Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Milovníkům hororového žánru dobře známý hrdina Pinhead jde s dobou! Tentokrát se vrací, aby s využitím svých rafinovaných ďábelských technik vyděsil všechny počítačové nadšence, kteří otevřou virtuální Lament Configuration na webu s adresou hellworld.com... (oficiální text distributora)

Recenze (124)

Dr. Wolfenstein 

všechny recenze uživatele

Osobně se považuji za velkého fanouška Hellraisera, což se u někoho projevuje uznáváním prvních dvou tří dílů, u jiných(například u mě), že mají rádi skoro všechny díly bez ohledu na to, jak moc se vzdalují od původního dvojdílu. Ovšem tohle je rána pod pás! Tady to tvůrci přehnali tak, že ani já už to nevydýchal. Je to film, který by se více než kterékoli předchozí pokračování obešl bez hlavních pekelných protagonistů a mohl být příběhem sám o sobě s vlatními bubáky. Viděl jsem ho jen jednou a znovu to absolvovat nehodlám, ale myslím, že tu není nic co bych nepochopil a celé mi to přišlo naprosto debilní a nepochopitelné, jak mohli mít tvůrci tu drzost něco takového zrealizovat. To, že se hlavní hrdinové v pohodě baví o Pinheadovi a cenobitech, jakoby byl nějaká celebrita běžně známá mezi lidmi je podle mě naprosto ujetá(Pinhead není Candyman). Takových co setkání s Pinheadem v předchzích dílech přežili je pomálu a ti by o něm určitě neposkytovali informace k tvorbě online hry. No, DĚS!!! Jediné co si zaslouží uznání je hlavní dvojice záporáků – tradičně skvělý Dough Bradley, jehož výkon je samozřejmostí a není jej proto v této sérii nutno už více vyzdvihovat a úžasný Lance Henriksen, jemuž ta hvězdička patří. Škoda, že se neobjevil v jiném dílu. ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Než jsem k tomuto 8 dílu této série o Pinheadovi dostal, tak jsem ho půjčil kolegovi Zombiusovi, který je velký nadšenec této hororové postavy. Jeho kritika mě málem odradila. Už z předešlích informacích o tomto dílu jsem věděl, že asi už to bude něco jiného. Informace se nemýlily. Pekelný svět jehož je podtitul 8 dílu Hellraisera se fakticky ubíral jiným směrem a hlavní záporák Pinhead byl jako jen nástroj. Ale na kvalitě snímku to myslím rozhodně neubralo, že filmaři zkusily trošku tento díl přenést nikam jinam. Rozhodně docela slušný díl o Pinheadovi skoro bez Pinheada. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavné a víťaz post-bloodline direct-to-video série. Problémom je, že je to triviálny (ale zábavný) slasher, kde Pinhead a spol. hrajú úplne vedľajšiu koľaj, priam až žiadnu. Franchise Hellraisera je na každom kroku, i keď v úplne inom použití, ako by čakal divák - nie ako mytológia, ale iba ako popkultúrna kulisa. Bohužiaľ vyvrcholenie (posledné dve minúty) mohlo byť dlhšie a viac prehĺbené. Každopádne ide o hlúpy film, ktorý zďaleka nemá na prvé štyri diely, ale je dostatočne zábavný na to, aby hodina a pol strávená pri ňom nebola stratou času ako pri dieloch 5-7. Druhý krát by som to ale asi nepozeral. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Ale ne, není to až tak hrozné. Sice to má jen pramálo společného s prvním dílem série, ba dokonce to nemá společného vůbec nic, pořád ale zůstává Pinhead a jeho parta mojí oblíbenou záležitostí. Tenhle film je takový malý pokus převést Hellraisera do nového prostředí, s modernější zápletkou. Je to celkem zábavné, a docela i promyšlené, až na jednu botu v logice. Protože drogou vyvolané halucinace můžou být jakkoli silné, ale nikdy nemůžou propojit vědomí dvou nezávisle na sobě nadrogovaných lidí. A tedy pokud Jake slíbil v halucinaci, že Chelsea ještě uvidí východ slunce, jsem si jistá, že ona by o tom vůbec nevěděla, natož aby si to pamatovala! To jenom k logice. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem uvažoval, že dám hvězdy tři. Protože tady funguje nejen Pinhead, ale také naprosto výtečný Lance Henriksen. A TAKÉ atmosféra, která je až překvapivě stylová. A TAKÉ mytologie, a to už je opravdu ale hodně co říct. A TAKÉ ten strašidelný dům. Přičemž sám velký Pinhead z těch všech věcí funguje překvapivě nejméně. Tenhle díl mě bavil, ale trojka je lepší, tak jsem nechal ty dvě. Ale je to fakt těsně. Pekelný svět sice vyloženě neurazí, ale je pořád stejně zbytečný, jako dva díly předchozí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář. (cinemag)
  • V čase 11:06 se hlavní postavy vydávají vozidlem na sraz Hellworldu. Toto vozidlo má rumunskou poznávací značku. V čase 12:14 po příjezdu na party má americkou poznávaci značku. (Horryx)
  • Scénář je adaptací díla Joela Soissona "Dark Can't Breathe", které nemá k sérii Hellraise žádný vztah. (gogos)

Související novinky

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama