Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (333)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Wirkola mě zatím ani jednou nezklamal a ani Cesta za smířením není výjimka.Čekal jsem sice něco víc černohumorného a lehce mě překvapilo,že zhruba od poloviny se tu jede docela na vážnou notu,ale i tak je to celé tak akorát šílené aby to nebylo moc a bylo to zábavné.Ústřední dvojice je výborná,hlavně pak polonesmrtelná Noomi Rapace...70% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Norské OČTŘ už by, kurva, měly konat! Nejpozději po premiéře tohoto díla vyhlášeného masokostního gurmána z Altafjordu totiž nepochybně mělo dojít k důkladné prohlídce páně režisérova sklepa a garáže, k pečlivému ohledání jeho domácího nářadí a překopání zahrady, aby tak konečně na světlo světa vyšla pravda o tom, kde a jak jej líbá jeho múza. Protože tohle, to už je vysloveně na diagnózu – odporně zlé a divoce nechutné! A závěrečná scéna?!? Naprosto skandální, jak něco takového cenzura mohla pustit. Asi BLMbečci zrovna hledali dioptrie v pytlíku se svou snídaní. P.S.: Ale nejlepší byli stejně Hans a zejména Mikkel, který by si klidně mohl někdy střihnout duet pro luparu a kozlici s Kryštofem Lloydem.  Buhehehe… ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Další bizarně zábavné vepřové hody vyhlášeného norského řezníka a stoprocentně účinná párová terapie zabijačkou. Servírují se zejména jelito, držková, koleno, rypák, masové kuličky a sekaná, s láskou připravované za pomocí kvalitních nástrojů tradičních skandinávských výrobců masozpracovatelské techniky – Husqarna, Stiga, Gränsfors a Fiskars. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola řeší manželské krize jinak než Woody Allen. Stejně zábavně a kreativně, ale hooodně jinak. Což mi připomělo, proč mám tak rád povedené filmy šikovných tvůrců, kteří svoji práci dělají s radostí a myslí to s námi diváky dobře. Cesta za smířením je norskou verzí amerických žánrovek, kde se všechno nečekaně zkomplikuje a teče červená. Silně černohumorná i vážná, groteskně brutální i se srdcem. Ne úplně originální námětem, ale neokoukaná postavami a jejich svetry. Přes počáteční jednoduchost nakonec i výživně sestříhaná a vyhrocená přesně tak, jak si spokojený divák žádá. Herecká parta eňo-ňůňo! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vyvedený film, který pohodářům zahýbe bránicí stejně snadno, jako dokáže citlivějším jedincům zvednout žaludek. Norští tvůrci se toho nebáli a záležitost, jež mohla být tuctovou home invasion, vyšperkovali tak, že by se za ni nemusel stydět ani Quentin Tarantino. Jen by mu tam asi chyběly dvě hodiny řečnění:-) Snímek to byl velmi násilný, lidská anatomie tu byla krutě řezána, bodána, střílena, sekačkována, trhána i tříštěna, pročež se porůznu povalovala okolo a ulpívala na všem možném ve stavu pevném i polotekutém, a přesto všechno nechybělo i značné množství kvalitního (převážně černého) humoru. Nebýt toho, že postava Noomi Rapace vykazovala odolnost T- 1000, přihodil bych i pátý kousek, takhle musí stačit lepší čtyři. 4*+ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)

Reklama

Reklama