Reklama

Reklama

Preria

(TV film)
  • Česko Prérie (více)
všechny plakáty
Francie / Rumunsko / Východní Německo, 1968

Obsahy(1)

Německo-francouzsko-rumunský televizní film byl natočen volně podle románu J. F. Coopera. Příběh se odehrává v roce 1803 a začíná přepadením skladu munice ve vojenské pevnosti Point Utaga bílými pašeráky. Loupež je však přičítána Indiánům. Nat Bumppo (Sokolí oko) a jeho rudý bratr Čingačkůk doprovázejí kolonu osadníků na dlouhé cestě na západ až k řece Mississippi. Mezi přistěhovalci je i bohatá a lstivá rodina Izmaela Bushe, která na strastiplné cestě prérií mezi Pawney a Siouxy, způsobuje značné potíže a nakonec proti osadníkům Indiány popudí... (Mariin)

(více)

Diskuze

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

V českém znění: Karel Hlušička - Hellmut Lange (Nat Bumpo), Jiří Pick - Helmuth Schneider (Miles Forman), Petr Haničinec, Mirko Musil, Jan Pohan - Pierre Massimi (Chingachgook), Jiří Krampol, Alena Procházková – Catherine Jourdan (Ellen Wade), Bedřich Šetena – Robert Benoit (Paul Hover), Ferdinand Krůta – Gabriel Gason (doktor Battius), Karel Houska – George Demetru (Ismael Bush), Jan Schánilec – Mircea Pascu (Abiram Bush), Zdeněk Blažek – J. P. Compain (náčelník Weucha), Zdeněk Jelínek – Ion Dichiseanu (Mathoree, náčelník Siouxů), Jan Přeučil (syn náčelníka Weuchy), Jan Bartoš (muž v baru)a další

České dialogy: Jaromír Studený
Režie českého znění: Věra Barešová
Vyrobilo: Filmové studio Barrandov dabing 1971

http://www.dabingforum.cz

kekesko

kekesko (hodnocení, recenze)

V tomto filme sa plne púreukázala nahota tzv. socialistických filmov. Zlé dialógy a neprofesionalita hercov pri akčných scénach. Napadlo ma pritom príslovie: keď dvaja robia to isté nie to vždy to isté.

Reklama

Reklama