Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irina (40) je svobodná matka původem z Ukrajiny žijící na českém maloměstě. Pro svého syna Igora (14) by udělala cokoliv. Platí mu tréninky gymnastiky, pomáhá mu se školou a už řadu let se snaží pro oba získat české občanství. Když Irina odjede na několik dní na Ukrajinu, aby si nechala prodloužit víza, Igor zůstává v Čechách sám. Na Ukrajině ji ale zastihne nečekaná zpráva. Igora kdosi surově zbil, leží v umělém spánku a čeká na operaci. Hlavním podezřelým ze zdánlivě bezdůvodného útoku jsou místní Romové, což Igor po probuzení z umělého spánku potvrdí. Irina se rozhodne bojovat za spravedlnost a její boj mobilizuje celou společnost. V mnoha případech ale jednostranně. S rostoucí nenávistí a útoky vůči Romům, se Igor rozhodne mámě říct, co se onu osudnou noc skutečně stalo… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

AhawkA

Oběť je dost komplexní film o tom, co (spolu)utváří národní identitu, a v mnoha věcech je dost ambivalentní, záměrně nečernobílý. A nevím, jak dílo vycházející z minimálně jednoho tuzemského a několika zahraničních případů může být "politicky korektní", pokud pominu dementnost nálepky, kterou zde fobici užívají pokaždé, když jakékoliv dílo není o bílém heterosexuálním muži.

AhawkA

AhawkA (hodnocení, recenze)

No jo politicky korektní film. Nekoukal jsem je za minulého režimu a nebudu s tím začínat nyní. 

na příspěvěk reagoval Bluntman

voresprut

voresprut (hodnocení, recenze)

meti

Když pominu tvůj dementní koment ,,Uk ci *ání si sem jezdí pro prachy", tak ten film je skvělý v tom jak zobrazuje jak ukrajinskou tak romskou menšinu bez patosu. Naopak jak je u Blaška zvykem, stejně tak rumunské nové vlny, kterou se zřejmě inspiruje, je ke svým hlavním postavám obzvlášť kritický. Tebe ale zřejmě sere, pokud si ten film viděl (což pochybuji), že to právě nehraje na jednu strunu alá Magnusek. Nebo by si přál aby tvůrci jeli podle zadaného mustru jako před rokem 89? 

 

 
 

Uživatel voresprut smazal svůj příspěvek.

meti

meti (hodnocení, recenze)

Proč nikdo nenatoci srdcetvouci snímek, jak svobodné matky české národnosti žijí z ruky do huby, zatím co UK cikáni si sem jezdí pro prachy, mladý holky nakupovat a starší vyloženě na dovcu? 

na příspěvěk reagoval dr.horrible, voresprut, voresprut, Dadel

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Reklama

Reklama