ho válcoval i Orlando Jones. Některé fáze „mimozemské evoluce“ byly dokonalost sama (viz scéna z „draky“). ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek značnou část své stopáže osciluje mezi dvěma polohami, přičemž na komedii (parodii) je to málo vtipné a k seriózně se tvářícímu kousku to má ještě mnohem dále. Kouknout a zapomenout, což po pravdě není zase takový problém. To ale neplatí o posledních cca 20-ti minutách, kdy si tvůrci konečně uvědomili, na kterou stranu se přiklonit a já si (ve světle faktů a trojlístku Duchovny-Moore-Scott), musím přiznat jedno: bavil jsem se víc, než bych čekal. Jedno se musí ovšem nechat a nezbývá než souhlasit se S.W.Scottem. Na kur domácí (možná) zabírá „napipipipina“ popř. "kokokoko", ale na „pořádné samice, co stojí za to“, už od nepaměti pouze a jedině „You are so beutiful“. To ví každej správnej chlap. P.s. další věcí hodnou souhlasu a zapamatování,….že sehnat Se v 1.30 am je daleko snažší, než sehnat dobré pití… Nechť žije Head and shoulders, („tak trochu“ jiný Biolit) aneb z tohohle klystýru by měl radost i Dobrý voják Švejk. P.p.s. nekoukal jsem na jméno distributora, ale HODNĚ bych se divil, kdyby v tom (alespoň částečně) neměl prsty vlasový koncern Head and Shoulders. Takovouhle reklamu (k nezaplacení), aby člověk pohledal. 65% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Poněkud utrápený pokus Ivana Reitmana navázat na úspěch a hravý naturel Krotitelů duchů... Skutečně humorných míst je ve filmu jen pár a celkově tomu chybí styl a gradace duchařských štrapácí. David Duchovny působí dojmem otráveného ochotníka, kterému se zoufale nechce dělat si ze sebe švandu, a tak hereckou stránku zachraňují zejména Julianne Moore (já tu babu prostě miluju :o)) a sympaticky uřvaný klaun Orlando Jones. Určitý nadhled, který je Reitmanovi vlastní, se však místy přeci jen dostavuje a Evoluce je v těch chvílích opravdová zábava. Když si na hromadu shrnu film jako celek, tak rozhodně necítím nijakou hořkost, jen takovou tu tupou pachuť, co člověk mívá na jazyku, když je svědkem zahozené šance. Evoluce mohla být výtečná akční sci-fi komedie, ale nakonec je to jen a jen slušný film. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Táto komédia je rozpačitý moment. Na jednu stranu je to dobre vystihnuté v mnohých momentoch, je tam aj troška irónie, ale aj vážnych momentov, no na druhú stranu nie je ten humor vždy dobre smerovaný, ani tá irónia a vážne témy tiež niekedy neboli správne. Tiež sa mi nepáči nejednoznačnosť v tom, že nie je jasné, či ide o paródiu na vlasový prípravok a známu spoločnosť a teda konzum alebo to mala byť reklama s vtipom. Popravde aj keď v mnohých momentoch je zaujímavé sledovať ľudské hlúposti, v iných to priam zbytočne preháňali s tou hlúposťou, ktorá sa už naozaj nevyskytuje tak veľmi u väčšiny ako to bolo možno desať a viac rokov pred natočením tohto filmu. Musíme si však ujasniť, že ten film je vlastne o ničom, je to zbytočnosť, vraj vedecko fantastická, no šaškáreň, ktorá nebola vždy vtipná, neujala sa vždy ako komédia, mala málo takých trefných vecí, na ktorých by som sa ešte dnes zasmial. Hlášky boli, ale nie toľko, koľko by si to zaslúžilo. Kvalitný scenár by si zaslúžila táto zahodená príležitosť, najmä ak to má titul slovom evolúcia. Niektoré veci boli zmiešané a nesúviseli spolu, nevadí mi ak je tam mix vecí, ale musí to tam zapadať tak, že by ste to nevystihli ako strihač toho filmu. Ale ako v pohode. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se guvernér a generál domlouvají na likvidací organismů, se v záběrech na guvernéra objevují velké digitální hodiny, na kterých se náhle mění čas o desítky minut. (DivX)
  • Na začátku filmu, když třídní „tupouni“ ukazují, že namísto A dostali C-, je na obalech vidět nápis "Blue Book". To byl projekt americké vlády zabývající se výzkumem UFO. (Rubicon)

Reklama

Reklama