Reklama

Reklama

Deranged

  • USA Deranged: Confessions of a Necrophile (více)
Trailer

Obsahy(1)

Farmář Ezra Cobb žije na polorozpadlém statku jen se svou panovačnou a despotickou matkou, která má na něj značný vliv. Zakazuje mu ženy a učí jej, že všechny jsou zlé. Když matka zanedlouho zemře, psychicky ho to poznamená. Nedokáže se s její smrtí vyrovnat, těžce to nese a začíná trpět paranoidními představami, že k němu mrtvá stále promlouvá. O rok později ji tedy vykope z hrobu a vezme do svého domu, kde ji nějaký čas drží a poté mumifikuje. To mu však bohužel nestačí a vykrádá další hroby. Stále je poháněn matčinými myšlenkami a nakonec sám pomalu postupuje k ještě strašnějším zločinům. (Karlos80)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Javert 

všechny recenze uživatele

Místy jsou záběry z Deranged skutečně nechutné (hlavně vše, co se odehrává, okolo vykopaných mrtvolek). Celkově je to však velmi dobře natočené, s akurátně zvolenou stopáží a zejména pak ďábelským výkonem pana Blossoma. Ten totiž dokáže bez nějaké větší námahy skákat mezi polohami obyčejného burana, šílence a chladnokrevného zabijáka. Zejména tomu tleskám. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Samotný snímok poznačila "doba". Nič to však nemení na fakte, že "Deranged" napriek "ošarpanému" vizuálu disponuje kvalitou z pohľadu presvedčivých výkonov či celkovo nastolenej atmosféry, ktorá budí dojem pomerne solídneho psycha. Chcelo by to poriadny remake, ktorý by z "Ed Geina" spravil z pohľadu horor žánru kultovú postavu, ktorá si to vlastne vzhľadom k svojim činom ani nezaslúži - 65% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film o sériových vrazích miluji, mají správnou šťávu téměř vždy bez ohledu na to v jakém roce jsou natočeny, ať se jedná už o Angst, Henry Portrét Masového vraha či the Ugly, vždy s divákem slušně zamávají. Deranged je nejstarší a funguje obstojně a to si vystačil i bez gore. Stačí pouze perfektní herecký výkon Robertse Blossoma a slušně znepokojivé scény ( "Rodinná večeře"), které nenechají diváka v žádném případě chladným. 75% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ve svý podstatě vlastně hrozně smutnej, ale i docela milej film, ehm jen kdyby se tu nevykopávaly mrtvoly a nerozřezávaly ženský jak prasata na zabijačce... Deranged se na první pohled nezdá, ale stav mysli jednoho pomateného šílence, kterému jeho matka vštěpovala do hlavy, že všechny ženský jsou kur..., vykresluje velice dobře. To navíc podtrhuje i přesvědčivý výkon Robertse Blossoma (mimochodem už chápu Kevina, co byl sám doma, proč měl ze starýho pana Marleyho takovej strach :). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší kousek co byl o Ed Geinovi natočenej.Umírněnej co se týče krvavosti,ale vše vynahrazuje skvělé vyobrazení rozkladu osobnosti.Proměna z milujícího syna,kterýmu po smrti matky docela fest hráblo byla přímo dokonalá.A když si člověk uvědomí,že je to na základech skutečný události tak z toho až mrazí.Velký podíl na tom má Roberts Blossom(pořád jsem přemýšlel odkud ten jeho ksicht znám a je to Sám doma),kterej se svý role zhostil na výbornou.Žádný vraždící hovado bez emocí,ale psychicky narušenej jedinec,kterej dokazuje k čemu všemu může člověka dohnat samota a ztráta nejbližší osoby.Jediný co mi tady vadilo byl ten vypravěč nebo jak to nazvat.Naštěstí nelezl do záběru tolik jak to ze začátku vypadalo.Takže vše odpuštěno.Jinak skvěle zahranej a natočenej poutavej psychologickej snímek,kterej působí hodně znepokojivě.DOPORUČUJU.Stejně tak jako mě to doporučil Flipnic/Tsurugi za což mu patří velké DÍKY. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Cosette Lee, která hrála matku Roberta Blossoma, byla ve skutečnosti jen o 14 let starší. (Karlos80)
  • Film byl založený na skutečném životním příběhu o Edu Gainovi z Wisconsinu z 50 let minulého století, sériovému vrahovi a kanibalovi. (Karlos80)

Reklama

Reklama