Legenda o Mulan 2 (video film)

Mulan II

Rodinný / Animovaný / Komedie / Muzikál

USA, 2004, 79 min

Darrell Rooney

Joel McNeely

Slušné pokračovanie, ktoré dosahuje takmer kvalít prvej kino rozprávky. /60%/(9.8.2005)

Soundtrack Joel McNeely: 1. Lesson Number One - Lea Salonga ,2. Main Title ,3. Like Other Girls - Ting Ting/Su/Mei ,4. A Girl Worth Fighting For (redux) - Yao/Ling Po/Chien Po ,5. Here Beside Me - Hayley Westenra ,6. (I Wanne Be) Like Other Girls - Atomic Kitten ,7. The Journey Begins ,8. In Love And In Trouble ,9. The Attack ,10. Shang Lives! ,11. Here Beside Me (instrumental) ,(19.5.2011)

80% - Velmi pěkné pokračování jedné z mých nejoblíbenějších Disneyovek...(27.5.2007)

O dost slabší než jednička, ale stále jsem se tu a tam zasmál.(20.7.2006)

Miluji naštvané a ještě k tomu kreslené koně a čísi smysl pro humor. Není to jednička; ale lepší průměr určitě. :)(21.6.2008)

• Chrustyn

Standardní WD video film, který se snaží -neúspěšně- navázat na původní film. Animace hezká ale narychlo splácaný děj moc nezaujme.(29.9.2011)

60 % - Klasický release přímo na DVD. O dost slabší než jednička, spíš z jejího úspěchu už jen těží. Ale pro děti dost dobré, pořád nadprůměrné.(26.12.2006)

• Wendy

Ehm. Tak aby bylo jasno, já miluji jedničku. Ale, v čem ta byla implicitní, v tom je dvojka očividná. V čem byla zábavná, akční a dechberoucí, v tom je dvojka pooomalá a mě nechávající naprosto chladnou. Stejně jsme všichni věděli, jak to nakonec dopadne. A hudba! V jedničce - parádní, po instrumentální i textové stránce. Ve dvojce - nezáživná, pokud nepočítám tu jednu nepodařeně okopírovanou píseň, ano, opět z jedničky. Jen ten generál Shang je stále stejný "dork". Film pro mě tentokrát zachránila "mluvící zvířátka" a to je co říct, protože ta mě obvykle nechávají chladnou.(3.4.2010)

Dosť som sklamaný...55%.(5.10.2006)

• pepa3rd

Na direct to video slušné, ale jinak zcela průměrné pokračování první Mulan, které zdaleka nedosahuje jejich kvalit (scénář, hudba) a spíš si jen tak lehce hraje s motivem "Co bylo po...", než aby stavělo na nějakém solidním příběhu (tady odhadnete jak to dopadne po pěti minutách). Mám obavu, že dospělého diváka to bude narozdíl od jedičky dost často nudit, ale naštěstí se to v těch osmdesáti minutách dá s dětmi přežít a těm se ta barevná podívaná nejspíš bude líbit i tak. 50 %(14.4.2010)

• wobufet

Film který se bude líbit spíše ženské části publika. Kdyby v první půlce Mushu nekul pikle, asi bych se unudil. Druhá polovina už je o něco lepší, ale na kvalitu prvního dílu to nemá(23.2.2006)

• kishi_SO

bohuzial v snahe nahanania zisku sa uz toci, robi a pripravuje vsetko mozne. Tato "dvojka" sa vezie na hl. myslienke prveho dielu, bezostychu ju kopiruje a tvari sa pri tom ako uspesne pokracovanie. Humor aby ste hladali a pointu si domyslite.(7.6.2011)

Po druhém shlédnutí přidávám hvězdičku, protože mě mrzí, jak malé hodnocení tato vtipná a pro děti poučná pohádka má. Nutně musím zdůraznit, že písničky v češtině jsou úžasné, je vidět, že to zase někdo jen tak neodbyl. "A když jsem odešla, tak si Shanga probudil?" "To nebylo tak snadné, má dost tvrdé spaní." "Mushu, jak jsi to mohl udělat?!" "Hrál jsem na hrnce a poklice..." A hlas Pavla Kříže v malém dráčkovi k tomu :D(19.8.2010)

• liberita

Priam počuteľne mi v tomto pokračovaní chýba nielen hudba Jerryho Goldsmitha ale aj veselé pesničky, premyslené a vtipné dialógy ako aj zaujímavejší a presvedčivejší príbeh. Ani ten Mu-shu už nie je tým, čím býval. Napriek tomu, je táto dvojka lepšia než niektoré iné (napríklad Malá morská víla II) a na animáciu a čínsku krajinu sa stále dobre pozerá.(30.10.2011)

Slabšie ako prvý diel, ale aj tak veľmi dobre spracované až na to, že od yadania úlohy človek vedel ako to skončí, ale je to rozprávka takže to až tak nevadí, je plná vtipných scén a mušu nemá chybu, 3 a pol *.(3.12.2004)

Oproti ostatným, jedno z tých lepší pokračovaní, no stále platí, že disneyovské pokračovania sú jednoducho mizerné, nech je prvá časť akokoľvek dobrá a napriek tomu, že aj v druhej sú tie isté postavy. Takže Mulan 2 si nejakým zázrakom vyslúžila tri hviezdy, no oproti jednotke je to stále menej prepracované, čo sa príbehu týka, menej záživné, menej zábavné a menej dychberúce. A rozhodne sa nezaradila medzi moje obľúbené.(26.12.2011)

• Hystory

Ako sa vraví “jednotka je vždy lepšia“. Je to väčšinou pravda. Ak nemajú vymyslenú konštrukciu druhej časti filmu, tak načo sa doň púšťajú? Na ťahanie vzácnych minút pred obrazovkou je rozprávka preplnená všelijakými spomaľujúcimi pesničkami. Milučké postavy z jednotky strácajú svoje čaro. Ak by tam nebol Mushu, Mulan 2 by sa hádam ani nedal do produkcie. Dejová línia sa skladá na jeho postavu, v jeho tieni sa odohráva slabý dej a tým sa stráca hlavná myšlienka. Hneď na prvý pohľad zistíme že je to takzv. okopírovanie „jednotky“: Prichádzajú nepriatelia zdolať Čínu a Cisár na výmenu pošle svoje tri dcéry (prečo asi presne tri?). Tie musia odprevadiť naši hlavný hrdinovia...(6.12.2009)

• Tibb-Shäe

Sprznenie najobľúbenejšej rozprávky môjho detstva! Pomalé, nezáživné, nudné, naivné, nezábavné. Som veeeeľmi sklamaná, ešte že tam bol Mushu. 30%(14.8.2010)

• MIRECSK

Oproti jednotke veľmi slabé. V istých chvíľach nudné, dej predvídateľný, vtipné sa mi to zdalo nanajvýš tak na troch miestach a koniec akoby sa písal na poslednú chvíľu dakde v šatníku na kolene. Odporúčanie: Nesledovať hneď po jednotke. Dajte tomu aspoň dva týždne, inak zažijete pomerne veľké sklamanie. A aj po tých dvoch týždňoch to nebude veľká sláva.(14.1.2012)