Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tohle že má být parodie na spagetti westerny nebo snad dosahovat kvalit Limonádového Joe? Rozhodně ani jedno ani druhé. Vůně cibule spíš připomíná nejslabší komedie s Budem Spencerem a Terencem Hillem, ovšem bez Buda Spencera a bez Terence Hilla. Příběh nic moc, postavy spíš k pláči a režie taky žádná sláva. Navíc obraz je celý takový ošklivý a nehezký a pozitivní dojem z filmu rozhodně taky nijak neumocňuje. Nepomáhá tomu ani Franko Nero, který celý film vypadá jako neskutečný vágus, pořád se láduje cibulí, nebo pije š´távu z cibule a nebo když už nic, tak se v ní aspoň válí. Co je ale nejsmutnější je to, že ve filmu, který si nárokuje nálepku komedie, se prostě není čemu smát. Ani jedna scéna, ani jeden gag, prostě pusto, sucho a prázdno. Maximálně na vás odněkud vyskočí Hitler nebo podobný megatrapný pokus, aby se bylo proč plácnout do čela a protočit panenky do nebe. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Kde kdo mi říká, že když se kouká na Postřižiny a nemá u sebe Plzeň a vepřový koleno, tak že strašně trpí. Nikdy jsem takovýto pocit z filmu neměl, pouze zde. Mistrovské dílo plné nádherných obrázku, které je však v očích někoho spíše bráno jako děsná béčková sranda, ale ja to bral všechmo smrtelně vážně a co bylo nejhorší. Na konci filmu jsem si prostě musel oloupat cibuli a s chutí se do ní zakousnout a pak běžet na záchod a zajíst to jablkem, které aspoň křoupalo stejně jako ta cibule. Je to film šířící cibulománii a ač je to již mnoho let, co jsem jej viděl, dosud si jej pamatuji docela přesně a to se stává málokdy. Jedinečný film ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

"Víš, jak jsme tě našli? Hlavně po čuchu." Franco Nero kulící oči a pojídající takové množství cibule, že lidé v baru brečí a omdlévají, je geniální. Snímek si na nic nehraje a sází na jednoduché gagy, které v první půl hodině fungují na výbornou. Nicméně po zbytek filmu už se začínají opakovat. Přesto pokud je vám ouvej, toto je ten typ filmu, který dokáže způsobit milý až debilní úsměv (myšleno v dobrém) na vaší tváři. Vše záleží na tom, do jaké míry umíte být infantilní. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tahle komedialni pitomustka je milym rozptylenim jinak pochmurneho televizniho programu. Je to sice zkaleno tim, ze jsem to videl na pocitaci, ale to nevadi. I tak je to pravda. Franco Nero je sympatak a v leccems mi pripominal Terence Hilla. Neni to nikterak k popukani vtipny, ale je to prijemna a mila komedie, tocena s prvky grotesknich honicek a nikoho tenhle film neurazi a kde jinde uvidite cibule zavesene proklate nizko u pasu? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Veľká a bohatá naftárska spoločnosť terorizuje kvôli pozemkom obyvateľov mestečka Paradise City. Žiadny z farmárov nemá silu, aby s ňou bojoval. Kto sa o to pokusil umrel. Posledný kto im stál v ceste bol rančer Foster. Zabili i jeho. Mysleli si, že už majú vyhraté. Lenže Fosterov statok zdedil podivný cudzinec, ktorý sa len tak niekoho nezľakne. "Cipolla Colt" je starý komediálny spaghetti western miestami hraničiaci až s groteskou. Hlavnú úlohu si v ňom zahral sympaťák Franco Nero. *** ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Navzdory německému názvu Zwiebel-Jack räumt auf („Cibulový Jack uklízí“) se hrdina filmu nikdy nejmenuje Jack a dokonce uvádí, že nemá jiné jméno než Cibule (Sterling Hayden). (Nathaniell)

Reklama

Reklama