Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Návrat mrtvých pokračuje v dějové odbočce, nastoupené předešlými dvěma díly, což se mimo jiné projevuje např. náhlými změnami prostředí, kdy se hlavní hrdina najednou objeví (v jiném oblečení) na jiném místě, bez ohledu na předešlé události, a od tohoto střihu se děj zase někam ubírá. Naštěstí těchto střihů není tak požehnaně jako v předchozím díle. V porovnání s prvními Hellraisery jde samozřejmě o neuvěřitelně slabou záležitost, v porovnání s předchozím dílem to je ale alespoň trochu hororové a má to nějaké světlé chvilky (např. scéna, kdy Amy objeví mrtvou dívku v koupelně, ta má i docela grády). Mou osobní pozitivní stránkou filmu je pak Kari Wührer v hlavní roli, ale sama o sobě to moc nezachrání. Na své si přijdeme klasicky až v závěrečných minutách, kdy konečně dostane slovo Pinhead a jeho (konečně zase na větším prostoru) létající řetězy. Co se ale týče příběhu, má dost hluchých a nelogických míst. Ale na to si u Ricka Boty asi docela rychle zvyknete. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rick Bota se stal prvním režisérem této série, který natočil víc jak jeden díl. Což však samozřejmě rozhodně nepotěšilo fandy Hellraisera, protože mnozí právě jeho označují za hrobníka této kultovní záležitosti. Předcházející díl se mi moc nelíbil, ale tady bych to neviděl zas až tak černě. Opět se to sice ani vzdáleně nepřiblížilo kvalitě prvních dílů, ale oproti šestce zde vidím jisté zlepšení. Sice nepatrné, ale bylo tu. Zvláště pak co se samotné atmosféry týče. Začátek sebou totiž přinesl opravdu svěží podívanou i ponurou atmosféru. Přesně tak jak jsme byli u Hellraisera zvyklí. Samozřejmě zase se to opírá o „detektivní zápletku“, ale byla tomu navrácena ona tajemnost/ špinavost a do jisté míry i brutálnost, které jsem na této sérii obdivoval vždy nejvíc. Prostředí rumunského velkoměsta a zvláště pak hnus v podobě hotelového pokoje či metra – přesně tohle bylo něco pro mou maličkost. Pasáž s mrtvolou Marly v koupelně, nebo samotné návštěvy posledního vozu soupravy – přesně tyto momenty patří k tomu nejlepšímu, co nám Bota nabídl. Mělo to atmosféru, mělo to onu ponurost i nechutnost, no prostě jsem si tyto minuty neskutečně užíval. No a stejně tak samozřejmě i přítomnost Kari Wuhrer. Já tuhle tu herečky prostě žeru, ať už hraje v dobrém filmu, nebo totálním propadáku. Vždycky jsem měl pro ni slabost – však je to taky kus pěkné ženské, která se navíc absolutně nestydí ukázat i své ženské zbraně a své role se zhostila s bravurou i tentokrát. Opět však zamrzí hlavně fakt, že Cenobité jsou tu jen pro ozdobu a jako by se jich poslední díly vlastně ani moc netýkali. Tady se ale alespoň Pinhead dostal zase do akce a zase se bylo na co koukat. Své řetězy bolesti ovládá pořád mistrně a závěr byl zcela v jeho režii. Jen škoda všech těch nelogických kopanců a nudných míst, kterých tu zase bylo požehnaně. 50% ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Ďalšie zbytočné pokračovanie. Nieje to až taká katastrofa ako predošlí diel /Hellseeker/, napriek tomu nechápem aký zúfalec stvoril tak tupý scenár. Vždy v momente, keď už nevedel ako pokračovať, hlavná hrdinka sa niekde zobudila a dej mohol 10 minut pokračovať dalej, až kým prišlo ďalšie prebudenie...atď až do zblbnutia. Pinhead opäť žalostne chýba...chabých 30 % ()

demented 

všechny recenze uživatele

Všetko to začalo Infernom - podstate normálny psychothriler so značnou dávkou snovej atmosféry, na ktorý je dosť násilne našrobovaný koncept Hellraisera. Ako vybočenie z radu (a hlavne po tragickej štvorke) - beriem.Potom prišiel Hellseeker - v podstate normálny psychothriler so značnou dávkou snovej atmosféry, na ktorý je dosť násilne našrobovaný koncept Hellraisera. Začína to ísť trochu na nervy, ale som tolerantný. No a teraz je tu Deader - v podstate normálny psychothriler so značnou dávkou snovej atmosféry, na ktorý je dosť násilne našrobovaný koncept Hellraisera (no čo, veď je to Hellraiser, tak tu na pár sekúnd ukážeme Pinheada a maximálne dvoch cenobitov, aby fanúšikovia nefrflali). Keďže nám páni režiséri naservírovali po tretí krát to isté a uvrhli týmto túto sériu do niečoho neforemného a odporne nudného, neostáva mi nič iné, len si odpľuť a zaplakať nad starými časmi. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Sám jsem až s podivem sledoval sám sebe, že se i u sedmého dílu celkem bavím. Povedená atmosféra, po dlouhé době také solidně sestříhaný povedený příběh. Pinhead zde dostává asi nejvíce prostoru za poslední díly a to je dobře. Také po zvukové a napínající stránce se nejedná o špatný film. Opravdu je to lehce napdrůměrný snímek, solidní pokračování legendární ságy a hlavně, dle mého soudu, 4. nejlepší díl Hellraisera. Kdyby se upustilo od přespřílišné patlaniny ve střední pasáži, mohlo se jednat i 4* snímek! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Původní scénář Neala Marshalla Stevense neměl se světem Hellraisera nic společného. Když bylo rozhodnuto, že půjde o další díl ságy, Tim Day scénář kompletně přepsal. (HellFire)
  • Aj keď sa dej odohráva v Londýne, peniaze v obálke, ktoré dal Charles (Simon Kunz) Amy (Kari Wuhrer), sú americké doláre. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)

Reklama

Reklama