Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

waits 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me totalne minulo. Beckovej scenar s dvema symapataky, co vyloupi banku a umi se prat? Jo, tenhle koncept je prima, ovsem musi tam hrat Terence Hill a Bud Spencer. Za cool postavu jsem ochoten prohlasit kde koho, od hrdinu Trainspottingu po Rockyho, ale u Rourka me tohle oznaceni nenapadlo ani jednou. Zvlastne obleceny, podivne se usmivajici fraja, to jo. Jedna hvezda za drsne strilecky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prý se jedná u motorkářů o naprostou legendu. Ono se není čemu divit. Postava Harleye Davidsona je tu totiž hodně vostrá a rozjezd má vysloveně nadstandardní. Rourke tady ze všech jeho filmů vypadá nejnormálnějc a vůbec nevadí, že vypadá jak Bruce Willis. Film jsem také viděl v dabingu, takže mi dělal radost ten starý poctivý, ve kterém se neustále točí asi pět dabérů a pořád to vypadá hodně slušně. Do toho musím říct, že akce byla taky hodně parádní. Prostě stará poctivá devadesátka, která by u mě mohla být kultem, když bych ji viděl v dětství a měl rád motorky. Takhle za tři poctivé hvězdy…a pokud ji potkám ještě jednou, možná i zvýším. ()

Reklama

TommyGun89 

všechny recenze uživatele

Tohle je film mého mládí... Micky Rourke jako Harley a Don Johnson jako Marlboro. Dva tvrdý motorkáři, co se zařekli, že pomohou jednomu starci, příteli z dřívějších časů, aby zachránili jeho majetek. Bar, ve kterém kdysi oba dva prožili své mládí a kde se z nich stali opravdový muži. Rozhodnou se přepadnout obrněný vůz z penězmi, ve kterém jsou bohužel drogy... a tak začíná zběsilá jízda proti fanatickému a zkorumpovanému řediteli banky, který jaksi své drogy bude chtít nazpět... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Cigaretka po sexu, pohled z okna na ohňostroj, pohled na fotku manželky / přítelkyně v peněžence a šup do motorkářského mundůru. Ještě závěrečný pohled na rozloženou náhodnou známost na posteli, vyfouknutí cigaretového kouře mužské siluety v protisvětle a odchod. Jak jinak (a lépe) charakterizovat před úvodními titulky jednu z hlavních postav bez jediného slova. Potom ještě skvělá motorkářská montáž s nápaditými prolínačkami a je tu - brácha Bruce Willise, v tomhle filmu jeho dokonalá imitace Mickey Rourke. Bohužel celý film není tak skvělý, jako jeho začátek. Narážka na westerny sálá z každé vteřiny filmu, bohužel stupidní nápad neprůstřelných zabijáků sráží úroveň tohoto filmu až mezi zapadlá béčka videopůjčoven. A přitom stačilo málo a Harley Davidson a Marlboro Man byl nesmrtelný kulťák jako Die Hard. Škoda. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Baví mě, jak tady někdo píše, že to rozhodně neurazí a někdo zase, že je to špatný, moc špatný film a že to zachránily jen silné stroje. Pardon, promiňte a hlavně se prosím neuražte, dávám tomuhle počinu pět hvězd. Líbilo se mi to, dokonce několikrát. Právě že banda nagelovaných buzerantů, v čele s Baldwinem byla super, myslím, že nebyli trapní, ale s nadhledem nejtrapnější a o to právě jde. Harley Davidson a Marlboro Man jsou luxusní. Ty slepované boty...a ten Mickyho úsměv, ještě nebotoxovej...a ty filosofický kecy...náramě jsem se bavila a výborně si to užila a určitě jsem to neviděla naposled. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Mickey Rourke veřejně přiznal, že vzal roli ve filmu čistě jen z finančních důvodů. V jednom z dalších interview prohlásil, že tento film přispěl ke krizi, kterou procházel během 90. let, kdy se, jak říkal, cítil jako by byl "výprodej Mickeyho Rourkea". (Ai.ma)
  • Tvůrci filmu se dozvěděli o možnosti upravit Ruger Blachawk na ráži .454 Casull z článku od Johna Taffina, kterého proto kontaktovali s tím, aby jim zbraň zapůjčil. Ten odmítl, ale dal jim kontakt na zbrojaře Andyho Horvátha. Puškař pak postavil několik revolverů pro film a údajně i pro Dona Johnsona a Mickeyho Rourka. Je jisté, že revolvery použité ve filmu byly skutečně upraveny na .454 Casull. (HectorHagman)
  • Marlboro (Don Johnson) poučí Harleye (Mickey Rourke), aby střílel mafiány do hlavy, že jsou oděni v kevlaru, ovšem ve skutečnosti by kevlarová vesta nebyla schopna rážím 454.Casull ani 44.magnum odolat. Zásah by obět určitě vyřadil z boje a pravděpodobně i zabil. (HectorHagman)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama