Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (174)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Komediální špagety western, u kterého bych neváhal přidat přívlastek "crazy". Trochu mi místy přípomínal bláznivé komedie naší výroby, u kterých bylo podepsané duo Macourek/Vorlíček či Lipský. No uznejte že partička ragbystů na fichtlech do westernu tak úplně nezapadají, a padouch s umělou gadget rukou mi připoměl cáklého Kopeckého barona Gerce. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ať je to jak chce, milý Cibulář to rozhodně nehraje na pohodu: Zmítá se v jakési permanentní křeči - sic úmyslně, leč z mého pohledu maličko kontraproduktivně, neboť tak sám zastiňuje vtipné a jednoznačně originální prvky svého příběhu. V podstatě nechápu, jak jsem se mohla - kdysi dávno - při sledování jeho kousků zmítat v záchvatech smíchu. Dneska se zmůžu jenom na občasný, mírný, dílem neupřímný a dílem shovívavý úsměv - a ještě mám pocit, že jsem pro něho udělala až dost. A věrný Archibald ? Řekla bych, že tady marně plýtvá svým talentem, neboť zůstává trestuhodně nevyužitý a prakticky nevystoupí ze stínu svého pána. (Zcela opačným příkladem dokonalé týmové spolupráce je vpravdě nezapomenutelný Jolly Jumper, který se v roce 1991 stal rovnocenným partnerem Terence Hilla alias Luckyho Lukea.)----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Taktéž rozuzlení nepokládám za nejšťastnější, neboť žádný správný kladný hrdina by neměl před velkou láskou a upřímnými přáteli upřednostnit CIBULI. Slaboučké 3* ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Farmáři a naftaři, to nikdy nešlo moc dobře dohromady. Ti první si v poklidu chtěli pěstovat svou zeleninu, kterou by následně prodali na trhu. Ti druzí se viděli v černém zlatě. Někdo se futruje celý život špenátem a někdo dává přednost cibuli, kterou polyká ve smrtonosných dávkách, alespoň pro mě. Cibule mi jako zelenina nevadí, ale ládovat se jí jako Franco Nero bych prostě za žádnou cenu nedokázala, takže raději dávám přednost špenátu. Když se poprvé zakousl s takovou vervou do cibule, tak jsem sebou málem sekla o zem. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Tahle cibule mi zas až tak nevoněla. Franco Nero jako cibulák byl vtipný a jeho triky taky, ale až příliš často mi film připadal jako parodie na němé grotesky(hlavně zrychlené záběry při různých honičkách), což je podle mě trochu až moc šílené. Další kapitolou jsou taky postavy; pomocník hlavního padoucha, co vypadá jako Hitler, úchylní 2 poskoci-dvojčata šerifa, u kterého se na konci ukáže transsexualita, nebo skvadra rváčů na motorkách, co vypadají jako rugbyové družstvo - tady jsem jenom hleděl, kde na tom tvůrci byli, napadá mě zase jenom to slovo "šílenost". Jinak alfa a omega těchto filmů, rvačky, byly sice zábavné, ale vím, že když budu chtít vidět pořádnou melu, sáhnu radši po nějakém filmu s dvojkou Spencer-Hill. Pro pamětníky možná klasika, pro ostatní jen mírně nahnilá cibule na jedno podívání. Slabší 3*. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Jasné, všetci štyridsiatnici na tom vyrastali a bol to kultový film pre deti. A tá nostalgia silno ovplyvňuje aj mňa. Teraz sa mi trochu tieto paródie na westerny premiešali a všade vidím duo Spencer a Hill. S odstupom času sa snažím prinavrátiť si to čaro no čas skrátka nezastavíte. Ale pozrieť sa to dalo aj po tých mnoho rokoch.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Navzdory německému názvu Zwiebel-Jack räumt auf („Cibulový Jack uklízí“) se hrdina filmu nikdy nejmenuje Jack a dokonce uvádí, že nemá jiné jméno než Cibule (Sterling Hayden). (Nathaniell)

Reklama

Reklama