Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (209)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mohl to být mnohem lepší film, kdyby nevypadal jako z katalogu cestovní kanceláře plného krásných zákoutí a vymydlených nádherných lidí. Zkrátka kdyby měl atmosféru třeba jako Temný případ, V elektrizující mlze nebo Vražedné alibi. Jenže v tomhle podání ten příběh, který přitom byl zajímavý a ani mu moc nepřekážela limonádová romantika, nepůsobil skoro vůbec věrohodně. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma to až tak nechytilo, keďže som sa v tom trochu obtiažne orientoval, ale potom sa to krásne rozbehlo - predovšetkým v tej retrospektívnej rovine. Príbeh ma bavil, rovnako aj zápletka, takže sa na to celkom fajn pozeralo. S postavou osamelej a utiahnutej Kye musel človek proste sympatizovať. V živote to nemala ani trochu jednoduché, ešte aj na mužov mala smolu. Daisy to zahrala naozaj výborne! Film vzbudzoval veľmi príjemný vizuálny dojem, a aj po dialógovej stránke to bolo obstojné. 4* ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ten film je dobrý , ale má dva problémy za A) většinu času se nic neděje  B) ta zápletka je debilní a stojí jen na tom, že ona  má u sebe jeho čepicu což není ani důkaz jelikož s ním chodila a mohl jí ji věnovat. Věřím tomu, že kniha může být dobrá film, ale není.  Děj je zhruba takový dvě děcka na kolech najdou mrtvolu přijde tam policie a zjistí, že mrtvý spadl z nějaké věže patolog zjistí, že to nebyla nešťastná náhoda, ale, že ho někdo zabil a měl na sobě červenou vlnu. Jelikož poblíž žije holka tak ji jdou zabásnout a najdou u ní jeho červenou čepicu. Jelikož diváci o ní nic neví tak je nám nabídnutá její backstory, která je zhruba taková žila s matkou a otcem a kamarády v bažině kamarádi odešli za lepším otec mlátil matku aj ji matka to nevydržela odešla a umřela na leukémii otec po čase taky odešel a už se nevrátil tak, že ona žila sama. Našla si kluka zamilovala se a on odešel na školu slíbil, že se vrátí , ale nevrátil tak si později našla druhého ten jí , ale neřekl, že je ženatý ona se to dozvěděla a poslala ho do prdele což on psychicky neunesl a stalkoval jí a to je ten mrtvý kluk ze začátku. Tak, že dojde k rozsudku a máme konec a pak zjistíme kdo to udělal což je hodně velká souhra náhod, ale řešit to už nemíním. Celé to zachraňuje hlavní herečka a dojemný konec 60 procent P.s. Kde vůbec brala peníze na ty rtěnky, make up a ty šaty nemluvě o tom, že na holku  z bažin byla hodně pěkná. Je tam řečeno, že mezi lidi nechodila a prodávala jen škeble což jí asi na to vše nevydělalo. Později sice získala peníze za tu knihu, ale i tak chování neměnila. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(83/2022) / Po dlhšej dobe môžem konštatovať, že ma film príjemne prekvapil. Kto by chcel, nejaké detaily by sa nájsť dali. Ako ucelený filmový zážitok ale v zásade bez výhrad. Pri filmoch sú spravidla dôležité dve veci. Príbeh a scenár. Príbeh je síce z jednoduchších ale scenár, takmer dokonalosť. Knihu som nečítal, ale kto ju pretvoril do filmového scenára si dal riadne záležať. No nestratil som pozornosť snáď ani v jednej scéne. Herci sa výborne hodili do svojich úloh, samozrejme hlavná herečka to potiahla neskutočne. Krimi zložka je trochu poslabšia ale dáva aspoň vyniknúť vývoju postáv. Veľmi veľmi pekný filmový zážitok. (9/10) ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Kde raky spievajú, žaby hrajú na bicie a ryby na gitaru. Hotová kapela v močiari. Ďalšia bestselleráčová blbosť, ktorá je absolútne nerealistická, ale má pôsobiť realisticky. Dievčatko by v močiari prežilo asi rovnako, ako keby som ho vystrelila na Mesiac. Možno by si z krátera urobilo domček, vyhrabalo zdroj vody, začali by rásť podivné rastliny a po ich zjedení by sa sama rozmnožila a založila celú mesačnú civilizáciu. Koho zaujíma nejaká vražda? Navyše okrem toho, že neznášam plahočenie sa v močiari a hmyz, pre mňa strašná nuda. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Kya (Daisy Edgar-Jones) zakrúžkuje 4. júl 1962 v kalendári, v ktorom vidíme, že to vychádza na sobotu. Ten dátum vlastne vyšiel na stredu. (Pat.Ko)
  • Britská herečka Daisy Edgar-Jones (Kya) musela úzko spolupracovať s dialektologičkou Francie Brown, aby ovládala južný americký prízvuk pre svoju rolu. (Pat.Ko)
  • Všetky adresy vydavateľov, ktoré Tate (Taylor John Smith) dáva Kye (Daisy Edgar-Jones), majú PSČ. V roku 1962 jej dal zoznam; prvé poštové smerovacie čísla boli zavedené až 1. júla 1963 a bežne sa používali až koncom 60./začiatkom 70. rokov 20. storočia. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno