Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak Bota se pochlapil. Po hyper dementnim Hellseekerovi jede sice v podobnym duchu, ale o poznani lip. Prvni plus je hlavni hrdinka, sice nehraje buhvijak dobre, neni buhvijak hezka a ani nijak zvlast sympaticka, na druhou stranu, nejakej hereckej um ma, z bytu bych ji asi nevyhodil a urcity sympatie si ziska. Pribeh je tentokrat o jakymsi kultu mrtvounu (znacne stupidni ceskej preklad), ktery jejich sefik umi ozivovat, coz se samozrejme strejdovi Pinheadovi nelibi. Hlavni hrdinka se jako v pripade Hellseekera mota mezi vidinama, kazdou chvily se probudi nekde jinde a pusobi to dojmem, ze scenarista nevedel kam dal pribeh rozvijet, sem tam se snazi rozvijet nejaky propojeni mezi sefem kultu a vyrobcem kostky, ale to vyzni jak prd ve vetru. Nicmene oproti minulymu dilu to nenudi, ma to docela solidni hororovou atmosferu a par libovejch brutalnich scen. Takze nic jsem necekal, ale nakonec jsem se dobre bavil. ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Rick Bota si s tímto dílem pohrál a myslím, že né špatně. Film má celkem chytlavou atmosféru, člověk, který chce tak se u filmu dokáže pobavit. Triky jsou slušný, herecký obsazení jak to už bývá zvykem je celkem u béčkových horrorů slabý a tady je to taky pravda. Ale tohle bych ještě bral, ale Hellraiser: Hellworld to je hovadina. Dávám 55%. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale očekávaje odpad byl jsem příjemně překvapen. Působivá hudba (dobře, čouhal z ní Carpenter na všechny strany, ale nechť) a koukatelná kamera. Pravda, člověk by nejraději cenobity od začátku až do konce, ale v závěru i na to maso dojde. A poslední vagon metra jakoby byl jinou variantou pekla z druhé hellraiserovské části. Barker se svými nápady je jen jeden, avšak na druhou stranu mnohem horších hororů se nabízí mnohonásobně více. Kaluže krve, nože, stíny, řetězy, labyrint a do pekel zvoucí kostka....asi tak. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Tak toto je už fakt lepšie, aj keď nie oveľa. Čudná sekta sa mi celkom pozdáva, pár snových pasáží (konečne!) ujde a scény v metre sú viac než dobré. Nebyť tej prazvláštnej kŕčovitosti, dám Hellraiser: Deader aj vyššie hodnotenie. Takto nech sa utopí vo vlnách podpriemeru. Už len jedna časť a končím, chvalabohu... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Na filmu je bohužel vidět, že původní scénář neměl s Hellraiser universem pranic společného. Navíc scénáristé ani moc o Hellraiseru nevěděli, jelikož se tu daným pravidlům nasazují parohy a tudíž tvoří mírné WTF. Jo, a Cenobité se tu objeví opravdu jen na pár minut, což je fakt škoda... ale zase tak strašné to není. Bota umí celkem pracovat s atmosférou, a tak i z takového nicneříkajícího scénáře spleteného s Hellraiserem více než horkou jehlou, dokázal udělat koukatelny horrorovy filmek. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Českou stopou ve filmu je vůz Škoda Felicia, který je možné zahlédnout ve scéně, kdy jede Amy (Kari Wuhrer) taxíkem. (Mandalorian)
  • Původní scénář Neala Marshalla Stevense neměl se světem Hellraisera nic společného. Když bylo rozhodnuto, že půjde o další díl ságy, Tim Day scénář kompletně přepsal. (HellFire)
  • Keď Amy (Kari Wuhrer) kráča metrom, náušnice, ktoré má po celý čas na pravom uchu, sa na chvíľu objavia na jej ľavom uchu a následne opäť na pravom. (beso74)

Reklama

Reklama