Reklama

Reklama

Dva bratři Phil a Gary opustí svůj domov a hledají štěstí jinde. Gary je najat nemorálním Corym, aby zabil jednoho cizince, který se zapletl do jeho nekalých obchodů. Coryho zabijáci se pak pokusí zastřelit Garyho, ale život mu zachrání stříbrný dolar v kapse. Jak se ukáže pomoci se nedočká ani u šerifa, nezbývá mu než se pustit do boje s celou zločineckou bandou... (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Giorgo Ferroni /Rimsky Kolos/ natocil slusny western, v ktorom konecne nie je pritomne to trapne klise kradez koni. Ide o tu o mix osob a ich aktivit, a ktorew musi hlavny hrdina Giuliano Gemma rozlustit. Vysoko si vyzim u rezisera Ferroniho hlavne to, ze odmietal povestnu taliansku amerikanofiliu - ja ju stale nechapem. Idem obcas, ze si pustim talansky film s BS/TH a bac ho - uz som vo filmovom USA. To ale praktizovalo viac reziserov, naprikald Sergio Corbucci so svojim filmom Il Grande Silenzio 1968. Potom na amerikanofilii sa viezli aj uchylny Fulci napriklad. Napisem, ze mam napriklad rad Fantozziho od Villagia, lebo Villaggio netrpel amerikanofiliou vo filmoch. No nic, prec od Villagia, nech odpociva v pokoji, Giuliano Gemma /Ben Hur, Vzpoura Pretorianu, Zelezny Sef/ bol sympaticky mlady herec, za seba pisem, ze ovela radsej mam filmy s Gemmou nez s tym slavnym notoricky znamym scientologom. Jo a Gemma vedel podla mna hrat na rozdiel od znameho scientologa. Okrem Gemmu som videl aj Salvatore Borgeseho /Kdo najde Pritele, najde Poklad/. Tocilo sa pri Rime, no ale talianske filmy su moja slabost, ide o kvalitny western, ktory ma slusne tempo, dialogy . 77 % ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Italský western jako vystřižený z rodokapsu. Čestný hrdina, který brání slabé, jeho věrná a krásná žena v ohrožení špinavými bandity, zlí boháči tyranizující okolí, každý čin je záminkou k bitce nebo přestřelce. Gemma sem zapadne dokonale, takže mi tu moc nevadil. Scény s Idou Galli v roli jeho manželky mi přišly dost kýčovité, ale to je zřejmě způsobeno především hudbou Gianniho Ferria. Natáčeno v zelených loukách a kopcích v Itálii, takže kouzlo Západu je skoro úplně pryč. Vlastně jediná věc, která se mi opravdu líbila, byl závěrečný souboj inspirovaný podobným soubojem z Fistful of Dollars. Přesto se mi to líbilo asi víc než třeba Arizona Colt. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Trochu ťažkopádny špageťák, ktorý má na svedomí úspešný režisér antických sword & sandal filmov Giorgio Ferroni. Bol to prvý zo štyroch westernov, ktoré Ferroni nakrútil a evidentne tu ešte nebol v žánri celkom doma. Giuliano Gemma v tej dobe prežíval svoje zlaté herecké obdobie a bol žiadaný aj v rámci spaghetti westernov, tu sa však obzvlášť nevytiahol ani on. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá Gemmovka. Častý model přezíravého floutka se tady záhadně vytrácí a Gemma vystupuje v zajímavé roli jižanského vysloužilce mstícího svého bratra (tradiční vůdce kaskadérů Zamperla) odstraněného pomocí zákeřného plánu vlastně bratrovraždou, i svou málem mrtvou maličkost. Čím vypadá záporák melounověji, tím je větší křivák a všichni kolem něj taková nechutná skupina, že člověk (a nebývá to zrovna pravidlo) Gemmovi při pomstě vážně fandí. A tahle vážná role mu jde, poté, co se zbaví počáteční nervozity shozením jižanského plnovousu, vstupuje tradičně oholen do jámy lvové s pevným odhodláním, práskačským Nellem Pazzafinim v džínech v zádech a tajemným dolarem v kapse. Zatraceně mě překvapila i promyšlená zápletka, potěšila jarně rozkvetlá Itálie, sympaťák Gemma a naprosto perfektní znělka, ten Ferrio má ale šlágry... No a banda drsných záporáků sápajících se po nevinné Idě Galli, radno vidět. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý italský western s Giuliano Gemmou v hlavní roli. Úmyslně tentokrát nepíši spaghetti-w., protože se jedná spíše o kombinaci typu americké a západoněmecké tvorby. Mravní principy jsou zde pevně vytýčeny - dobro se zde střetává se zlem, nad nímž musí zvítězit. Scény nebyly točeny ve žlutě skalnaté Almérii, ale v zelené krajině v okolí Říma (na několika záběrech se objevují kvetoucí keře a stromy), v městečku se (alespoň naoko) ctí zákon, vyskytují se zde pracující farmáři; žena hlavního hrdiny není děvka, ale řádná milující manželka; městečko neleží poblíž mexické hranice, ale v civilizované oblasti na severu USA atd. --- Jde o velmi zábavnou, standardně akční a nikoliv nepříjemnou podívanou, kterou umocňuje i zdařilý hudební doprovod. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený za 32 dní. (westerns)

Reklama

Reklama